XXXIV TROFEU DE NADAL DE BENIDORM - MENORIAL VICENT PÉREZ DEVESA

Un molt bon trofeu i un merescut reconeixement

El trinquet de Benidorm recuperarà per uns dies l’esplendor d’altres èpoques amb la disputa del torneig degà dels que commemoren les festes nadalenques

Els participants del Trofeu de Benidorm, amb  l’excepció de Salva Palau, en la presentació al consistori local.

Els participants del Trofeu de Benidorm, amb l’excepció de Salva Palau, en la presentació al consistori local. / SD

J. CANO

El Trofeu Nadal de Benidorm es va presentar en el consistori de la mateixa localitat de la Marina Baixa. Esportivament parlant, el torneig resulta prou atractiu en la configuració dels equips. També té el mèrit de ser el més longeu dels disputats per a commemorar tan assenyalades dates. I, a més a més, és un reconeixement pòstum a un homenot de la pilota i la seua tasca de foment i impuls de l’esport dels valencians.

Calendari de competició

El torneig manté el seu format habitual de dos eliminatòries prèvies i la gran final. En la configuració dels equips, amb bon criteri, ha primat la presència de les figures de la zona, de la Marina. Tant és així, que l’únic pilotari no alacantí és Salva Palau.

L’únic pilotari no alacantí és Salva Palau.

L’únic pilotari no alacantí és Salva Palau. / FUNPIVAL

En la primera semifinal del pròxim diumenge, Pere Roc II i Héctor s’enfrontaran a GinerPere.

En la primera semifinal del pròxim diumenge, Pere Roc II i Héctor s’enfrontaran a Giner i Pere.  No cal dir que el cap de cartell d’esta partida és la figura local, Pere Roc II (foto)..

En la primera semifinal del pròxim diumenge, Pere Roc II i Héctor s’enfrontaran a Giner i Pere. No cal dir que el cap de cartell d’esta partida és la figura local, Pere Roc II (foto).. / FUNPIVAL

No cal dir que el cap de cartell d’esta partida és la figura local, Pere Roc II. Però, probablement, Giner siga el gran reclam per a l’afició després del recital que l’escaleter de Murla va fer en la final del Trofeu de Benissa del passat diumenge.

Probablement, Giner siga el gran reclam per a l’afició després del recital que l’escaleter de Murla va fer en la final del Trofeu de Benissa del passat diumenge.

Probablement, Giner siga el gran reclam per a l’afició després del recital que l’escaleter de Murla va fer en la final del Trofeu de Benissa del passat diumenge. / FUNPIVAL

Una setmana després, en la segona semifinal, Francés i Santi jugaran contra Salva Palau i Tomàs II.

Este és un altre cartell de gran entitat amb pilotaris de moda per la seua trajectòria recent, cas de Francés i Tomàs II, mentre que Santiés un imprescindible en les partides a Benidorm, perquè està molt vinculat a eixe trinquet, i Salva Palau segur que sorprendrà a més d’un amb el canó que té per braç esquerre.

 La final tindrà lloc el diumenge 31 i molt probablement podria ser l’última de l’any, almenys pel que fa a l’escala i corda professional. Les tres partides han estat programades a les 12:00 hores i estaran precedides per altres de promoció.

El fet de jugar el diumenge de matí també té la seua raó de ser. «Així s’afavoreix que el públic vinga en família a veure les partides», explica Javier Jordá, regidor d’Esports de Benidorm.

Homenot de la pilota

L’altra raó que converteix en especial el Trofeu Nadal de Benidorm és que també resulta un reconeixement pòstum a la figura de Vicent Pérez Devesa, qui va ser primer edil de Benidorm durant quatre legislatures. Pérez Devesa fou una figura fonamental en el rellançament de Benidorm com a destí turístic internacional. Però no es va oblidar de les seues arrels, ni de la cultura del seu poble, i també va ser un gran impulsor de la pilota valenciana, a Benidorm i en tota la zona de la Marina.

El seu fill, Vicent Pérez Agulló, recordava l’estima de son pare cap a la pilota, de la qual també era assidu i rarament solia faltar a la partida setmanal del trinquet de Benidorm, dilluns o dimecres, segons l’època, quan eixe recinte era un dels més reconeguts i importants en l’àmbit professional i on setmana rere setmana s’anunciaven les millors figures. «Mon pare i els seus dos germans tenien passió per la pilota. Als tres els tenia igual guanyar o perdre amb la condició de veure una bona partida. Ells tenien eixa actitud de cavallers que predomina en la pilota, que és un esport molt noble», apunta Vicent Pérez Agulló.