ESCALA I CORDA

La complicitat de Giner i Conillet val una final del Trofeu Mixt Masymas

Victòria dels de la Marina Alta al trinquet de Benissa per a aconseguir el bitllet per a disputar el títol el pròxim dissabte a Pedreguer, que va significar el 60 per 20 contra Pere Roc II i Pere

Giner (foto) i Conillet van véncer a la semifinal contra Pere Roc II i Pere, de blau, i jugaran la final davant Francés i Tomás II.

Giner (foto) i Conillet van véncer a la semifinal contra Pere Roc II i Pere, de blau, i jugaran la final davant Francés i Tomás II. / FUNPIVAL

Maties Oliver

Maties Oliver

La complicitat és un factor clau en la pilota. Més enllà del Campionat Individual, el més habitual és que els jugadors compartisquen equip. Això és un fet que pot determinar una partida. És com una màquina ben conjuntada. Si no hi ha un acoblament entre les peces, el resultat final no pot anar molt amunt. En canvi, quan les peces encaixen, tot és més fàcil. És el cas de Giner i Conillet. Ambdós pilotaris de la Marina Alta es coneixen amb els ulls tancats. El joc de cadascun es projecta sobre el de l’altre i quan és el dia, el de Murla i el d’Orba són un binomi difícil d’aturar. Que li ho diguen a Pere Roc II i Pere. El trinquet de Benissa va viure una victòria còmoda de Giner i Conillet sobre el jugador de Benidorm i el de Pedreguer. El 60 per 20 amb el qual va concloure el lluminós benisser podria traduir-se en un autèntic domini de la parella guanyadora. Un marcador que va atorgar el bitllet cap a la final del VII Trofeu Mixt Masymas.

Giner i Conillet van exposar una partida quasi perfecta per a convertir-se en finalistes. Així ho reflecteix el marcador. Esta parella va disparar de totes les maneres per a impedir la reacció dels contraris a l’altre costat de la corda.

No només van dominar, sinó que Giner i Conillet van evitar que Pere Roc II i Pere pogueren reviscolar en algun moment de la partida. El benidormer i el pedreguer només van poder sumar un joc al llarg del duel. Va ser amb 30 per 15 quan Pere Roc II i Pere van retallar distàncies. No obstant això, la reacció es va quedar ací perquè estos tampoc van tindre el seu millor dia. En cas contrari al que va ocórrer amb Giner i Conillet, Pere Roc II i Pere no van poder acoblar-se en el dia d’ahir. I no perquè no es coneguen, ja que han jugat infinits campionats i partides junts, però la pilota és així i finalment el triomf va ser per a Giner i Conillet.

Pere.

Pere. / FUNPIVAL

Final

Una classificació amb la qual els de la Marina Alta accedeixen a la final del pròxim dissabte al trinquet de Pedreguer. Allí esperaven ja Francés i Tomás II. En este cas, els altres finalistes van obtenir el passe el passat dissabte al trinquet ‘El Rovellet’ de Dénia. Un resultat de 60 per 30 sobre Puchol II i Santi per a optar al títol de la setena edició del Trofeu Mixt Masymas.

En definitiva, una final totalment alacantina. Cal recordar que a excepció de Puchol II, la resta de participants en la modalitat d’escala i corda són procedents de la província d’Alacant, igual que l’empresa patrocinadora, originària de Pedreguer. Tot es queda en casa, ja que els recintes tampoc sobrepassen els límits de la Marina Alta, bressol de gran part de les figures escaleteres en la nòmina de professionals de la Fundació per la Pilota Valenciana.

Raspall

Si les semifinals d’escala i corda van concloure ahir, ara és el torn per a la modalitat de raspall. Cal recordar que el Trofeu Mixt Masymas és una de les cites més singulars de la temporada, ja que reuneix ambdues modalitats professionals en un mateix format i en la final. Tant és així que el pròxim dissabte a Pedreguer, no sols es descobrirà al campió en la modalitat escaletera, sinó també en la raspada.

Abans que arribe este dia, cal conéixer els noms que lluitaran pel títol en raspall. Tot començarà hui al trinquet de Xeraco (18.30 hores).

La primera eliminatòria mesurarà les forces de Badenes i Tonet IV per un costat, i Vicent i Seve per l’altre. Un duel d’iguals. I és que ambdues parelles tenen un rest amb una pegada de les fortes que en un trinquet reduït com el xeraquer serà clau, més si cap amb dos dels mitgers més destacats de la nòmina.

La primera eliminatòria del Trofeu Mixt Masymas de raspall mesurarà les forces de Badenes i Tonet IV per un costat, i Vicent i Seve per l’altre.

La primera eliminatòria del Trofeu Mixt Masymas de raspall mesurarà les forces de Badenes i Tonet IV per un costat, i Vicent i Seve per l’altre. / FUNPIVAL

La segona semifinal serà demà a Oliva amb Salelles II i Brisca contra Iván i Canari.

Calendari del VII Trofeu Mixt Masymas.

Calendari del VII Trofeu Mixt Masymas. / SD