COMPETICIÓ

Badenes i Tonet IV respiren tranquils i són de ‘semis’ de la Copa Caixa Popular

L’equip del Genovés s’assegura la primera plaça en el Grup A després de guanyar a Montaner i Seve per 25-20, perquè estos ja no poden assolir-los

La IX Copa Caixa Popular de raspall comença a albirar les fases finals. Almenys ja es coneix al primer equip que disputarà les semifinals. Serà la formació representativa del Genovés, amb Badenes (foto) i Tonet IV.

La IX Copa Caixa Popular de raspall comença a albirar les fases finals. Almenys ja es coneix al primer equip que disputarà les semifinals. Serà la formació representativa del Genovés, amb Badenes (foto) i Tonet IV. / FUNPIVAL

Maties Oliver

Maties Oliver

La IX Copa Caixa Popular de raspall comença a albirar les fases finals. Almenys ja es coneix al primer equip que disputarà les semifinals. Serà la formació representativa del Genovés, amb Badenes i Tonet IV. Això és possible gràcies al triomf collit al trinquet de Piles sobre el combinat de la Llosa de Ranes, amb Montaner i Seve. El lluminós del recinte piler va concloure amb un 25-20 que va repartir dos punts per als genovesins i una unitat per als llosers. Amb esta puntuació, Badenes i Tonet IV queden si o si al primer lloc, ja que cap parella podria assolir els seus números.

L’equip del Genovés queda al capdavant del Grup A amb sis punts i amb una partida més per disputar. Amb les dues unitats aconseguides a Piles, cap equip pot arribar a la puntuació dels genovesins. I és que Montaner i Seve es queden amb quatre unitats en la segona plaça, mentre que el tauler el tanca el combinat de Barxeta, de Moltó i Murcianet, amb dos punts. Tot i que encara queda un enfrontament entre el Genovés i els barxetans, la primera plaça queda definida. Cal recordar que només el lideratge de cada grup obté el bitllet directe per a les semifinals. Els altres dos llocs es decidiran amb una l’eliminatòria entre segons i tercers de cada grup.

Montaner (foto) i Seve es queden amb quatre unitats en la segona plaça.

Montaner (foto) i Seve es queden amb quatre unitats en la segona plaça. / FUNPIVAL

Respecte a la partida, en cap moment es va decidir per un equip o l’altre. I és que la primera part del duel va ser favorable per al Genovés. Tonet IV va mostrar la seua millor versió. Sempre amb l’escopeta carregada, el número u va actuar com a tal. A més, Badenes li aportava seguretat per darrere, sense cometre errades i tornant molta pilota. Amb tot açò, els genovesins es van escapar 20 per 5.

Tonet IV va mostrar la seua millor versió.

Tonet IV va mostrar la seua millor versió. / FUNPIVAL

Tot i este avantatge, això no volia dir que la Llosa de Ranes no estiguera en pista. Montaner i Seve no podien fer-los mal, però en el moment que van obrir la llanda, va acumular joc rere joc fins a igualar a 20. Montaner pegava ben fort des de darrere, mentre que Seve desplegava la seua capacitat amb les dues mans per a contrarestar les ofensives rojes.

Així es va arribar a l’últim joc on Badenes i Tonet IV van tancar-lo en el tercer val que van disposar. No obstant això, la partida també podia haver sigut blava, però Seve va veure com la galeria escopia la pilota cada volta que l’enviava més enllà del mur.

Escala i corda

Es va viure un duel del Grup A de la XVI Copa Caixa Popular d’escala i corda al trinquet de Vilamarxant. En este cas, l’equip de Montserrat, amb Marc i Conillet, va guanyar al representatiu de la Pobla de Vallbona, amb Puchol IIÁlvaro Gimeno, per 60-35.

l’equip de Montserrat, amb Marc i Conillet (foto), va guanyar al representatiu de la Pobla de Vallbona, amb Puchol II i Álvaro Gimeno, per 60-35.

l’equip de Montserrat, amb Marc i Conillet (foto), va guanyar al representatiu de la Pobla de Vallbona, amb Puchol II i Álvaro Gimeno, per 60-35. / FUNPIVAL

Un triomf que es va decantar amb inici aclaparador dels montserratins, els quals van obrir diferència amb 55-25 gràcies al bon paper dels seus membres. Així, Marc i Conillet sumen els seus primers dos punts, després d’una primera jornada on el mitger va ser baixa per una indisposició gripal.