LLIGA CAIXABANK

Unes eliminatòries de la Lliga CaixaBank amb aroma de final

Un total de vuit jugadors que participaran a les semifinals saben el que és disputar el títol de la Lliga de raspall

Ricardet és el jugador amb més títols, tres en totes les finals que ha disputat.

Ricardet és el jugador amb més títols, tres en totes les finals que ha disputat. / FUNPIVAL

Maties Oliver

Maties Oliver

La veterania és un factor que sempre és positiu. L’experiència és una virtut que en diferents contexts pot significar una sapiència per afrontar situacions de riscs com poden ser unes eliminatòries que decideixen el camí cap a un títol. Almenys, així es podria extraure de les semifinals de la XL Lliga CaixaBank de raspall que comencen esta setmana amb la disputa de l’anada. I és que un total de vuit dels dotze participants saben el que és jugar una final lliguera. Un fet que li dona més valor a les pròximes partides. Aquells que han sigut finalistes amb major o menor fortuna són: Murcianet, Tonet IV, Ricardet, Vercher, Lorja, Néstor, Ian i Brisca.

Semifinals

La primera de les semifinals de la XL Lliga CaixaBank de raspall tindrà lloc el pròxim divendres al trinquet de Piles. Una partida que enfrontarà a dos dels pilotaris que es van disputar el títol en l’edició passada. Murcianet va coronar-se campió davant Tonet IV, encara que el de Castelló actuava en eixe moment a la punta.

Ara, Murcianet ocupa el mig de l’equip de La Llosa de Ranes, juntament amb Iván i amb Ricardet. Este últim és l’autèntica veu de l’experiència en finals, però sobretot en títols. Ricardet és tres vegades campió de la Lliga (2018, 2019 i 2021), en les tres vegades que ha estat en la final.

En l’altre costat estarà l’equip del Genovés, amb Ian, Tonet IV i Bossio. En este cas, Tonet IV va ser finalista en les tres darreres edicions, sent campió en 2020, a més de disputar el títol en 2018 i 2015, l’última d’estes com a punter. Precisament, Tonet IV va caure en 2018 amb el que ara és el seu company, Ian, en l’única final que va jugar.

La segona anada de les eliminatòries serà el pròxim dissabte a Oliva. Ací, Lorja és el més experimentat en les finals, ja que ha disputat tres (2018, 2019 i 2020), encara que sense fortuna i des de la punta. Enguany, Lorja és el mitger del trio de Xàbia, amb Vercher, campió en 2021, i amb el seu botxí en l’edició de l’any 2020, Néstor.

Lorja ha jugat tres finals lligueres com a punter, sense fortuna.

Lorja ha jugat tres finals lligueres com a punter, sense fortuna. / FUNPIVAL

Enfront d’ells estarà la formació representativa d’Oliva, amb Salelles II, Brisca i Sergi. Pel que respecte als olivers, Brisca és l’únic amb experiència en finals, concretament la de 2017, on va triomfar.