RASPALL D'ÉLIT FEMENÍ

Aida, Anabel i Júlia guanyen la Lliga Caixa Bank de raspall a Pelayo

El trio es va imposar a Ana, Amparo i Isabel per 25-20 en una espectacular partida.

La ‘catedral’ es va omplir per a gaudir de la primera final de pilota femenina professional de la història

Júlia, Aida i Anabel alcen el títol de la XVII Lliga CaixaBank a Pelayo.

Júlia, Aida i Anabel alcen el títol de la XVII Lliga CaixaBank a Pelayo. / FEDPIVAL

FEDPIVAL

AidaAnabel i Júlia són les campiones de la XVII Lliga CaixaBank de raspall femení professional. El trinquet Pelayo va coronar al trio en una altra final inoblidable on el resultat de 25-20 reflecteix el que es va viure a la ‘catedral’.

En el millor escenari possible, davant una escala plena de gom a gom, la Lliga CaixaBank va tornar a oferir una final per al record. Les blaves començaren al dau, segons va dictaminar la xapa, i s'apuntaren el primer joc. L'equip d'AnaAmparo i Isabel tingué l'opció d'igualar i va gaudir de val-net en el següent joc, però les blaves van ser capaces d'alçar-lo i ficar-se 10 per cap.

El conjunt blau signà el 'més difícil encara' en el tercer joc, llarguíssim, marcat per un 'duel al sol' entre Aida i Amparo. El trio d'Ana s'avançà novament amb val-net, però novament les blaves resistiren. El joc podia caure de qualsevol costat, i van ser les blaves, molt constants, les que es va endur el premi i establir el 15-0.

Aida va liderar l'equip blau en la conquesta del títol.

Aida va liderar l'equip blau en la conquesta del títol. / FEDPIVAL

Ara sí, la reacció roja arribà des del dau, amb un val-net que, a la tercera sí, pogueren transformar en joc. Però les blaves estaven decidides a no deixar que les roges es referen i, no sense treballar-s'ho de valent, s'adjudicaren el seu traure (20-5), amb una gran actuació tant d'Aida com d'Anabel i Júlia -dos Lligues CaixaBank amb 17 anys per a la de Tavernes de la Valldigna-.

Ana, Amparo i Isabel va ser unes digníssimes subcampiones d'aquesta Lliga CaixaBank.

Ana, Amparo i Isabel va ser unes digníssimes subcampiones d'aquesta Lliga CaixaBank. / FEDPIVAL

Les roges tiraren d'orgull, volien jugar més, i el seu pas pel dau va ser molt curt (20-10). Però la seua reacció anava de bo, i també foren capaces de trencar la treta d'Aida, i després de molt moments de patiment, on les blaves disposaren de val 'i lo altre', aconseguiren el més difícil, tornar a equilibrar l'electrònic.

Les espases estaven en el més alt, el dau tornava a ser blau i els nervis a flor de pell. Les sis jugadores es buidaren, tant física com mentalment, i el resultat va ser una partida espectacular de raspall que s'emportaren les blaves i que la pilota femenina va ser la guanyadora.

El trio blau es va imposar després d'una emocionant partida a 'la catedral'.

El trio blau es va imposar després d'una emocionant partida a 'la catedral'. / FEDPIVAL

Erike, Mar i Marina, terceres

Erika, Mar i Marina s'adjudicaren la tercera plaça després d'imposar-se, també per 25-20, a VictoriaNatalia i Mireia . El duel va ser dauer fins el 15-10 blau, però els dos equips disposaren de moltes ocasions per a trencar la treta rival. De fet, el trio roig va tindre val-net al rest tant en el primer com el segon joc, avantatge que no aconseguí aprofitar. Les blaves anaren sempre per davant, encara que tampoc podien tancar el segÜent joc al seu favor i així ampliar diferències.

L'equip roig, amb Victoria al timó i secundat per Natalia i Mireia, mai es va rendir, mentre que davant, amb una destacada actuació tant de Mar com d'Erika i Marina, s'apuntà el joc clau, el sisé, llarg com quasi tots els d'aquesta partida, després que els dos equips tingueren val al seu favor.

Amb 20-10 i treta, la formació d'Erika, Mar i Marina ho tenia tot per a sentenciar, però les roges van reviscolar i aconseguiren restablir l'equilibri en el marcador. La partida tornava a començar, amb 20-20 i les blaves al dau, què a la fi s'embutxacaren el bronze.

Autoritats

Participaren en el lliurament de trofeus Jaime Casas, director d'Institucions de CaixaBank en la Comunitat Valenciana; Fran López i Santi Bellver, alcalde i regidor d'Esports de Rafelbunyol; Raquel Ramiro i José Manuel Alberich, alcaldessa i regidor d'Esports de Bonrepòs i Mirambell; Josep Llàcer, tinent d'alcaldia, i José Enrique Cuñat, regidor de Tavernes de la Valldigna; Vicen Martínez, regidora d'Esports de Beniparrell; i Vicent Molines i Susana Martínez, president i vicepresidenta de la Federació de Pilota Valenciana.

Campiones i subcampiones, amb les autoritats en el lliurament de trofeus.

Campiones i subcampiones, amb les autoritats en el lliurament de trofeus. / FEDPIVAL