COPA CAIXA POPULAR

L’escala i corda sí que té un clar ‘rei de copes’

En les quinzes edicions que s’han completat, Puchol II ha estat finalista en huit i es va proclamar campió en cin d’elles

En l’exclusiu club de campions, Puchol II es troba molt lluny dels immediatament perseguidors.

En l’exclusiu club de campions, Puchol II es troba molt lluny dels immediatament perseguidors. / FUNPIVAL

J. CANO

La final de la Copa Caixa Popular de raspall és l’esdeveniment que està acaparant l’atenció informativa, ja que es tracta d’uns dels tres títols per excel·lència de la pilota professional juntament amb el de la Lliga i l’Individual. El dissabte es resoldrà la incògnita a Oliva on l’equip del Genovés de Badenes i Tonet IV s’enfrontarà al de Castelló de Rugat amb Ian i Brisca.

No obstant això, no solament de finals i de raspall viuen els aficionats a la pilota. I és que la Copa d’escala i corda també s’apropa a la seua conclusió. Tant és així que demà es jugarà la primera semifinal a Vila-real, amb l’equip de Montserrat de Marc i Conillet mesurant les seues forces davant el de Pedreguer amb FrancésHilari. I el diumenge tindrà lloc la segona a la Pobla de Vallbona, on la parella local de Puchol II i Álvaro Gimeno s’enfrontarà a la de Dénia de José Salvador i Tomàs II.

Huit aspirants a ser finalistes entre els quals destaca en gran manera Puchol II, que és el gran dominador d’esta competició. I és que en les quinze edicions que s’han completat, el de Vinalesa ha estat en la final en més de la meitat, concretament en huit. I en cinc ocasions es va proclamar campió.

L'anàlisi dels protagonistes

En l’exclusiu club de campions, Puchol II es troba molt lluny dels immediatament perseguidors, que acumulen dos edicions guanyades, com és el cas d’Álvaro de Faura, Soro III, Genovés II, Jesús, Herrera, Raúl, Javi, Nacho, Monrabal II i Dani.

També amb dos títols està un altre dels semifinalistes, Tomàs II, que cal mencionar-lo a banda perquè té la possibilitat d’optar al tercer. El mitger de Xaló, a més a més, va arribar a les finals de les edicions dels anys 2012 i 2018. Ara es troba a nou jocs de la seua cinquena final, en el moment en el qual s’ha convertit en el pilotari més decisiu en la seua posició.

També amb dos títols està un altre dels semifinalistes, Tomàs II.

També amb dos títols està un altre dels semifinalistes, Tomàs II. / FUNPIVAL

També amb quatre finals disputades apareix Marc. Tres les va perdre, les de les temporades 2017, 2021 i 2022, mentre que en 2020 es va proclamar campió juntament amb Tomàs II. El que està clar és que l’escaleter de Montserrat li ha agafat gust a esta competició, ja que és l’únic pilotari que ha estat en les finals de les tres últimes edicions.

El quart semifinalista que ha assaborit les mels del triomf en la Copa és Conillet, que la va guanyar en l’edició de 2055, quan encara es jugava en trio. En aquella ocasió va formar en la punta per a completar equip amb dos il·lustres de la pilota com Miguel de Petrer i Dani de Benavites.

El quart semifinalista que ha assaborit les mels del triomf en la Copa és Conillet.

El quart semifinalista que ha assaborit les mels del triomf en la Copa és Conillet. / FUNPIVAL

Pel que respecta als pilotaris que s’estrenarien com a finalistes, d’Álvaro Gimeno cal destacar que, en l’any en el qual ha passat de la punta al mig ja ha estat campió de la Lliga i, de moment, semifinalista de la Copa. Una cosa semblant passa amb Hilari, també vencedor de la Lliga, però en la punta. Per la seua part, Francés i José Salvador comencen a ocupar el lloc que els pertoca segons la qualitat que atresoren en les seues mans.

Demà es jugarà la primera semifinal a Vila-real, amb l’equip de Montserrat de Marc i Conillet mesurant les seues forces davant el de Pedreguer amb Francés (foto) i Hilari.

Demà es jugarà la primera semifinal a Vila-real, amb l’equip de Montserrat de Marc i Conillet mesurant les seues forces davant el de Pedreguer amb Francés (foto) i Hilari. / FUNPIVAL