COMPETICIÓ

Pere Roc II i Santi perden l’opció de la classificació directa en la Copa Caixa Popular

La parella de Benidorm cau per un ajustat 60-50 davant la de Dénia de José Salvador i Tomàs II, que es consoliden en el primer lloc del Grup B

Pere Roc II va completar ahir una altra gran actuació, que novament no va tindre el premi de la victòria. Amb tres derrotes, els de Benidorm hauran de jugar una eliminatòria contra un equip del Grup A

Pere Roc II va completar ahir una altra gran actuació, que novament no va tindre el premi de la victòria. Amb tres derrotes, els de Benidorm hauran de jugar una eliminatòria contra un equip del Grup A / FPV

J. CANO

La Copa Caixa Popular en la modalitat d’escala i corda va deixar un regal al trinquet de la Pobla de Vallbona a manera d’una molt bona partida, en la qual l’equip de Dénia de José Salvador i Tomàs II va superar al de Benidorm de Pere Roc IISanti per 60-50.

La segona fase ha entrat en la seua recta final i ahir es podia descartar a un equip en la lluita per la primera plaça del Grup B, que atorga la passada directa a les semifinals. Este era el risc que corrien Pere Roc II i Santi, que estaven obligats a guanyar per a mantenir opcions. I com no van véncer, els representants de Benidorm hauran de jugar-se la passada en una eliminatòria contra els segons o els tercers del Grup A, posicions que encara no estan definides.

Per la seua part, José Salvador i Tomàs II es consoliden encara més en la primera posició i, amb sis punts i ple de victòries en esta ronda, estan fregant amb els dits la classificació directa. Ara bé, encara no l’han certificada perquè el tercer equip del grup, el de Vila-real de Salva Palau i Javi, està a dos partides d’acabar la fase i té opcions matemàtiques de ser primer.

José Salvador i Tomàs II (foto) es consoliden encara més en la primera posició.

José Salvador i Tomàs II (foto) es consoliden encara més en la primera posició. / FUNPIVAL

La partida

Pel que fa a la partida, la intensitat va marcar la mateixa, així com les bones pilotades i la voluntat de fer el quinze per la via ràpida. Ara bé, els intercanvis van ser nombrosos i els jocs llargs, perquè l’encert en la defensa va ser tan alt com el de les accions ofensives.

Durant la primera meitat van manar en el marcador José Salvador i Tomàs II, encara que solament per un joc. En este tram, el mitger de Xaló es va erigir en gran protagonista per la seua manera de fer córrer la pilota per la mà i d’encarar-se a les caretes. Darrere, José Salvador espentava bona cosa i ajudava en el dau i amb la seguretat de les seues restades.

Ja en la segona meitat, l’avantatge en el marcador va passar a ser de Pere Roc II i Santi, però també per la mínima. En este cas era l’escaleter de Benidorm qui destacava especialment, primer per la seua capacitat per a tornar-ho tot, i a més per les seues pilotades de quinze, moltes d’elles acabades amb premi. Davant, Santi parava moltes de les escomeses rivals i a més aportava quinzes amb rematades precises.

Pere Roc II.

Pere Roc II. / FUNPIVAL

Les ganes, el nivell i, fins i tot la intensitat, tot i el desgast i la fatiga, es van mantenir fins al tram final, quan José Salvador i Tomàs II van recuperar el domini en l’electrònic per a ficar-se per davant 50 per 45.

En este cas va ser l’escaleter de Quart de les Valls que es va mostrar determinant perquè el seu equip aconseguira el triomf. I és que no solament es va mantenir ferm com a baluard en la defensa, sinó que a més va agafar la responsabilitat de fer el quinze.

Enfront, Pere Roc II i Santi li van tirar molt fort i ho van intentar fins a l’últim quinze, però una vegada més es van quedar a les portes de la victòria amb una molt bona actuació que no acaba de ser fructífera.

Santi.

Santi. / FUNPIVAL

Calendari

La competició continuarà demà a Guadassuar on la parella de la Pobla de Vallbona de Puchol II i Álvaro Gimeno s’enfrontarà a la de Montserrat de Marc i Conillet. Esta és partida per a decidir qui es situa segon en el Grup A, on ja està clar que Francés i Hilari seran primers i, per tant, semifinalistes.

També demà es jugarà la primera eliminatòria a raspall entre segons i tercers per a decidir una de les dos places vacants en semifinals. Serà al trinquet de Castelló de Rugat, on Montaner i Seve s’enfrontaran a Marrahí i Raúl.