Pere Roc II i Jesús s´han convertit en els primers finalistes de la Copa President de la Diputació de València després de superar ahir a De la Vega i Javi en la semifinal disputada en el trinquet de Vilamarxant. La partida es va resoldre amb el tanteig de 60-45.

La confrontació va ser sobretot intensa i molt exigent físicament. Fins a la igualada a 35 pareixia que De la Vega i Javi jugaven un poc més còmodes i anotaven els seus jocs amb més solvència. Però en l´equador de la partida va emergir Jesús per a convertir-se en el gran protagonista. Les seues rematades i la seguretat de Pere Roc II darrere permeteren als rojos distanciar-se en 50-35. De la Vega i Javi reaccionaren i tornaren a ficar la incertesa entre el públic però els va ser impossible capgirar el marcador.

Pere Roc II i Jesús arriben a la partida que val el títol de manera merescuda. Els dos han desplegat un joc d'acord a la seua condició de primers espases i sent fidels a les seues característiques. I si bé és cert que patiren per a arribar a les semifinals i es classificaren per solament un joc, els seus números podien haver sigut d´escàndol amb una miqueta més de sort en moments puntuals. Ara estan a una partida de ser campions. I independentment de quina siga la parella rival, han deixat clar que tenen moltes opcions de guanyar.

Esta final és un premi a la constància i la trajectòria. De sang calenta i valent com el que més, Pere Roc II va jugar la final del Circuit fa dues temporades, quan solament comptava amb vint-i-un anys. I és que el de Benidorm sembla que siga un veterà perquè ja fa molt de temps que està assentat entre els millors. És un guanyador, un inconformista que vol ser important en la pilota.

Jesús sí que pot presumir de tenir els dos grans títols, l´últim aconseguit en el 2013. Des d´aleshores no ha tingut la continuïtat desitjada a causa de les lesions i fins i tot ha variat la seua manera de jugar: abans era un martell, el quinze venia donat per la contundència. Ara continua sent un pegador, però busca coses. De la contra cal dir que De la Vega i Javi s´acomiaden amb cum laude. L´escaleter ha meravellat amb un joc preciosista, segur i tremendament efectiu gràcies al domini de les dues mans. No es pot demanar més a un debutant de dèsset anys. I Javi ha estat demolidor. Ha cuidat al seu company com un pare a un fill i ha exercit de líder. És el mitger del moment.