LLIGUES CAIXABANK

Arranquen les Lligues CaixaBank amb derrotes de Puchol i Tonet

Els equips de Francés, en escala i corda, i Salelles, en raspall, s'imposaren a les formacions dels campions individuals

Tonet i Montaner van ser superats per la mínima al Genovés davant Salelles i Brisca.

Tonet i Montaner van ser superats per la mínima al Genovés davant Salelles i Brisca. / FEDPIVAL

FEDPIVAL

Les Lligues CaixaBank professionals d'escala i corda i raspall masculí 2024 ja estan en marxa. Els trinquets de Vilamarxant, Vila-real i el Genovés acolliren les cinc primeres partides de la jornada inaugural.

En la Lliga Pro1 d'escala i corda, el trio de Francés, Hilari i Carlos (Ajuntament de Benissa) es va imposar amb claredat a la parella formada per Puchol II i Tomàs II (Ajuntament de Pedreguer-masymas) per 20-60. L'equip del número 1 de la modalitat no es va trobar a gust al trinquet de Vilamarxant davant de la gran actuació coral del conjunt blau i va estrenar la competició amb derrota.

A la Lliga Pro2 es celebraren dos partides. També a Vilamarxant, Carlos Donat i Guillermo (Mancomunitat del Marquesat-Ovocity-CPV Marquesat) s'imposà (60-55) a Diego López i Álvaro Mañas (Ajuntament de Vila-real). La partida va resultar igualada i entretinguda, i al final es resolgué per la mínima diferència.

Al trinquet de Vila-real, l'equip de l'Ajuntament de Borriana, integrat pels experimentats Pablo de Borriol i Bueno de Meliana, va guanyar a la formació de l'Ajuntament de Sueca dels germans Palau -Julio i Guillem d'Alginet- pel resultat de 60-45.

Raspall

El trinquet del Genovés es va omplir per a l'estrena de la Lliga Pro1 de raspall masculí amb una potent partida. Montaner i Tonet IV (Ajuntament del Genovés), d'una banda, i Salelles II i Brisca (Ajuntament d'Oliva) oferiren un espectacular duel. La parella de la Safor s'avançà 15 per cap, però els de la Costera no es rendiren i aconseguiren igualar a 20. En l'últim joc, amb Salelles al dau, el triomf es va decantar per als blaus (20-25).

Prèviament es va disputar la primera partida de la Lliga Pro2, en la qual David i Ricardet (Ajuntament del Genovés) s'adjudicaren el triomf amb molta autoritat davant Ximo i Sergi (Ajuntament de la Llosa de Ranes). El 5-25 final reflecteix el desencert dels rojos, que no pogueren fer res davant el bon treball dels blaus.