PRESENTACIÓ

Mou i transforma la pilota valenciana

La Federació de Pilota Valenciana inicia una nova etapa amb la posada de llarg del seu programa de participació 'Moulapilota' i l'assumpció de la gestió del trinquet Pelayo

Durant la vetlada també es va donar a conéixer la nova web i imatge corporativa de la FPV i es van lliurar els diplomes del I Curs d'Home Bo / Dona Bona

La junta de directiva de la FPV, coordinadors, coordinadores i integrants dels diferents comitès i àmbits, caps visibles del projecte 'Moulapilota'.

La junta de directiva de la FPV, coordinadors, coordinadores i integrants dels diferents comitès i àmbits, caps visibles del projecte 'Moulapilota'. / FEDPIVAL

FEDPIVAL

El trinquet Pelayo va acollir aquest dijous un dels actes centrals de la 32 edició del Dia de la Pilota, el programa d'activitats que té com a objectiu promocionar i apropar el nostre esport al gran públic. La vetlada va arrancar a la 'catedral' amb la presentació de la nova gestió del trinquet, que estarà al càrrec de la Federació, després de la signatura del conveni amb la Fundación José Luis López.

Nova gestió

El gerent de Nou Trinquet Pelayo València, José Luis López, i el president de la Federació de Pilota Valenciana, Vicent Molines, signaren el conveni de col·laboració per a desenvolupar activitats de tipus cultural i esportiu en el recinte tancat més antic d'Europa per a la pràctica de la pilota.

La principal prioritat de les dos parts per al trinquet Pelayo és potenciar les activitats amb la base del nostre esport autòcton i aconseguir una recuperació d'espectadors i espectadores en les partides professionals, donant cabuda tant als professionals masculins com a les jugadores professionals, objectius que redundaran en benefici de la pilota.

L'acord també estableix que la gestió correspondrà a l'ens federatiu durant els pròxims dos anys. Pel que fa a les partides professionals de les vesprades dels dissabtes, aquestes continuaran sent organitzades per la propietat de la instal·lació.

Vicent Molines i José Luis López van signar el conveni per a la nova gestió del Trinquet Pelayo.

Vicent Molines i José Luis López van signar el conveni per a la nova gestió del Trinquet Pelayo. / FEDPIVAL

Per a José Luis López "Va a començar una nova etapa en el trinquet Pelayo, en la 'Catedral', tinc ilusió en que la Federació ho faça ho millor possible. És gent jove, amb ganes de treballar i espere que continuen en esta línea pel bé de la pilota".

Segons Vicent Molines, "Aquesta signatura és algo històric i serà molt fructífer, la Federació passarà a gestionar totes les activitats de promoció en un trinquet tan emblemàtic i amb tanta tradició i tanta cultura com Pelayo".

El trinquet Pelayo va viure l'inici d'una nova etapa al nostre esport.

El trinquet Pelayo va viure l'inici d'una nova etapa al nostre esport. / FEDPIVAL

#moulapilota

Altre dels punts importants va ser el tret d'eixida al programa la FPV 'Mou la pilota', el projecte per la transformació del nostre esport amb la participació de tots els estaments que la conformen (Entitats, Jugadors, Jutges, Tècnics i Trinqueters), que té com a objectiu la millora de la qualitat de la pilota valenciana.

El programa Moulapilota comptarà amb unes normes d'organització i funcionament i un manual de bones pràctiques. Les persones interessades es poden inscriure en els diferents comitès o àmbits.

Santi Navarro, director esportiu de la FPV, va presentar el programa 'Moulapilota'.

Santi Navarro, director esportiu de la FPV, va presentar el programa 'Moulapilota'. / FEDPIVAL

Els comitès, amb inscripció restringida a persones amb llicència federativa, són grups de treball repartits en les àrees de Rendiment, Jutges, Entrenadors i Trinqueters. Per la seua banda, els àmbits compten amb inscripció lliure fins completar aforament i son organismes consultius i oberts a noves propostes. Els àmbits de competicions estan distribuïts per modalitats -galotxa, raspall, escala i corda, frontó, ratlles, frare i pilota grossa, a més dels JECV- i per les àrees d'organització, promoció, formació, comunicació i avaluació, el qual serà competència només de la junta directiva.

Aquest acte va donar pas a un dels moments més emotius de la jornada, com va ser el reconeixement a Batiste Soro 'Soro I' i Manuel Soro 'Soro II', dos persones claus en la història del trinquet Pelayo, especialment per la seua funció com a marxadors.

Batiste i Manolo Soro van rebre un homenatge i posaren amb la resta de trinqueters presents a l'acte.

Batiste i Manolo Soro van rebre un homenatge i posaren amb la resta de trinqueters presents a l'acte. / FEDPIVAL

Nova imatge

L'acte va continuar amb la presentació de la nova web i imatge corporativa de la Federació, per part de l'empresa valenciana Unanime. El nou logo, una mà colpejant una pilota de vaqueta, pretén reflectir el nou impuls que es vol donar al nostre esport, al temps que representa els diferents estaments: clubs, jugadors/es, jutges/esses, trinqueters i tècnics.

Per la seua part, la nova web, que ultima la seua posada en marxa, serà molt més atractiva, intuitiva i funcional per a totes les persones usuàries, on trobaran una eina molt més eficaç per a comunicar-se amb la Federació i fer els seus tràmits, gestions, comandes, etc.

El nou logo, una mà colpejant una pilota de vaqueta, pretén reflectir el nou impuls que es vol donar al nostre esport, al temps que representa els diferents estaments: clubs, jugadors/es, jutges/esses, trinqueters i tècnics.

El nou logo, una mà colpejant una pilota de vaqueta, pretén reflectir el nou impuls que es vol donar al nostre esport, al temps que representa els diferents estaments: clubs, jugadors/es, jutges/esses, trinqueters i tècnics. / FEDPIVAL

Curs Home Bo / Dona Bona

Per a tancar, es va celebrar el lliurament de diplomes del Curs d’Home Bo / Dona Bona, que en la seua primera edició ha comptat amb la participació de 66 persones. Aquest curs ha sigut un pas endavant en l'objectiu per part de la Federació de fomentar la participació i millorar la formació dels jutges i jutgesses que s'encarreguen de dirigir partides a tots els nivells.

L'alumnat del I Curs d'Home Bo /  Dona Bona va rebre els seus corresponents diplomes.

L'alumnat del I Curs d'Home Bo / Dona Bona va rebre els seus corresponents diplomes. / FEDPIVAL