Magnífica segona semifinal del Trofeu Diputació d'Alacant

Ajustada victòria pel resultat de 60-50 per a Francés i Jesús davant Pere Roc II i Héctor

Jesús es va dedicar a assegurar i a baixar la pilota.

Jesús es va dedicar a assegurar i a baixar la pilota. / FUNPIVAL

J. CANO

El Trofeu Diputació d’Alacant espera ja la resolució del títol després que es disputara la segona semifinal al trinquet d’OndaraFrancés i Jesús es van imposar per 60-50 a Pere Roc II i Héctor.

La partida va ser una de les millors que s’han completat en el que portem de temporada d’estiu. I és que els quatre contendents van oferir la seua versió més destacada, a més des de l’inici, amb la qual cosa la igualtat va ser màxima, així com l’emoció.

En el començament es van posar per davant Francés i Jesús, encara que Pere Roc II i Héctor no van tardar a igualar, per a després ser ells qui anaven amb un joc d’avantatge. Així fins a la igualada a 50.

Pere Roc II, en una inèrcia molt positiva des del Campionat Individual, pegava fort amb bona direcció per a fer el quinze o propiciar una restada rival que permetera a Héctor entrar a rematar. I el de Laguar, amb qualitat, trobava els pocs forats que deixaven els altres.

Pere Roc II, en una inèrcia molt positiva des del Campionat Individual, pegava fort amb bona direcció.

Pere Roc II, en una inèrcia molt positiva des del Campionat Individual, pegava fort amb bona direcció. / FUNPIVAL

Enfront, Francés és un altre que està com una poma des de fa temps, i a Ondara va fer una altra demostració de com es domina la pilota i la possibilitat d’ubicar-la en el lloc més adequat. Dit així sembla fàcil, però fer-ho sovint i amb tanta precisió solament està a l’abast d’uns quants.

Francés està com una poma des de fa temps.

Francés està com una poma des de fa temps. / FUNPIVAL

Davant, Jesús es va dedicar a assegurar i a baixar la pilota. I a mesura que va agafar confiança, el de Silla va apretar més i encara més per a signar una d’eixes actuacions marca de la casa, que generen gran admiració a l’escala pels resultats i l’estètica de les seues accions.

Amb este bon fer de tots quatre jugadors, la semifinal va arribar al 50 iguals. Els dos jocs posteriors, i per tant la victòria, van ser per a Francés i Jesús, encara que perfectament podrien haver sigut de Pere Roc II i Héctor. Els xicotets detalls i acabar un quinze a temps van ser els motius que van decantar la balança en el moment clau.

Amb més de dos hores de durada en la semifinal, tots quatre pilotaris van tindre els seus moments de protagonisme i no es podria assenyalar a ningú com el més encertat, ni tampoc com el més determinant. Els mèrits van estar totalment compartits. En la foto, Héctor.

Amb més de dos hores de durada en la semifinal, tots quatre pilotaris van tindre els seus moments de protagonisme i no es podria assenyalar a ningú com el més encertat, ni tampoc com el més determinant. Els mèrits van estar totalment compartits. En la foto, Héctor. / FUNPIVAL

La final es jugarà el diumenge al matí al trinquet de Dénia, on ja estaven esperant Giner i Santi, una altra parella que ha ratllat a gran nivell per a arribar a la cloenda de l’esdeveniment més important de la pilota valenciana professional dels disputats íntegrament en la província d’Alacant.

Partides especials

Pel que fa a l’activitat de hui, el trinquet de Vilamarxant s’acomiada fins al 24 d’agost per vacances i per a l’ocasió ha reunit al trio campió de la Lliga, Puchol II, Álvaro, Gimeno i Hilari, per a enfrontar-lo a José Salvador, Nacho i Monrabal II. I al Genovés, partida a raspall de festes i, per tant, també amb cartell de fira, amb Vicent i Tonet IV jugant contra a Salelles II, Raúl i Ricardet.