RASPALL

Vall d’Albaida agafa impuls cap a la final del Torneig Mancomunitats de raspall

La victòria de l’equip de Vercher sobre Moltó, Tonet IV i Raúl per 30-20 deixa als valldalbaidins a només un triomf d’assegurar la seua presència en la partida que determinarà al verdader trio campió

Lorja i Marc celebren la victòria.

Lorja i Marc celebren la victòria. / FUNPIVAL

Maties Oliver

Maties Oliver

La segona ‘minifinal’ del V Torneig Mancomunitats de raspall va deixar un resultat amb el qual l’equip de la Vall d’Albaida, amb Vercher, Lorja i Marc, frega la final definitiva. La victòria sobre el trio de la Costera - la Canal de Navarrés, amb Moltó, Tonet IV i Raúl, per 30-20, va repartir punts per a cada costat, encara que més favorable per als valldalbaidins, ja que pugen al més alt del tauler gràcies al triomf d’ahir al trinquet de Xeraco.

Tonet IV.

Tonet IV. / FUNPIVAL

Moltó.

Moltó. / FUNPIVAL

Ara, ambdós trios s’enfrontaran en la segona semifinal del tercer ‘minitorneig’ que conforma la fase classificatòria. Si Vercher i companyia guanyen, estaran classificats per a la final on es decidirà el títol sense pensar en la resta de punts que es donarien en l’última ‘minifinal’.

Si Vercher i companyia guanyen, estaran classificats per a la final on es decidirà el títol.

Si Vercher i companyia guanyen, estaran classificats per a la final on es decidirà el títol. / FUNPIVAL

Això es deu al fet que l’equip de la Vall d’Albaida guarda sis punts, mentre que els costeruts van sumar una unitat en arribar als 20 tantejos per a acumular un total de tres, mantenint-se com a tercers al tauler.

Resta de combinats

Pel que respecta a la resta de combinats, la Ribera Alta de Marrahí, Seve i Murcianet, queda en el segon lloc amb cinc punts, mentre que la Safor, amb Vicent, Brisca i José, tanquen la classificació sense puntuació. Els saforencs es queden sense opcions matemàtiques d’arribar més enllà després del resultat a Xeraco.

La partida

La partida entre valldalbaidins i costeruts es va resoldre principalment des del dau. Només va haver-hi un joc que es va tancar des del rest i este va ser definitiu per a la victòria de l’equip de Vercher. Amb 20 iguals, Vercher i Lorja van oferir una defensa titànica per aturar les envestides rivals. Amb tantes pilotades aturades, era qüestió de temps que alguna es quedara favorable per a tancar quinzes, bé per dalt amb el rest, o bé per baix amb el mitger. Ja en el dau, la teta de Vercher va ser clau per a tancar el duel, també per a les aparicions de Lorja i Marc al capdavant.

Joves

Feo i Rafa de Gavarda, representatius de la Ribera Alta, van eixir victoriosos de la final del Torneig Mancomunitats Joves de raspall. Esta parella va véncer a Bonillo i Momparler, binomi que abandera a la Safor, amb un resultat de 25 per 15.

Rafa, Feo, Bonillo i Momparler.

Rafa, Feo, Bonillo i Momparler. / FUNPIVAL

Amb este marcador, Feo i Rafa de Gavarda igualen amb quatre unitats amb Bonillo i Momparler. Això no obstant, ambdues parelles queden per darrere de Joan i Sergi, conjunt representatiu de la Costera - la Canal de Navarrés, ja que estos són els líders amb cinc punts. La classificació la tanquen els representatius de la Safor, Favarero i Marc, sense puntuació i sense opcions.

Respecte a la partida, la realitat és que va estar prou igualada. Alternatives pels dos costats que es va trencar en el moment que Feo va imposar el seu joc. El rest de l’equip riberenc es va mostrar determinant en el tram decisiu, ja que les seues accions van afectar en el desenllaç de la partida i en el marcador final.