LLIGA CAIXABANK - TROFEU DIPUTACIÓ DE VALÈNCIA

Lliga CaixaBank: final per a amants del bon gust

Els dos equips que aspiren al títol de la Lliga CaixaBank d’escala i corda destaquen, principalment, per ser eminentment tècnics

L’aportació d’Héctor en  el tram final  ha estat fonamental perquè el seu equip siga finalista.

L’aportació d’Héctor en el tram final ha estat fonamental perquè el seu equip siga finalista. / FPV

J. CANO

La final de la Lliga CaixaBank d’escala i corda espera la seua resolució, el pròxim dissabte al trinquet Pelayo: la Pobla de Vallbona, amb Puchol II, Santi i Carlos, o Pedreguer-masymas, de Giner, Tomàs II i Héctor. El cartell és, sense cap dubte, un regal per als amants del bon gust.

Per números, el pronòstic hauria de ser favorable a la terna que encapçala Puchol II, que ha estat la millor de la competició i ha superat les semifinals amb autoritat. Però les darreres actuacions de la formació que encapçala Giner obliga a ser cauts.

Serà un duel d’un equip que funciona com un rellotge suís contra un altre que depén molt de la inspiració i sobretot de la concentració, però que quan juga el que sap, fa por a qualsevol. I si en veritat tots juguen el que poden, serà una final que pot deixar grans moments i pilotades.

Especialment atractiu es presenta el duel entre escaleters. Puchol II és la referència en esta posició i un manual de com s’han de fer les coses, damunt ben fetes i amb elegància. Giner, tal vegada, no siga tan estètic, encara que les seues accions són espectaculars i de les més aplaudides pel públic.

Ara bé, el més probable és que el títol es decidisca davant, que és on veritablement es troba la responsabilitat de fer el quinze. El mà a mà entre mitgers i punters també es presenta equilibrat. En el de Santi contra Tomàs II, serà la pegada i rapidesa del de Finestrat contra la tècnica del de Xaló. I pel que fa a Carlos i Héctor, ambdós són dels pilotaris que millor visió tenen del joc. La intel·ligència és la seua bandera.

La final de la Lliga CaixaBank d’escala i corda espera la seua resolució, el pròxim dissabte al trinquet Pelayo: la Pobla de Vallbona, amb Puchol II, Santi (foto) i Carlos, o Pedreguer-masymas, de Giner, Tomàs II i Héctor.

La final de la Lliga CaixaBank d’escala i corda espera la seua resolució, el pròxim dissabte al trinquet Pelayo: la Pobla de Vallbona, amb Puchol II, Santi (foto) i Carlos, o Pedreguer-masymas, de Giner, Tomàs II i Héctor. / FUNPIVAL

Lliga2

En la modalitat de raspall, el trinquet d’Oliva acull esta vesprada la primera partida de la semifinal que enfronta a Salelles II i Bossio contra Rafa i Seve, equips que van tancar la fase regular igualats a punts per a classificar-se en segona i tercera posició.

Les dues parelles presenten una figura i un aspirant, encara que en posicions diferents. La teoria diu que Salelles II haurà de dur el pes de la partida en el seu bàndol, a més jugant en el seu trinquet, mentre que Seve ha de ser la punta de llança dels rivals. Però, com es tracta de jugar per parelles, l’aportació de Bossio i Rafa serà fonamental. El punter del Genovés va deixar clar en la Lliga que és un valor a l’alça mentre que el rest d’Alzira sol mostrar-se, sobretot, molt segur en les seues accions.