Síguenos en redes sociales:

COMPETICIÓ

Marc i Conillet són els nous campions de la Copa Caixa Popular d'escala i corda

Els representatius de Montserrat són els nous campions després de superar a Puchol II i Álvaro Gimeno (60-35) en una exhibició al mig i una demostració de maduresa al rest

Marc i Conillet són els nous campions de la Copa Caixa Popular d'escala i cordaFUNPIVAL

La XVI Copa Caixa Popular d’escala i corda quedarà per a la història pel descobriment de Conillet. L’exhibició del d’Orba va ser el punt més destacat d’una final on va guanyar l’equip que més ho va buscar. Marc i Conillet, representatius de Montserrat, són els nous campions de la Copa. El 60-35 sobre Puchol II i Álvaro Gimeno, combinat de La Pobla de Vallbona, va ser producte d’una parella ben compenetrada per a pegar el colp sobre la taula quan tocava, però sobretot, de l’actuació d’un poderós Conillet davant la seua gent.

La XVI Copa Caixa Popular d’escala i corda quedarà per a la història pel descobriment de Conillet.

Els protagonistes

Qui li ho diria al de Murla quan després de ser campió el 2015 com a punter -l’últim a aconseguir-ho abans que la Copa mutara en la competició de parelles que és ara-, eixa trajectòria anava a esfumar-se per la falta d’oportunitats. Josep Roig ‘Conillet’ tenia 18 anys i davant d’ell una gran generació de mitgers consolidats difícils de suplir. Això va motivar que el d’Orba es plantejarà la pilota professional d’altra manera i es centrara en altra vessant laboral com és la d’infermer. Tanmateix, Conillet mai abandonat la pilota del tot, però va pegar un pas enrere per a pegar dos avant. Campió de la Copa 2 el 2020, tornar a la Lliga de punter, trofeus entremigs com el Diputació d’Alacant o el de Dénia o debutar en la Copa en el mig com a titular en l’edició passada amb Puchol II al costat. Passos menuts i alhora gegants que ahir van permetre obrir la porta entre els grans.

Puchol II.

La compenetració amb Marc ha anat de menys a més al llarg de la Copa i la confiança, també. Què dir de Marc? Doncs el de Montserrat torna a elevar-se el més alt possible en la competició que més li agrada. Finalista a totes les edicions menys una de les que ha participat, Marc ha guanyat en maduresa que li permet concentrar-se en el seu joc de pegada, al qual ha afegit tècnica amb el pas dels anys. Eixa pegada és la que ha compartit amb Conillet per a convertir-se en campió de la Copa per segona vegada i continuar retallant distàncies amb el gran rival a batre de la seua època al rest, Puchol II. És el camí marcat pel de Montserrat i no va fallar. Marc va saber llegir la partida a la perfecció. Havien de fer un joc al rest perquè eren l’equip que més a prop estava d’aconseguir-ho. A més, Puchol II amenaçava perquè estava controlant el rebot a la perfecció. Marc va avançar la seua posició per a colpejar com fora en l’aire i va funcionar. «He vist perillar el dau. Conillet estava fort des del rest, però jo no m’acoblava i arribava tard per la tensió de la partida. He anat avant perquè la pilota no botara i així llevar-los a ells segons per a col·locar-se o pensar. Havíem de pegar o amagar-la», va confessar Marc ja amb el títol a la butxaca. Així va ser. Amb 40-35, Marc i Conillet van trencar el primer joc al rest i apoderar-se de cada joc.

Marc es confirma com la gran alternativa.

Conillet estava guanyant la batalla al mig, però és de veres que Álvaro Gimeno no estava a gust. Alguna cosa li passava i en l’últim joc va tirar-se a terra. El de Massalfassar va ser atés pel fisioterapeuta per unes rampes que li impedien continuar al cent per cent. Un gest que albirava la victòria montserratina, tot i la lluita mostrada pels poblans. Conillet botava d’alegria als braços de Marc i es fonien en una abraçada que venia acompanyada de l’ovació d’un trinquet, amb majoria d’Orba i Montserrat. Somriures i braços en alt per a celebrar una Copa que dona obre la porta al mig per a Conillet i que confirma a Marc com la gran alternativa.

Álvaro Gimeno va ser atés pel fisioterapeuta per unes rampes que li impedien continuar al cent per cent.

Conillet botava d’alegria als braços de Marc i es fonien en una abraçada.

Com és habitual, la Fundació per la Pilota homenatja a una figura històrica a cada final. Ahir va ser Edi de Murla, mitger dels anys 80 i 90.

Pulsa para ver más contenido para ti