37 Autonòmic de Frontó Individual-Trofeu Generalitat Valenciana

Alejandro amplia la seua llegenda amb el seté Individual de frontó

El de Paterna s'imposà novament a Adrián de Quart a la final celebrada al frontó d'El Puig (41-30) després d'una gran remuntada

Marco PPAF El Puig i Sergio CPV Borbotó alçaren els títols de Segona A i Juvenil en la primera sèrie de finals

Alejandro va alçar el seu seté títol Individual, sis de manera consecutiva.

Alejandro va alçar el seu seté títol Individual, sis de manera consecutiva. / FEDPIVAL

FEDPIVAL

Diferent guió, mateix desenllaç. El 37 Autonòmic de Frontó Individual-Trofeu Generalitat Valenciana va coronar en l'edició de 2023 a Alejandro PPAF El Puig com a campió per setena volta, les sis últimes de manera consecutiva. El de Paterna es va adjudicar el títol de la màxima categoria a la primer dia de finals del campionat al frontó municipal J.A. Montesa d'El Puig, després de superar a Adrián CPV Quart de Poblet per 41-30. Per quart any seguit, Alejandro va deixar amb la mel als llavis a Adrián i amplia el seu inigualable palmarès amb set títols, 2 més que Canetero i 3 més que Sevilla, Montesa, Lemay o Pasqual II de La Pobla.

Primera categoria

La partida entre dos protagonistes que es coneixen com si foren família va arrancar amb molt de respecte mutu. Alejandro ens té habituats a arrancar sempre a baixes revolucions i anar entrant en partida a poc a poc, però enguany aquest costum va anar un poc més enllà. Adrián es destapà amb un 0-6 que es va convertir en un 1-9 davant l'expectació del nombrós públic assistent al a instal·lació pugenca, a partir d'un traure que va ficar en moltes dificultats al de Paterna, incòmode i molt lluny de la zona davantera en els primers compassos del duel.

Campió i subcampió, amb les autoritats encarregades del lliurament de trofeus.

Campió i subcampió, amb les autoritats encarregades del lliurament de trofeus. / FEDPIVAL

Amb un Adrián pletòric, els quinzes anaven caient del seu costat pels seus encerts i per algunes errades impròpies del jugador del PPAF El Puig. 4-16 va ser la màxima diferència favorable que aconseguí el de Quart, tot i que el seu rival intentava capgirar la dinàmica amb pauses, canvis de pilota o jugant-se colps impossibles a dos parets tan característics del seu repertori.

Alejandro, l'home de gel, començà a despertar i en un tres i no tres es plantà a només tres jocs d'Adrián, 16-19. El de Quart havia de reaccionar i ho va fer, estirant la seua inspiració fins el 21-27. Però el vent estava canviant de direcció, el que començà a cometre errades no forçades va ser el jugador de blau mentre Alejandro trobava el raconet on ficar la pilota del traure quasi impossible per al rest d'Adrián, qui aixina i tot va tornar pilotes inversemblants.

El de Paterna va fer 10 jocs seguits i es plantà 31-27. Adrián va intentar la reacció i retallà fins el 31-30, però Alejandro, als seus 37 anys, va arribar a la recta final de la partida molt més sencer, sobretot mentalment, davant un Adrián que no va donar amb la fórmula que li permetera aturar el vendaval en el qual s'havia convertit el seu rival. El 41-30 final coronà novament a Alejandro Martí com el millor jugador de la història del frontó valencià.

Adrián de Quart va tindre opcions d'imposar se, però no va pode rematar el seu gran treball.

Adrián de Quart va tindre opcions d'imposar se, però no va pode rematar el seu gran treball. / FEDPIVAL

"Estic molt content. Els altres anys també va començar ell guanyant i eixe era el meu pensament, de dir que ja arribarà el meu moment i a poc a poc refer-me fins a portar-me el partido. M'ha costat entrar, he arriscat quan no havia d'arriscar i m'he dit a mi mateix 'no, no cal fugir del piloteig perquè és el que més em funciona contra Adrián'", va destacar Alejandro.

Alejandro de Paterna va protagonitzar una gran remuntada per a fer se amb el títol.

Alejandro de Paterna va protagonitzar una gran remuntada per a fer se amb el títol. / FEDPIVAL

Adrián era l'altra cara de la moneda: "Jugues com mai i perds com sempre. Ja van 4 anys i sembla que contra Alejandro és difícil i no sols amb jugar bé serveix. Per molt bé que comence la partida ell agafa força, confiança i per molt que restes o que jugues al final et fica mà i et guanya".

Segona i Juvenil

La final de Segona A també va tindre un campió del club amfitrió davant el de Quart. Marco PPAF El Puig es va imposar amb autoritat per 41-15 davant Jokin. Després d'un bon inici d'aquest, el jove jugador pugenc es va posar les piles i deixà sense opció al seu rival fins embutxacar-se el títol.

Marco PPAF El Puig, campió de Segona A davant Jokin CPV Quart de Poblet.

Marco PPAF El Puig, campió de Segona A davant Jokin CPV Quart de Poblet. / FEDPIVAL

La partida pel campionat Juvenil va ser molt més renyida. El duel entre companys del CPV Borbotó, Alberto i Sergio, es va decantar del costat del segon per 41-31, després d'un entretingut enfrontament.

Sergio i Alberto, del CPV Borbotó, campió i subcampió Juvenil.

Sergio i Alberto, del CPV Borbotó, campió i subcampió Juvenil. / FEDPIVAL

Estigueren presents en els lliuraments de trofeus l'alcalde d'El Puig, Vicent Porta, així com els regidors Juan Miguel Marín i Marc Oriola; el regidor d'Esports de Quart de Poblet, Juan José Susin, i el vicepresident de la Federació de Pilota Valenciana de l'Àrea de Frontó, Pasqual Balaguer.

Més finals

La resta de categories -Segona B i Tercera Cap de Setmana; Primera, Segona A, Segona B i Tercera Entre Setmana, Femenina A i Femenina B-, immerses en la disputa de les semifinals, celebraran les seues finals els dies 28 i 29 de novembre i 1 i 2 de desembre, també al frontó municipal pugenc, gràcies a la col·laboració tant de l'Ajuntament com de la Penya Pilotaris Amics del Frontó El Puig.