COMPETICIÓ

Oliva i Dénia com a punts finals de la Copa Caixa Popular

Una vegada conclosa la segona ronda, arriba la fase final que esta composta de cinc partides, dues d’accés a les ‘semis’, les dues semifinals i la final

Badenes i Tonet IV, semifinalistes de la IX Copa Caixa Popular de raspall.

Badenes i Tonet IV, semifinalistes de la IX Copa Caixa Popular de raspall. / FUNPIVAL

Maties Oliver

Maties Oliver

La Copa Caixa Popular avança cap al tram més decisiu. La fase final dictaminarà als equips que lluitaran pel títol i a cada partida que passa, la competició s’apropa a les partides més decisives. Una ronda que es disposarà d’un total de cinc duels a cada modalitat amb dues eliminatòries d’accés a les ‘semis, les dues semifinals i la corresponent final.

Raspall

La IX Copa Caixa Popular de raspall serà la primera que òbriga la fase final, ja que només queda una partida pendent per a completar la segona ronda. Així, ja es poden escriure una part dels equips que estaran en estes eliminatòries. El trinquet de Castelló de Rugat serà la primera parada amb un duel d’accés a les semifinals. Serà el dia 25 d’octubre amb les formacions representatives de la Llosa de Ranes, amb Montaner i Seve, i de Castelló, amb Marrahí i Raúl, és a dir, el segon classificat del Grup A i el tercer del Grup B. La següent partida per a classificar-se a les ‘semis’ serà el dia 28 d’octubre al trinquet de la Llosa de Ranes. En este cas, falta per decidir una plaça corresponent al Grup B. L’altre lloc l’ocupa el combinat de Barxeta, amb Moltó i Murcianet, com a tercers del Grup A.

Una vegada es coneguen els vencedors d’estes partides tindran lloc les semifinals. La primera, el dia 3 de novembre al trinquet del Genovés. Ací, Badenes i Tonet IV, representatius genovesins, tenen la plaça garantida com a primers del Grup A. El seu rival eixirà de l’eliminatòria anterior que es disputarà a la Llosa de Ranes. La segona ‘semi’ serà l’endemà, 4 de novembre, al trinquet de la Llosa de Ranes. En este cas, el primer del Grup B jugaria contra el vencedor del duel d’accés a Castelló de Rugat.

Els guanyadors de les semifinals es classificaran a la final que es disputarà al trinquet d’Oliva, el dia 11 de novembre.

Calendari FASE FINAL COPA CAIXA POPULAR 2023

Calendari FASE FINAL COPA CAIXA POPULAR 2023 / FUNPIVAL

Escala i corda

Pel que respecta a la XVI Copa Caixa Popular d’escala i corda, encara es troba en plena disputa de la segona fase. És per això que no es coneix la disposició dels equips d’una fase final que començarà el dia 3 de novembre al trinquet de Vilamarxant. Serà la corresponent a l’eliminatòria d’accés a les semifinals on es batran el segon del Grup A amb el tercer del Grup B. L’endemà, 4 de novembre, tindrà lloc l’altra partida de classificació entre el segon del Grup A i el tercer del Grup B, al trinquet de Pelayo.

Les semifinals donaran principi el dia 10 de novembre al trinquet de Vila-real amb l’enfrontament del primer del Grup A contra el vencedor de l’eliminatòria a Vilamarxant. La segona semifinal serà al trinquet de la Pobla de Vallbona, el dia 12 de novembre, entre el primer del Grup B davant el guanyador a Pelayo.

El campió de la XVI Copa Caixa Popular d’escala i corda es descobrirà al trinquet de Dénia, el dia 18 de novembre, entre els vencedors de les semifinals.

Copa 2 Caixa Popular

Cal recordar que alhora que s’està disputant la Copa Caixa Popular, també està jugant-se la V Copa 2 Caixa Popular, la qual també dona a conéixer les dates i trinquets de les fases finals que conclouran a Xeraco, en raspall, i a Vilamarxant, en escala i corda. En este cas, esta ronda està conformada per tres partides, és a dir, dues semifinals i la final.

La modalitat de raspall obrirà primer, concretament el dia 3 de novembre al trinquet del Genovés. Una partida que servirà de prèvia per a les semifinals de laIX Copa Caixa Popular de raspall , ja que es disputaran abans. En este cas, el primer del Grup B contra el segon del Grup A. La segona semifinal serà a la Llosa de Ranes, el dia 4 de novembre, amb el primer del Grup A davant el segon del Grup B. El títol es resoldrà el dia 13 de novembre al trinquet de Xeraco.

Ja centrant-se en la modalitat d’escala i corda, les semifinals tindran lloc el mateix dia, el 5 de novembre. Al trinquet d’Almassora s’enfrontaran el primer del grup A amb el segon del Grup B. L’altre duel serà a Xàbia, amb el primer del Grup B contra el segon del Grup A. La gran final es decidirà al trinquet de Vilamarxant, el dia 10 de novembre.