RASPALL FEMENÍ PROFESSIONAL

Bicorp manté el seu domini amb el títol de raspall parelles femení

El club de la Canal de Navarrés (Victoria, Mar i Marina) s'imposà a Xeraco (Aida i Júlia) per 25-15 a la final celebrada al trinquet de Canals

Bicorp, campiones, i Xeraco, subcampiones, van oferir una gran partida a tot el públic assistent.

Bicorp, campiones, i Xeraco, subcampiones, van oferir una gran partida a tot el públic assistent. / FEDPIVAL

FEDPIVAL

El CPV Bicorp va revalidar aquest diumenge el títol de Primera femenina del Campionat Autonòmic de raspall parelles- Trofeu Diputació de València, que enguany completa la seua edició número 25. L'equip format per Victoria, Mar i Marina s'imposà al CPV Xeraco, integrat per Aida i Júlia, pel resultat de 25-15. El trinquet de Canals va acollir, amb la col·laboració de l'Ajuntament i enmig d'un bon ambient de públic, la primera de les 13 finals del campionat; la resta es celebraran els dies 15, 16 i 17 de desembre.

Victoria del CPV Bicorp, de nou campiona del torneig de parelles de raspall.

Victoria del CPV Bicorp, de nou campiona del torneig de parelles de raspall. / FEDPIVAL

A la final de Primera Femenina el campió de 2017, 2019, 2021 i 2022 es va trobar un aspirant que li va ficar les coses prou difícils. Les de la Canal de Navarrés havien gaudit d'un còmode campionat, on s'han adjudicat les nou partides jugades, entre elles les dos de la fase de grups davant el conjunt xeraquer. No obstant, l'equip de la Safor havia sigut l'únic capaç de restar-li un punt en eixa lligueta, amb la qual cosa la formació bicorpina ja estava avisada de les dificultats que podia plantejar el seu rival.

La partida

La partida començà amb treta blava i primer joc per a Aida i Júlia. Tant la rest de Moixent com la mitgera de Tavernes de la Valldigna es mostraren molt concentrades i ficades en partida. Les blaves saberen conservar l'avantatge del seu traure, mentre que la parella roja havia d'anar equilibrant l'electrònic a cada joc que sumaven les seues rivals.

Aida del CPV Xeraco va estar prop de sumar el primer títol per al club.

Aida del CPV Xeraco va estar prop de sumar el primer títol per al club. / FEDPIVAL

Però l'equip de Bicorp, amb Victoria de València i Marina d'Algímia d'Alfara en canxa, tenia una basa a l'escala, la de Mar. La mitgera bicorpina, tot i que va entrar un poc freda a la partida, va anar desplegant progressivament el seu joc intens i dinàmic i va ajudar a ficar el marcador a favor de la formació roja.

Mar de Bicorp suma un nou campionat al palmarés del seu club.

Mar de Bicorp suma un nou campionat al palmarés del seu club. / FEDPIVAL

Amb avantatge i trencat el traure blau, la seguretat de Victoria i Mar va propiciar que fóra qüestió de temps que Bicorp s'adjudicara el triomf i un nou títol davant un equip de Xeraco que, tot i la superioritat del seu rival, va ser un més que digne finalista.

Júlia de Xeraco raspa al principi de la partida.

Júlia de Xeraco raspa al principi de la partida. / FEDPIVAL

Autoritats

En el capítol d'autoritats, estigueren presents durant la partida i en el lliurament de trofeus l'alcalde de Canals, Nacho Mira, amb les tinentes d'alcaldia Magdalena Gil i Mari Carmen Cardona; l'alcaldessa de Bicorp, Nuria Mengual; el regidor d'Esports de Xeraco, Evaristo Salom; i la vicepresidenta de la Federació de Pilota Valenciana de l'Àrea de raspall Susana Serrano.

Palmarés 1ª Femenina

ANY CAMPIÓ SUBCAMPIÓ

2008 Borbotó Borbotó

2009 Borbotó Beniparrell

2010 Borbotó Borbotó

2011 Borbotó Borbotó

2012 Borbotó Borbotó

2013 Beniparrell Borbotó

2014 Borbotó Beniparrell

2015 Beniparrell Borbotó

2016 Rafelbunyol Beniparrell

2017 Bicorp Beniparrell

2018 Rafelbunyol Beniparrell

2019 Bicorp Beniparrell

2020 Beniparrell Beniarbeig-El Verger

2021 Bicorp Alcàntera-Càrcer

2022 Bicorp Beniparrell

2023 Bicorp Xeraco