El Campionat Individual de raspall CaixaBank femení professional - Trofeu President de la Generalitat Valenciana arriba de nou als trinquets amb l’edició número 14 i ho fa amb les millors jugadores de la Comunitat Valenciana.

Presentació

Aquest dijous el president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, va rebre a una àmplia representació de les jugadores que prendran part en el torneig. També es van donar cita al Palau de Presidència de la Generalitat el conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera; el director general de l’Esport, Luis Cervera; Olga García, Loles Petit, Jaime Casas, César Miguel i Cristina Lorente, en representació de CaixaBank; i Vicent Molines, president de la Federació de Pilota Valenciana, i Susana Serrano, vicepresidenta de l’Àrea de Rendiment de raspall de la FPV.

Per al president de la Generalitat, Carlos Mazón, "Este Trofeu significa algo especial, perquè és capaç d’unir la col·laboració pública i privada. Tant el director general de l'Esport com el vicepresident primer i conseller i jo volem que us trobeu com a casa. Estem orgullosos del que feu. Esteu reforçant aquest esport, el nostre, animant a tantes xiquetes a que s'inicien a jugar. Teniu eixa responsabilitat i també eixe orgull de representar un esport tan arrelat com la pilota valenciana".

Carlos Mazón va saludar una per una a les jugadores i els va demanar que es sentiren 'com a casa'. FEDPIVAL

Olga García, directora territorial de CaixaBank a la Comunitat Valenciana i la Región de Murcia, ha destacat la il·lusió que suposa donar suport a la pilota valenciana per part de l'entitat: “És un pas més en el creixement de la pilota femenina, en la lluita per eixa igualtat entre homes i dones, tant a nivell professional com aficionat. Cada vegada són més xiques les que practiquen pilota, i la mostra és que enguany s’incorporen noves jugadores, molt joves, amb molta força i amb l’objectiu de competir amb altres jugadores ja consolidades. Elles són les referents dels valors de la pilota, de l’esforç, de la lluita per millorar, del treball diari, valors que CaixaBank comparteix”.

Olga García, directora territorial de CaixaBank a la Comunitat Valenciana i la Región de Murcia. FEDPIVAL

“Any rere any les jugadores pugen el nivell i ofereixen un major espectacle. D’altra banda, també ha crescut el número de jugadores que tenen un gran nivell, gràcies en gran part al seu esforç i treball”, ha manifestat Vicent Molines, president de la Federació de Pilota Valenciana. “El ‘Campionat Individual CaixaBank’ és la millor oportunitat per a comprovar eixe nivell”.

Vicent Molines, president de la FPV, durant el seu parlament. FEDPIVAL

La competició arranca el dia 14

A partir del dijous dia 14, seran 16 les jugadores que aspiraran a aconseguir un títol que, en els últims anys, ha sigut dominat per Victoria Díez, Victoria de València. Les 16 pilotaris que aspiren al títol són, a més de Victoria, Mar Giménez, Irene Badia, Aida Vila, Amparo Martí, Ana Puertes, Myriam Vidal, Anabel Castelló, Erika Botí, Ivet Romeu, Natalia Argente, Marina Lostado, Júlia Andrada, Aina Cuadrat, Isabel Piquer i Joana Martínez.

Victoria Díez suma un total de cinc campionats del mà a mà, i els quatre últims de manera consecutiva. L'actual campiona va aconseguir el seu cinqué campionat l'any passat gràcies al seu triomf, per segon any consecutiu, davant Mar, la seua companya del club de Bicorp. Precisament Mar va aconseguir el títol en 2015 en véncer a Noelia de Beniparrell, i suma també quatre subcampionats, els dels anys 2018, 2019, 2021 i 2022.

El president de la Generalitat va rebre una samarreta amb el seu nom de mans de Victoria. FEDPIVAL

Si Victoria ha guanyat l'Individual en cinc ocasions, Ana de Beniparrell ho ha aconseguit en dos. Ho va fer en 2016 en véncer a Amparo de Moncada, i en 2018 en imposar-se a Mar de Bicorp. Ana té dos subcampionats, els dos quan va perdre en la final contra Victoria, tant en 2017 com el 2020.

De les jugadores que estaran en la present edició de l'Individual, també hi ha una altra pilotari que suma aquest títol. Myriam de l'Alqueria d'Asnar va véncer en 2013.

D'altra banda, l'Individual, que es juga des de l'any 2011, ha tingut també com a campiones a Ana de Borbotó (2011, 2012 i 2014), i Noèlia de Beniparrell (2013, any en què es van celebrar dues edicions).