COMPETICIÓ

Salelles II, Seve i Bossio, primers finalistes del Trofeu Mestres

El 30-20 sobre Iván, Lorja i Néstor suposa la victòria i la classificació per un títol que reuneix als millors pilotaris de la temporada

Salelles II (foto), Seve i Bossio sempre van comandar el marcador amb un joc de diferència.

Salelles II (foto), Seve i Bossio sempre van comandar el marcador amb un joc de diferència. / FUNPIVAL

Maties Oliver

Maties Oliver

El Trofeu Mestres és una competició que premia als pilotaris que han tingut una trajectòria més destacada en les competicions de referència durant la present temporada. Com a tal, la primera semifinal va ser un duel a l’altura de les expectatives. Salelles II, Seve i Bossio van véncer a IvánLorjaNéstor per 30-20 al trinquet del Genovés. Així, els guanyadors es classifiquen per a la gran final que tindrà lloc el pròxim dissabte al trinquet de la Llosa de Ranes.

La partida

La partida va ser prou bona perquè els dos equips van oferir sacrifici a cada jugada. Així les coses, els quinzes eren intensos i s’havien de treballar. La gran majoria es van convertir des de la zona del dau, encara que també des del rest, tot i les característiques del trinquet del Genovés que afavoreixen l’anotació des de la zona dauera.

La igualtat que es va viure sobre les lloses genovesines va implicar que el duel es va allargar fins a quasi l’hora i mitja, amb els dos trios pegant de manera constant des dels dos costats.

La victòria va recaure en aquell conjunt que va actuar més com un bloc. Els blaus es van repartir més i millor l’execució a cada línia, perquè cadascuna aportara de la mateixa manera en el triomf.

Salelles II, Seve i Bossio sempre van comandar el marcador amb un joc de diferència. Almenys fins que es va igualar a 20. Iván, Lorja i Néstor van poder neutralitzar l’avantatge blau, sobretot per la facilitat amb la qual Iván va poder tancar quinze des de darrere.

Iván.

Iván. / FUNPIVAL

El triomf final va arribar amb un impuls de Salelles II, Seve i Bossio en els dos últims jocs. Tot i estar renyits, el trio blau va poder tancar els tantejos finals en favor seu i esperen rivals per al pròxim dissabte a la final que es disputarà al trinquet de la Llosa de Ranes.

Segona semifinal

La segona semifinal es jugarà aquest dilluns al trinquet de Xeraco, en este cas amb Ian, Tonet IV i Momparler mesurant les seues forces contra Badenes, Brisca i Ricardet.

Calendari

Calendari / FUNPIVAL

Serà la segona eliminatòria per a conéixer a l’altre trio que serà finalista. Una partida que va haver de modificar-se per la lesió de Brisca. El seu lloc l’ocuparà Canari per a formar equip amb Badenes i Ricardet. A la contra estaran Ian, Tonet IV i Momparler.

Unes molèsties al muscle dret han deixat fora de joc a Brisca. La baixa del d’Oliva és una llàstima perquè parlem del recent subcampió de la Copa, però la segona semifinal del Trofeu Mestres s’equilibra amb un pilotari de la qualitat de Canari.

Canari entra en lloc de Brisca.

Canari entra en lloc de Brisca. / FUNPIVAL

El duel que es viurà a Xeraco serà una reedició de la final de la Copa en el que a la posició de rests es refereix. Badenes i Ian van competir fa no res per un títol, encara que ara viuran una situació diferent perquè el que era el mitger de Badenes, ara serà el d’Ian, és a dir, Tonet IV.

Si hi ha un pilotari que es motiva contra el número u en la modalitat de raspall eixe és Canari, capacitat per a sacrificar-se si fa falta per a batre al del Genovés. Davant del tot, punters amb experiència desequilibrada. Mentre que Momparler representa les noves generacions, Ricardet és el més llorejat a la Lliga.

Cal recordar que l’elecció dels pilotaris participants es correspon amb criteris relacionats amb les tres competicions més rellevants en el món de la pilota professional: la Lliga, el Campionat Individual i la Copa. A més, la Fundació per la Pilota Valenciana es reserva el dret de convidar a pilotaris pel seu estat de forma o per una jove revelació.

Ian es l'actual subcampió de la Copa.

Ian es l'actual subcampió de la Copa. / FUNPIVAL

Pel que respecta a la segona semifinal, Tonet IV és el campió de la Copa i el Campionat Individual. Al seu costat es troba Ian, el seu botxí en la final copera i Momparler, subcampió en la Lliga 2.

En l’altre costat estaran Badenes, Canari i Ricardet, és a dir, dos campions i un convidat. Com s’ha anomenat anteriorment, Badenes és el recent campió de la Copa, mentre que Ricardet va adjudicar-se la Lliga des de la punta, en la primera part de la temporada. Per la seua part, Canari entra en substitució de Brisca, el qual havia sigut subcampió a la Copa.

Badenes es va guanyar la plaça en el Trofeu Mestres de raspall després de proclamar-se campió de la Copa.

Badenes es va guanyar la plaça en el Trofeu Mestres de raspall després de proclamar-se campió de la Copa. / FUNPIVAL

En altre sentit, la localitat de Planes va celebrar una partida de festes al seu trinquet on Montaner i Lorja van guanyar a Eliseu i Raúl per 30-10.