9 Lliga de Llargues - Trofeu Diputació d'Alacant 2023

Sella revalida el títol de Llargues a Sant Joan d'Alacant

Els de la Marina Baixa s'adjudiquen el seu quart campionat de Primera després d'imposar-se a Parcent (10-1) al carrer de Benimagrell

Mutxamel, la Vall de Laguar i Orba conquistaren els títols de la resta de categories de la 39 Lliga Trofeu Diputació d'Alacant

Final de Primera categoria de la 39 Lliga de llargues Trofeu Diputació d'Alacant 2023: Sella - Parcent

Final de Primera categoria de la 39 Lliga de llargues Trofeu Diputació d'Alacant 2023: Sella - Parcent / FEDPIVAL

FEDPIVAL

Sant Joan d'Alacant va acollir aquest cap de setmana les finals de la 39 Lliga de Llargues- Trofeu Diputació d'Alacant 2023, celebrades al carrer natural de Benimagrell. Els clubs de Sella, Mutxamel, la Vall de Laguar i Orba s'adjudicaren els títols a les diferents categories en unes jornades que van comptar amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Joan d'Alacant i el Club Pilota Benimagrell.

Primera categoria

A la final de Primera, emesa en streaming pel Youtube de la Federació, Sella va revalidar el títol conquistat fa un any davant el mateix rival, Parcent. Els dos equips es tornaven a veure les cares per tercer any seguit en una final que havia despertat molta expectació i que va reunir a una gran quantitat de públic, però que va tindre el color roig de l'equip de Sella des del primer moment.

Els de la Marina Baixa, amb el veterà Martines a la banca, Pablo, Jesús, Toni i David, es van adaptar molt millor al carrer i dominaren de principi a fi. Martines va estar molt encertat des del traure, mentre que Pablo i Toni es mostraren molt sòlids al rest i Jesús i David remataven a la punta.

Per la seua part, l'equip parcentí no es va trobar gens còmode. Gaizka, Alejandro, Quico, Germán i Iván a penes podien fer res davant el vendaval de joc sellard. El gran reforç del club de la Marina Alta per a aquest campionat, Alejandro de Montserrat, no va poder lluir tot el seu potencial i va passar inadvertit mentre els quinzes queien a la butxaca rival.

D'aquesta manera, la final es va resoldre per la via ràpida. El 10-1 definitiu suposà el segon títol consecutiu i el quart del seu palmarés per als de Sella, campions també al 2014 i 2015.

L'equip de Sella celebrant la victòria de Primera de Llargues.

L'equip de Sella celebrant la victòria de Primera de Llargues. / FEDPIVAL

Segona

Mutxamel va tornar a estar de celebració. Si una setmana abans, a les finals de Palma, el club mutxameler es va adjudicar el títol de Tercera, en aquesta ocasió el premi va ser el campionat de Segona de Llargues.

L'equip de Borja, Pepe, Héctor, Daniel, Yago, Guillermo i Óscar va superar per 10-5 a Sant Vicent en una final que també va gaudir d'un gran ambient. Els integrants del club de Sant Vicent -Sergi, Iván, Fernando, Pablo, Javier i José Miguel- van lluitar fins el final i van ser un molt digne finalista.

Final 2ª:  Mutxamel i San Vicent.

Final 2ª: Mutxamel i San Vicent. / FEDPIVAL

Tercera

També per 10-5 es va tancar la final de Tercera. En aquesta ocasió, La Vall de Laguar va imposar-se a Gestoría Polo Nàquera. Els valencians -amb Enrique, Salva, Dani, Lluís, Lluís i Diego-, que s'havien plantat a la final després d'eliminar a Agost B, van tractar de donar la sorpresa, però el títol se'n va anar cap a la Vall, carregat per Roberto, Josep Miquel, Carlos, Pau, Ricky i Joan.

Els jugadors de Laguar, campions de Tercera.

Els jugadors de Laguar, campions de Tercera. / FEDPIVAL

Final 3ª:  Laguar - Nàquera.

Final 3ª: Laguar - Nàquera. / FEDPIVAL

Juvenil

El CPV Orba es va apuntar el campionat de la categoria Juvenil en una emocionant partida resolta amb un marcador de 8-6. Els orbers, que jugaren amb Mar F., Marc S., Joan, Alex, Elies, Xavi i Pau, van mostrar-se més encertats en el tram final davant Pere, Jordi, Ulises, Iker, José Ignacio i Adrià i s'embutxacaren el títol.

Final Juvenil: Orba i Murla.

Final Juvenil: Orba i Murla. / FEDPIVAL

Autoritats

Els lliuraments de trofeus i medalles durant el cap de setmana van correspondre a José Luis Olcina i Manolo Nieto, regidors de Sant Joan d'Alacant; Joan Ripoll, alcalde de Parcent; Juan Carlos Mengual, alcalde de la Vall de Laguar; Rafael García, alcalde, i José Ángel Pérez, regidor d'Esports de Mutxamel; Saoro Oliver, regidor d'Orba; Ricardo Bernabéu, regidor d'Esports de Sant Vicent del Raspeig; David Mas i José Vicente Llorca, regidors de Sella; i Vicent Molines, president de la Federació de Pilota Valenciana, i Juanra Such, vicepresident de la FPV de Jocs a Ratlles.