RASPALL FEMENÍ PROFESSIONAL

Ana, Amparo i Isabel ja són finalistes de la Lliga CaixaBank de raspall

El trio lluitarà pel títol el dia 3, tot i caure aquest diumenge a Piles davant Erika, Mar i Marina (25-20)

Aida, Anabel i Júlia es jugaran aquest dimarts a Sueca el bitllet davant Victoria, Natalia i Mireia, després de guanyar a Ontinyent (25-5) davant Irene, Myriam i Joana

Amparo, acompanyada per Ana i Isabel, ja té el bitllet per a la final del diumenge a Pelayo.

Amparo, acompanyada per Ana i Isabel, ja té el bitllet per a la final del diumenge a Pelayo. / FEDPIVAL

FEDPIVAL

La XVII Lliga CaixaBank de raspall femení professional està a només un pas de tancar la fase regular i decidir els equips que disputaran la final el pròxim diumenge dia 3 al trinquet Pelayo (17:15, en directe per À Punt Mèdia).

De moment, el trio format per Ana, Amparo i Isabel es va assegurar aquest diumenge una plaça a la gran final després de la celebració de la quarta jornada, quan la competició per equips més important del calendari femení professional va visitar els trinquets de Piles i Ontinyent.

L’equip liderat per Ana arribava al trinquet de la Safor virtualment classificat per a la lluita decisiva pel títol, i amb el punt aconseguit es va garantir la presència en la gran cita. Erika, Mar i Marina van imposar-se per 25-20 i van sumar els primers punts d’aquesta Lliga, però només poden aspirar ja a jugar la partida pel tercer i quart lloc.

Mar, amb Erika i Marina, sumà el primer triomf de la Lliga CaixaBank a Piles.

Mar, amb Erika i Marina, sumà el primer triomf de la Lliga CaixaBank a Piles. / FEDPIVAL

La partida va ser renyida i prou disputada, amb opcions per als dos conjunts de fer-se amb el triomf. Les roges, liderades per Mar , es mostraren molt més encertades que el passat dijous a Bellreguard -on caigueren per 25-5 davant la formació d’Aida-, mentre que les blaves, tot i la derrota, deixaren una gran impressió i evidenciaren la solidesa que les ha fet completar la fase regular com a primeres.

Al trinquet d’Ontiyent, en canvi, un equip es va mostrar més dominador. El trio d’Aida, Anabel i Júlia s’imposà per 25-5 a l’equip d’Irene, Myriam i Joana i va confirmar que, després de l’ensopegada de la primera jornada -derrota per 25-10 contra el conjunt d’Ana-, s’ha refet i presenta la seua candidatura a jugar la final.

Capitanejat per Aida al rest, amb Anabel molt bé al mig i la jove Júlia deixant detalls de la seua progressió, el trio blau va deixar sense opció a la formació roja, que encara no ha trobat la seua millor versió i no ha sumat cap punt en aquesta Lliga CaixaBank.

Molt per decidir a Sueca

D’aquesta manera, la cita del pròxim dimarts a Sueca es preveu apassionant amb les dos últimes partides corresponents a la cinquena i última jornada de la lligueta, a partir de les 17:30 hores.

D’una banda, primer, s’ha de conèixer l’equip que acompanyarà a Ana, Amparo i Isabel en la final. Els dos candidats, els trios integrats per Victoria-Natalia-Mireia i Aida-Anabel-Júlia, igualen a 6 punts i s’han d’enfrontar entre ells; el conjunt guanyador s’apuntarà el dret de somiar amb el títol.

L'equip d'Aida, Anabel i Júlia aspira a jugar la final del diumenge després de guanyar a Ontinyent.

L'equip d'Aida, Anabel i Júlia aspira a jugar la final del diumenge després de guanyar a Ontinyent. / FEDPIVAL

L’equip que es quede sense final haurà de jugar la partida pel tercer i quart lloc. El seu rival eixirà del segon enfrontament previst al trinquet suecà, entre Erika-Mar-Marina i Irene-Myriam-Joana, amb avantatge de 2 punts per a les primeres.