COMPETICIÓ

Una gran final i l’avantsala d’altra en la Copa Caixa Popular

La competició de raspall conclou el dissabte a Oliva mentre que el torneig d’escala i corda determinarà els finalistes el divendres a Vila-real i el diumenge a La Pobla de Vallbona

L’equip del Genovés de Badenes i Tonet IV (foto) arriba amb el número u llançat i en pla matador.

L’equip del Genovés de Badenes i Tonet IV (foto) arriba amb el número u llançat i en pla matador. / FUNPIVAL

J. CANO

N’hi ha unes poques setmanes assenyalades en roig en el calendari de la temporada professional i la present és una d’elles. I és que el dissabte es proclamaran els campions de la Copa Caixa Popular de raspall mentre que el divendres i el diumenge es disputaran les semifinals de la competició germana d’escala i corda.

Raspall

La final de raspall es jugarà el dissabte a Oliva, encara que comença en la presentació que tindrà lloc en una oficina de Caixa Popular a València. Serà aleshores quan es coneguen les primeres impressions conjuntes dels quatre aspirants al títol.

Probablement, es parlarà de les virtuts dels altres i de la dificultat de la partida per als dos bàndols. I serà veritat el que diguen. Com també és veritat que a la final han arribat els dos equips que han estat més encertats durant el desenvolupament de la competició i en els moments claus.

L’equip del Genovés de Badenes i Tonet IV arriba amb el número u llançat i en pla matador i amb el rest de Xeraco secundant amb unes actuacions magnífiques, que en el començament de la competició fins i tot van salvar a la parella d’algun esglai.

Per la seua part, els representants de Castelló de Rugat, Ian i Brisca, estan tan forts o fins i tot més que en l’edició de l’any passat i la de la temporada 2020, quan també es van proclamar campions formant en el mateix equip.

Els representants de Castelló de Rugat, Ian (foto) i Brisca, estan tan forts o fins i tot més que en l’edició de l’any passat.

Els representants de Castelló de Rugat, Ian (foto) i Brisca, estan tan forts o fins i tot més que en l’edició de l’any passat. / FUNPIVAL

Escala i corda

En la XVI Copa Caixa Popular d’escala i corda, el divendres hi haurà semifinal a Vila-real, on l’equip de Pedreguer-masymas de Francés i Hilari jugarà contra el de Montserrat amb MarcConillet.

El divendres hi haurà semifinal a Vila-real, on l’equip de Pedreguer-masymas de Francés i Hilari jugarà contra el de Montserrat amb Marc (foto) i Conillet.

El divendres hi haurà semifinal a Vila-real, on l’equip de Pedreguer-masymas de Francés i Hilari jugarà contra el de Montserrat amb Marc (foto) i Conillet. / FUNPIVAL

Pot i ha de ser una gran partida. Amb la meitat del cartell gaudint d’una tècnica depurada i l’altra meitat sent especialistes en la pegada. I amb els quatre en un moment de forma especial.

Ja en diumenge, segona semifinal al trinquet de La Pobla de Vallbona on la formació local de Puchol II i Álvaro Gimeno s’enfrontarà a la de Dénia de José SalvadorTomàs II.

Al trinquet de La Pobla de Vallbona, la formació local de Puchol II i Álvaro Gimeno (foto) s’enfrontarà a la de Dénia de José Salvador i Tomàs II.

Al trinquet de La Pobla de Vallbona, la formació local de Puchol II i Álvaro Gimeno (foto) s’enfrontarà a la de Dénia de José Salvador i Tomàs II. / FUNPIVAL

El número u i el mitger de Massalfassar han passat sense jugar tot el que poden; però han passat, entre altres coses perquè han sabut gestionar els moments en els quals es decideixen coses.

Al contrari, la regularitat ha estat la bandera de José Salvador i Tomàs II. Principalment del mitger de Xaló, que a hores d’ara és el millor en la seua posició, encara que l’escaleter de les Valls ha crescut a mesura que ha avançat la competició per a convertir-se en fonamental en la trajectòria del seu equip.

La regularitat ha estat la bandera de José Salvador i Tomàs II.

La regularitat ha estat la bandera de José Salvador i Tomàs II. / FUNPIVAL

Els vencedors es veuran les cares el dissabte 18 al trinquet de Dénia, on es decidirà el títol. Eixa serà una altra setmana de les importants, per esta mateixa final i també per les de la Copa 2.

Copa 2 Caixa Popular

La final de la Copa 2 de raspall també es presenta juntament amb l’absoluta. El títol es resoldrà el dilluns de la setmana que ve a Xeraco i serà per a Boronat i Néstor o per a David i Momparler. Les dos parelles han fet mèrits per a ser campiones.

La Copa 2 d’escala i corda acabarà el divendres 17 a Vilamarxant, on Diego i Carlos jugaran contra Alejandro i Hilari. També és una final merescuda per als quatre protagonistes, per joc i nivell oferit en la fase regular i les semifinals.