INSTALACIONS

La Diputació ajudarà al Genovés a rehabilitar el seu trinquet i el museu de la pilota

El president de la corporació provincial, Vicent Mompó, visita al costat de l'alcalde, Pablo Vilar, la instal·lació esportiva “obsoleta” i s'interessa per l'estat dels projectes finançats per la Diputació en el municipi

El president de la corporació provincial, Vicent Mompó, visita el trinquet del Genovés al costat de l'alcalde, Pablo Vilar.

El president de la corporació provincial, Vicent Mompó, visita el trinquet del Genovés al costat de l'alcalde, Pablo Vilar. / DIPUTCIÓ DE VALÉNCIA

El president de la Diputació de Valéncia, Vicent Mompó, ha visitat este divendres el municipi del Genovés, a la comarca de la Costera, per a interessar-se per les necessitats del municipi i comprovar l'estat dels projectes finançats per la Diputació en la localitat. Acompanyat per l'alcalde, Pablo Vilar, el màxim responsable provincial s'ha desplaçat fins al trinquet i el museu de la pilota, dos de les instal·lacions que l'ajuntament pretén millorar amb ajuda de la Diputació.

En paraules de l'alcalde, “el trinquet és una instal·lació molt important al Genovés i necessita inversió per a rehabilitar-lo, igual que la teulada del museu de la pilota”. Este és un dels projectes que ha traslladat Vilar al president de la Diputació de cara a futurs plans d'inversions, així com “la necessitat de construir col·lectors per a resoldre els problemes que tenim tant amb les aigües residuals com amb les pluvials i la millora de camins rurals”.

Per part seua, Vicent Mompó ha assegurat a l'alcalde que la institució que presidix “estarà al costat del Genovés per a rehabilitar el trinquet, una instal·lació molt important per a un poble que és un dels temples de la pilota valenciana, el nostre esport. I també per a resoldre altres necessitats que tinga l'ajuntament, com abans s'ha donat resposta a altres projectes d'accessibilitat, millores urbanes, renovació de parcs i jardins o substitució de canonades d'aigua potable que ens ha presentat el consistori”.

El president de la Diputació de València, Vicent Mompó, ha visitat este divendres el municipi del Genovés.

El president de la Diputació de Valéncia, Vicent Mompó, ha visitat este divendres el municipi del Genovés. / DIPUTACIÓ DE VALÉNCIA

Inversions de la Diputació

L'Ajuntament del Genovés ha rebut de la Diputació una mica més de 960.000 euros en el marc del Pla d'Inversions en els últims quatre anys, als que caldria sumar altres 800.000 euros que van arribar de manera incondicionada al consistori a través del Fons de Cooperació Municipal. En total, més de 1,7 milions d'euros amb els quals el municipi ha pogut emprendre millores com la renovació de l'enllumenat públic, l'accessibilitat de l'Avinguda Ausiàs March i la Casa de la Cultura o l'estació de bombejament per a aigües residuals que servirà per a eliminar la séquia que arriba al polígon.

Unes altres de les obres aprovades en el pla provincial d'Inversions estan en marxa o en procés d'execució, cas de la renovació dels jocs i la millora de l'accessibilitat al parc Jaume I; la instal·lació de panells fotovoltaics en les cobertes de l'ajuntament i l'auditori; i la substitució de la xarxa d'aigua potable en el polígon.

Al llarg de la present legislatura, “la Diputació estarà més a prop si cap dels ajuntaments per a ajudar-los a resoldre tots estos problemes i millorar la qualitat de vida de les persones que habiten als nostres pobles, especialment en aquells que compten amb menys recursos i necessiten més a una institució clau per al municipalisme”, ha conclòs Mompó.

La Diputació ajudarà al Genovés a rehabilitar el seu trinquet i el museu de la pilota.

La Diputació ajudarà al Genovés a rehabilitar el seu trinquet i el museu de la pilota. / DIPUTACIÓ DE VALÉNCIA