Llei de l'Esport

La pilota, reconeguda com a esport a tot l'Estat

La proposta de Compromís s'incorpora definitivament a la nova Llei de l'Esport

Un jove pilotari

Un jove pilotari / SD

La pilota valenciana ja és considerada un esport a tot l'estat, després de l'aprovació de la nova Llei de l'Esport. La llei que hui ha eixit del Congrés posa fi a l'anòmala situació de la pilota valenciana, després que la setmana passada el portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, aconseguira el suport de tots els grups de la comissió, excepte el del partit socialista.

Aquesta llei suposarà que els pilotaris i pilotaries puguen competir a l'estranger i beneficiar-se de subvencions, beques o la condició d'esportista d'elit per a poder estudiar, com ja passa en la resta d'esports.

El portaveu de Compromís, Joan Baldoví, s'ha mostrat molt satisfet amb aquest reconeixement definitiu i amb l'ampli consens generat a la seua proposta: "Hem aconseguit pagar un deute que teníem amb les persones que han mantingut el nostre vertader esport nacional i amb els 3.700 jugadors federats i els 108 clubs d'arreu del territori valencià. És un fet que la pilota valenciana forma part de la nostra identitat col·lectiva com a poble".