COMPETICIÓ

El millor de cada casa i dos debutants en la Copa Caixa Popular

Salva Palau i Álvaro Gimeno participen per primera vegada mentre que les absències més detacades en el campionat que es juga per parelles són les de Vercher i Nacho

Salva Palau és una de les cares noves en la Copa d’escala i corda i s’estrenarà com a titular en reconeixement a la trajectòria dels darrers mesos, on ha evolucionat per a convertir-se en un pilotari tant fiable com perillós.

Salva Palau és una de les cares noves en la Copa d’escala i corda i s’estrenarà com a titular en reconeixement a la trajectòria dels darrers mesos, on ha evolucionat per a convertir-se en un pilotari tant fiable com perillós. / FPV

J. CANO

Demà a Castelló de Rugat, en la modalitat de raspall, i el divendres a Vilamarxant i Vila-real, en la disciplina per dalt corda. La Copa 2023 ja està ací i estes són les primeres parades de la competició que es disputa en parella i que, per tant, restringeix encara més la participació de les primeres figures de la pilota professional.

En la present edició no s’han produït sorpreses significatives respecte a la convocatòria de pilotaris. Està el millor de cada casa, els jugadors que en el present curs més han destacat i que arriben a este punt de la temporada en millor moment de forma.

Dos caras noves

Entre els setze escollits apareixen dos cares noves, les de Salva Palau i Álvaro Gimeno, que s’estrenen com a titulars.

El cas del de Massalfassar era predictible i d’esperar. Álvaro ha fet el pas de la punta al mig i en esta posició s’ha proclamat enguany campió de la Lliga. Sí, amb l’aportació de Puchol II darrere i amb un excel·lent Hilari davant, però el seu rendiment també va ser peça clau en la consecució del títol.

Álvaro ha fet el pas de la punta al mig i en esta posició s’ha proclamat enguany campió de la Lliga.

Álvaro ha fet el pas de la punta al mig i en esta posició s’ha proclamat enguany campió de la Lliga. / FUNPIVAL

La convocatòria de Salva Palau tampoc sorprén a ningú. Havent-hi espai per a huit escaleters, el d’Alginet és mereixedor d’un lloc pels mèrits obtinguts en els darrers mesos. Sobretot en partides del dia a dia i en trofeus; de curta durada, però de prestigi i exigents. Des de fa un temps, l’esquerra que té com a senyal d’identitat ha deixat de ser una arma irregular per a convertir-se en fiable i, per tant, temuda pels contraris.

Absències

Pel que fa a les absències, dos són especialment destacables: les de Vercher i Nacho.

El rest de Piles no jugarà, per segon any consecutiu, per uns problemes físics en el braç que han interromput una trajectòria senzillament impressionant. Fins al moment de ser baixa, no fa massa en la partida de festes del seu poble, Vercher estava sent el rest més destacat del raspall; el número u oficiós en la seua posició.

no jugarà, per segon any consecutiu, per uns problemes físics en el braç.

Vercher no jugarà, per segon any consecutiu, per uns problemes físics en el braç. / FUNPIVAL

Per a Nacho, la causa és una hèrnia inguinal que requereix una intervenció quirúrgica, amb el corresponent temps de recuperació. No cal dir que el de Beniparrell és un altre número u: el gran dominador al mig en la disciplina del joc per dalt corda.

Nacho és baixa per una hèrnia inguinal que requereix una intervenció quirúrgica.

Nacho és baixa per una hèrnia inguinal que requereix una intervenció quirúrgica. / FUNPIVAL

Protagonistes

Respecte a l’edició de l’any passat, en el raspall repeteixen els mateixos huit restos, que van ser i són Ian, Badenes, Moltó, Iván, Marrahí, Salelles II, Montaner i Vicent.

En la ubicació de mitger sí que hi ha una variació respecte a la Copa anterior: Néstor ha caigut i Ricardet ha tornat, encara que com a substitut de Sanchis, que ha hagut de renunciar per una lesió. La resta de mitgers són Tonet IV, Brisca, Murcianet, Raúl, Canari, Seve i Lorja.

En la modalitat d’escala i corda, mirant els participants de fa un any, a l’esmentada baixa de Nacho cal afegir les de Soro III i Félix, retirats de la pràctica professional després de dècades d’èxits. Pel que respecta a les entrades, a la ja assenyalada d’Álvaro Gimeno cal afegir la d’Héctor de Laguar.

En la posició del rest apareixen Pere Roc II, Puchol II, De la Vega, José Salvador, Francés, Marc i Giner, a més de Salva Palau. I al mig, a més d’Álvaro Gimeno i Héctor, estaran Tomàs II, Santi, Jesús, Javi, Pere i Conillet.