Gran calendari estival amb noms de tots colors

La Fundació ha pogut tirar avant durant el mesos estivals amb una programació amb continuïtat i estabilitat dins del món professional

Francés i Tomás II han guanyat  dos trofeus del calendari estival, a més d’altre  del mitger

Francés i Tomás II han guanyat dos trofeus del calendari estival, a més d’altre del mitger / FUNPIVAL

Maties Oliver

Maties Oliver

La temporada de la pilota tanca la porta estival amb la reaparició de la Copa Caixa Popular. La tercera gran competició de l’any s’enceta esta setmana després d’un estiu infinit de partides i trofeus de festes. Un total de set competències en la modalitat d’escala i corda que van servir per a donar-li més espai a pilotaris que no són tan habituals en el més alt dels podis.

Per la seua part, el raspall va comptar amb sis trofeus oficials en la web de la Fundació per la Pilota Valenciana, més enllà de la gran quantitat de tornejos similars dedicats per als més joves en l’elit. En definitiva, un calendari amb bona salut que es va mantenir estable, tot i el temor que van provocar el conflicte de l’entitat fundacional amb la Federació.

Trofeu Mixt Masymas

El VII Trofeu Mixt Masymas va ser el punt final d’una part de la temporada on Francés i Tomás II van obtenir un gran paper en escala i corda. Campions en el trofeu que va concloure el passat dissabte a Pedreguer, ambdós pilotaris també van compartir títol al Ciutat de Torrent.

Més exitós ha estat l’estiu de Tomás II. El de Xaló es troba en un gran moment de forma i domina la canxa com cap altre mitger. Això també es va traduir amb la consecució del Trofeu de La Pobla de Vallbona, amb José Salvador. Precisament, una de les parelles de la Copa d’escala i corda. Per la seua part, Francés també ser finalista dels Diputacions de Castelló i d’Alacant.

Francés.

Francés. / FUNPIVAL

Giner va ser el seu botxí alacantí. El de Murla és altre dels noms de l’estiu, ja que va ser finalista al Mixt Masymas i campió també a Vilamarxant. En este cas amb Héctor, amb el qual també serà de la partida en la Copa. Una altra parella campiona, al Diputació de Castelló, que jugarà la Copa serà la de Salva Palau i Javi.

Raspall

En raspall, Salelles II i Brisca van combinar a la perfecció tant a casa, el Gregori Maians d’Oliva, com en el Trofeu Mixt Masymas.

Salelles II i Brisca han sigut els més destacats en la modalitat de raspall amb  dos títols.

Salelles II i Brisca han sigut els més destacats en la modalitat de raspall amb dos títols. / FUNPIVAL

Més enllà d’esta parella, la modalitat de la raspada va tindre campions més repartits. Cal destacar a Montaner i Tonet IV que van obtenir el títol a Xeraco, i van repetir per separat. El mitger a Castelló de Rugat i el rest a Castelló.

Brisca.

Brisca. / Juanjo Puertes

Tot açò amb també la celebració del Trofeu de Frontó, que encara té que definir els seus campions, De la Vega i Francés són finalistes, igual que Pere Roc II i Carlos de Massalfassar. Un altre campionat on Francés podria lluir el seu nom. Només falta la data, ja que la seu està definida, Almussafes, i falta que l’Ajuntament done el vistiplau.

Resultats.

Resultats. / SD