Tercer lloc de semifinals adjudicat de la copa Caixa Popular de raspall

Marrahí i Raúl passen a la fase final en guanyar a Montaner i Seve per 25-15, en una partida de domini altern en la primera meitat al trinquet de Castelló de Rugat i després de la igualada a 10 es va imposar la regularitat més gran i millor definició dels vencedors

Marrahí (foto) i Raúl van compartir mèrits i protagonisme ahir al trinquet de Castelló de Rugat en la consecució de la classificació per a les semifinals de la Copa Caixa Popular de raspall.

Marrahí (foto) i Raúl van compartir mèrits i protagonisme ahir al trinquet de Castelló de Rugat en la consecució de la classificació per a les semifinals de la Copa Caixa Popular de raspall. / FPV

J.CANO

Ja són tres les places de semifinals cobertes en la Copa Caixa Popular de la modalitat de raspall. A les conegudes de Badenes i Tonet IV, i de Ian i Brisca, per concloure la segona fase líders dels seus respectius grups, cal afegir ara la classificació de Marrahí i Raúl, aconseguida ahir al trinquet de Castelló de Rugat, que va acollir la primera eliminatòria d’accés entre segons i tercers. A les portes de la fase final s’han quedat Montaner i Seve, que van cedir pel resultat de 25-15.

La partida

La partida va començar amb els representants de Castelló prou més entonats. Tant és així, que Marrahí i Raúl van fer els dos primers jocs; l’inicial al rest aprofitant la falta de contundència de la parella de la Llosa de Ranes, la qual cosa va permetre allargar les restades, colps que van generar rematades clares per a Raúl, que el mitger va aprofitar. A continuació, les tretes de Marrahí van manar, així com la definició del seu mitger.

La pugna per entrar en les semifinals s’havia posat molt clara del costat dels blaus. Calia reaccionar, i així ho van fer Montaner i Seve, que van igualar a 10. El primer parcial va caure al dau, on Seve va acaparar molt de joc per a carregar i treballar-se el quinze; això sí, aprofitant que, ara sí, Montaner disparava en bala en el traure.

A continuació, les taules en el marcador es van produir perquè Seve va traure les dos mans a passejar per a fer quinzes pegant ell o forçant les errades dels contraris. De la mateixa manera, Montaner aportava darrere restant amb seguretat i obligant als altres a jugar des de ben lluny.

Ja no estava tan clar quin era el color predominant de la partida i tocava que algú es posara per davant. A punt van estar de fer-ho Montaner i Seve, que van disposar de val en dos ocasions en aprofitar que pegaven primer des del dau i tenien la iniciativa en atac. Però com que no van fer el quinze definitiu, el parcial va ser per a Marrahí i Raúl, amb el mitger mostrant-se especialment encertat en el colp de gràcia.

Montaner (foto) i Seve van tindre val dos vegades per a sumar el tercer joc consecutiu i posar-se per davant el quadre de les semifinals s’acabarà de concretar el dissabte a la Llosa de Ranes.

Montaner (foto) i Seve van tindre val dos vegades per a sumar el tercer joc consecutiu i posar-se per davant el quadre de les semifinals s’acabarà de concretar el dissabte a la Llosa de Ranes. / FUNPIVAL

I novament joc per a Marrahí i Raúl, este per a posar l’electrònic en 20 per 10. En este parcial hi hagué una miqueta de tot, perquè a l’encert de la dupla de Castelló cal afegir la mala sort de Montaner i Seve, que fins i tot van concedir un quinze amb una rematada del rest, que va pegar en el cos del mitger. No solament això, la pilota no els va dir gens durant la resta d’este parcial.

L’eliminatòria estava a un joc d’acabar, en el cas de Marrahí i Raúl, o amb la possibilitat d’enredrar-se, si anotaven Montaner i Seve. I van sumar els de la Llosa de Ranes per a situar-se a solament un joc, 20 per 15, a més aconseguint eixe parcial al dau amb autoritat: traure i matar va ser la curta història d’esta batalla que tornava a instaurar la incertesa en el duel.

Va ser aleshores quan Marrahí va emergir, sabedor que eixe era un moment en el qual calia fer valdre l’experiència i els galons de primera figura. I des del dau va pegar amb força i precisió per a complicar la resposta de Montaner i Seve i afavorir que Raúl tinguera oportunitat de carregar; 25 per 15 i final.

Raúl, en acció.

Raúl, en acció. / FUNPIVAL

Segona eliminatòria

La quarta plaça de semifinals es resoldrà el pròxim dissabte al trinquet de la Llosa de Ranes on l’equip de Xeraco de Vicent i Lorja s’enfrontarà al de Barxeta, on s’espera que Murcianet torne després d’unes partides d’absència per a ajudar a Moltó en tan complicada empresa.

La parella de la Safor arriba a esta eliminatòria en condició de segona classificada del Grup B mentre que la parella de la Safor va acabar tercera en el Grup A. La trajectòria dels dos equips en la passada segona ronda ha estat marcada per la irregularitat.