ESCALA I CORDA

Giner i Santi són els campions del X Trofeu diputació d'Alacant

El trinquet de Dénia va ser l'escenari d'una final on han guanyat a Francés i Jesús per 60-45

La final a Dénia va ser molt dura i de desgast, amb els quatre pilotaris (foto: Giner) jugant a gran nivell i demostrant que eren justos aspirants al títol del trofeu més important dels que es disputen íntegrament en la província d’Alacant.

La final a Dénia va ser molt dura i de desgast, amb els quatre pilotaris (foto: Giner) jugant a gran nivell i demostrant que eren justos aspirants al títol del trofeu més important dels que es disputen íntegrament en la província d’Alacant. / FUNPIVAL

J. CANO

Es diu en l’esport de la pilota que els jugadors s’han pegat una bona mantà quan la partida ha sigut dura i exigent. I molt dura va ser ahir la final del Trofeu Diputació d’Alacant, disputada al trinquet de Dénia, on Giner i Santi es van proclamar campions en superar per 60-45 a FrancésJesús.

La partida

El desenllaç és just perquè van guanyar aquells que es van mostrar més eficaços durant un tram més gran de la partida. Al principi, tot va transcórrer molt parell. Tres jocs per a cada parella alternant el dau i el rest per a sumar i bons intercanvis en els quals tots quatre pilotaris apareixien pràcticament per igual.

Va ser a continuació quan va començar a forjar-se la victòria dels de la faixa roja. L’equilibri continuava, però Giner i Santi sempre tenien la pilota passada, de manera que el quinze era per a ells, així com dos jocs seguits que deixaven el marcador en 40-30 a favor seu.

L’equilibri continuava, però Giner i Santi (foto) sempre tenien la pilota passada.

L’equilibri continuava, però Giner i Santi (foto) sempre tenien la pilota passada. / FUNPIVAL

La diferència va augmentar a tres parcials tot seguit. Millor dit, després de quasi mitja hora tirant-li per a decidir el joc que probablement va estar clau en la final. Francés i Jesús van disposar de val en cinc ocasions per a certificar el 40-35, però finalment van anotar Giner i Santi en el tercer val per a allunyar-se amb 45-30.

Francés i Jesús no van decaure en el seu ànim i van continuar pegant de valent, però Giner i Santi sí que havien guanyat en confiança. El rest de Murla es buidava en cada pilotada i el mitger de Finestrat acompanyava en intensitat i bona punteria, de manera que el marcador roig va pujar en dos jocs més per a deixar la final en un contundent 55-30.

Francés.

Francés. / FUNPIVAL

Algú hi hagué a Dénia que va pensar que el desenllaç ja era pròxim; però no, ni de bon tros. En una demostració de professionalitat, Francés i Jesús van traure el geni per a, almenys, acabar amb un resultat més digne i que estiguera en consonància al seu esforç. I van un joc al dau dominant. A continuació van tornar a sumar, no amb tanta suficiència, però tenint la iniciativa: 55 per 40. Francés i Jesús semblaven estar prou més sencers que Giner i Santi. I ho estaven, almenys en forces, i per això van fer el tercer parcial seguit, ara per a deixar l’electrònic en 55-45.

Jesús.

Jesús. / FUNPIVAL

L’ombra del dubte pul·lulava pel trinquet perquè els blaus s’havien encoratjat i els rojos, sobretot Giner, necessitaven agafar aire constantment. I precisament Giner i la seua feta de dau va ser fonamental en el joc següent, que va ser el definitiu i el de la victòria roja.