RASPALL PARELLES

Alzira corona a Favara com a nou campió de raspall parelles

El club favarer s'imposà a Bicorp a la final de Pimera masculina de l'Autonòmic celebrada al trinquet alzireny. Castelloner, Alzira, Segària El Verger, Quatretonda i Castelló de Rugat, en homes, i El Genovés, Carlet Volea, Baix Girona, UPV C i Beniparrell, en dones, també campions

Favara es va endur el campionat de 1ª davant Bicorp.

Favara es va endur el campionat de 1ª davant Bicorp. / FEDPIVAL

FEDPIVAL

El 25 Campionat Autonòmic de raspall parelles - Trofeu Diputació de València 2023 va completar aquest cap de setmana les seues finals. El trinquet municipal d'Alzira va ser l'escenari de les 12 partides pels diferents títols de les categories Primera, Segona A, Segona B, Tercera A, Tercera B i Quarta masculina i femenina i cadira de rodes.

A Bicorp, que es va proclamar campió de Primera femenina al trinquet de Canals davant Xeraco, se'n van unir Castelloner, Alzira, Segària El Verger, Quatretonda i Castelló de Rugat, en homes, i El Genovés, Carlet Volea, Baix Girona, UPV C i Beniparrell, en dones, en unes finals que van comptar amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Alzira i del Club Pilota Valenciana Alzira.

Categories masculines

Favara va trencar l'hegemonia de Bicorp i va estrenar el seu palmarés com a campió de l'Autonòmic Parelles a la màxima categoria. Davant el guanyador dels dos últims campionats de trios, l'anterior Parelles i recentment de la Supercopa, el conjunt favarer, format per Raúl i Jaume -amb Jordi Momparler com a reserva- va demostrar el seu potencial i es va adjudicar el títol.

Sanchis del CPV Favara va cuallar una gran partida.

Sanchis del CPV Favara va cuallar una gran partida. / AFEDPIVAL

Tot i que la reballà va afavorir als rojos, que s'apuntaren el primer joc, la parella blava va establir prompte la igualada i va prendre la iniciativa fins el final. Els potents i col·locats traures de Raúl i la qualitat de l'esquerra de Sanchis al mig van fer estèrils els esforços de Mario i Borja -amb Nico com a suplent-, que ho intentaren de totes les maneres i no donaren cap pilota per perduda. El 25-5 definitiu va fer esclatar l'alegria entre l'afició favarera.

Historial.

Historial. / SD

A Segona A, Quatretonda B es va proclamar campió davant Gavarda B, ja que Josep i Jose dominaren per 25-10 a Jesús i Adrián.

Quatretonda va remuntar en 2ªA davant Gavarda.

Quatretonda va remuntar en 2ªA davant Gavarda. / FEDPIVAL

El campionat de Segona B se'n anà cap a la província d'Alacant. El CPV Segària El Verger, amb Marc i Alex, s'adjudicà la victòria per 25-5 davant La Vall B, format per Pau i Blai.

La final de 2ªB fou per al Segaria Verger.

La final de 2ªB fou per al Segaria Verger. / FEDPIVAL

Castelló de Rugat s'embutxacà el títol de Tercera; Jose i Paco superaren per 25-10 a Andreu i Juan, parella representant del Genovés C.

Castelló de Rugat obrí el seu historial amb el títol de 3ªA.

Castelló de Rugat obrí el seu historial amb el títol de 3ªA. / FEDPIVAL

El club amfitrió, Alzira E, se'n va dur l'alegria del cap de setmana en conquistar el títol de Tercera B. Fusión Ribera Alzira E, amb Daniel i Samuel, guanyà per 25-15 a Carlet Volea, amb Álex i Joan.

Alzira feu bó jugar en casa, i guanyà en 3ªB.

Alzira feu bó jugar en casa, i guanyà en 3ªB. / FEDPIVAL

Castelloner C es va emportar el títol de Quarta amb molta superioritat. Els de la Ribera Alta -Carlos, Jordi i Juan- guanyaren per 25-0 a Borbotó E, que jugà amb Sergio, Sergi i Alberto.

La final de 4ª fou per al Castelloner davant Borbotó.

La final de 4ª fou per al Castelloner davant Borbotó. / FEDPIVAL

A més, el títol de la categoria en cadira de rodes va ser per a Universitat Politècnica de València C, amb Paco i Pascual, amb un resultat de 25-0 contra UPV A (Toni i Nasser).

La partida de cadira de rodes va ser de les més entretingudes.

La partida de cadira de rodes va ser de les més entretingudes. / FEDPIVAL

Categories femenines

Historial.

Historial. / SD

El campionat de Segona A ja estava adjudicat al club de Beniparrell, a falta de determinar l'equip que alçaria el trofeu. Paula i Noelia (Beniparrell B) guanyà per 25-0 a Beniparrell C (Lucía i Mireia) i s'emportà el títol.

La final de 2ªA fou acaparada pel club de Beniparrell.

La final de 2ªA fou acaparada pel club de Beniparrell. / FEDPIVAL

Baix Girona A s'imposà amb autoritat a la final de Segona B. El conjunt de la Marina Alta, amb Ana i María, dominà per un clar 25-5 a Bicorp F, format per Laia i Nuria.

Les xiques del Baix Girona s'endugueren la copa de 2ªB.

Les xiques del Baix Girona s'endugueren la copa de 2ªB. / FEDPIVAL

A Tercera A, el jove equip del Genovés F es va imposar a Oliva D per 25-10. Les de la Costera, amb Paula, Irene i Carla, s'adjudicaren el triomf davant la formació de la Safor, integrada per Silvana, Mar i Aina.

El Genovés es va endur la copa de 3ªA davant Oliva.

El Genovés es va endur la copa de 3ªA davant Oliva. / FEDPIVAL

El títol de Tercera B va ser també per al Genovés, en aquest cas l'equip H, en una final molt disputada davant Rafelbunyol B. Silvia, Maria i Carla s'adjudicaren per la mínima (25-20) el campionat contra María i Mireia.

En 3ªB El Genovés també guanyà el campionat.

En 3ªB El Genovés també guanyà el campionat. / FEDPIVAL

Per últim, Carlet Volea B es va apuntar el trofeu de Quarta, amb el seu triomf contra Baix Girona C. Anna, Gemma i Mar dominaren a Sara i Isabel per un marcador de 25-15.

Carlet Volea aconseguí el campionat de 4ª.

Carlet Volea aconseguí el campionat de 4ª. / FEDPIVAL

Autoritats

Durant tot el cap de setmana, participaren en els lliuraments de trofeus i medalles Vicent Mompó, president de la Diputació de València i alcalde de Gavarda; Vicent de la Concepción, regidor d'Esports d'Alzira; José Vicedo, alcalde de Favara; Nuria Mengual, alcaldessa, i Santi Bueno, regidor d'Esports de Bicorp; Vicen Martínez, regidora d'Esports de Beniparrell; i els vicepresidents i vicepresidentes de la Federació de Pilota Valenciana Pablo Esteve, Pau Gallego, Susana Martínez, Susana Serrano i Bea Gavilà.