RASPALL FEMENINO PROFESSIONAL

Presentada la final del XIV Individual CaixaBank de raspall professional femení

Victoria de València i Ana de Beniparrell jugaran pel títol aquest dissabte al trinquet de Bellreguard, amb les càmeres d’À Punt en directe

Amb cinc títols guanyats, Victoria de València jugarà la seua sisena final, mentre que Ana de Beniparrell ha disputat quatre i ha guanyat dos vegades l’Individual

Loles Petit, Vicent Molines, Paula Añó i Luis Cervera, amb Victoria i Ana.

Loles Petit, Vicent Molines, Paula Añó i Luis Cervera, amb Victoria i Ana. / FEDPIVAL

FEDPIVAL

El XIV Campionat Individual de raspall CaixaBank femení professional - Trofeu President de la Generalitat Valenciana es tancarà aquest dissabte dia 14 amb la celebració de la gran final.

El trinquet de Bellreguard serà l’escenari, a partir de les 17:30 hores i amb les càmeres d’À Punt Mèdia en directe, de la partida entre Victoria de València y Ana de Beniparrell. Ana torna a jugar una final 3 anys després. L’última va ser al 2020, també contra Victoria. Serà la cinquena per a ella, que compta amb dos títols (2016 i 2018). Victoria, que ja porta 5 finals jugades i guanyades -4 de manera consecutiva-, opta a mantindre la seua vigència com a campiona i fer més gran encara la seua llegenda.

Presentació

La presentació s’ha celebrat a la seu de la Conselleria de Cultura i Esport de la Generalitat i ha comptat amb la presència de la secretària autonòmica de Cultura i Esport, Paula Añó; el director general de l’Esport de la Generalitat Valenciana, Luis Cervera; la directora comercial de CaixaBank a la Comunitat Valenciana, Loles Petit; i el president de la Federació de Pilota Valenciana, Vicent Molines, a més de les jugadores.

Les protagonistes de la final, amb la directora territorial de CaixaBank i la secretària autonòmica.

Les protagonistes de la final, amb la directora territorial de CaixaBank i la secretària autonòmica. / FEDPIVAL

Paula Añó, secretària autonòmica de Cultura i Esport, s'estrenava en aquests menesters, en una presentació de l'Individual de pilota valenciana: "L'Individual CaixaBank - Trofeu President de la Generalitat Valenciana és un campionat cada vegada més consolidat, en el que s'ha jugat al màxim nivell, i a més en la categoria femenina. Vull felicitar a les finalistes perquè són totes exemple d'esforç i professionalitat, tant Victoria i Ana com Mar i Aida. Des de la conselleria tenim com a un dels pilars bàsics el suport a l'esport base i d'elit per al desenvolupament integral de la pilota valenciana".

Segons la directora comercial de CaixaBank a la Comunitat Valenciana, “en CaixaBank ens fa molta il·lusió completar un nou campionat individual, femení i professional, en en el nostre esport que, com la nostra societat, avança cap a a la igualtat. Són 6 anys ja de recorregut d'aquest camí en companyia, des de la primera edició quan va començar la nostra col·laboració amb aquest individual femení en 2018. Un any en el qual, precisament, Ana va guanyar el seu segon títol, i després del qual han vingut quatre campionats seguits de Victoria.

Hui estan ací les dos protagonistes, Ana i Victoria, les quals han sigut enguany les dos jugadores més destacades, sense oblidar-nos de les altres 14 que han participat en aquest Individual i que ho han donat tot per tal de, no només competir, sinó també defendre els valors que representa la pilota valenciana, valors que CaixaBank comparteix, en el camí cap a una societat igualitària, eixe camí que en la pilota femenina elles estan obrint per a altres jugadores més joves que elles, perquè elles són joves però sense dubte també són referents”.

Per part de Vicent Molines, “En aquest any de primeres vegades, hui és la primera vegada que tinc el plaer com a president de la Federació d'estar en la presentació de la final de l'Indidivual CaixaBank de raspall femení i d'acompanyar a les finalistes. Victoria i Ana són dos jugadores a les que conec prou bé. Amb Victoria hem compartit molts anys en la selecció, i és una jugadora que no té sostre, que ja ha fet història i va camí de fer-la cada vegada més gran. Ana, ja ho he dit alguna vegada, també la conec des de fa molts anys i és una jugadora per la que sent una especial estima. Aixina que no puc sinó desitjar a les dos la millor de les sorts i que espere que es veja una gran partida i que el públic gaudisca del raspall femení ».

La finalista Victoria, vigent campiona, afronta aquesta fita "menys nerviosa que altres vegades", mentre que Ana de Beniparrell considera la partida "un regal, un gran repte davant el referent actual de la pilota femenina". Les dos consideren que ara són dos jugadores totalment diferents i que serà una partida que res tindrà a vore amb la que subscribiren en l'any de pandèmia.

Victoria i Ana tornara a enfrontar se en una final tres anys després.

Victoria i Ana tornara a enfrontar se en una final tres anys després. / FEDPIVAL