Campionat Individual CaixaBank de raspall

Primera sorpresa en el mà a mà

Marc ja és oficialment participant del Campionat Individual en superar a Canari, un dels mitgers de referència que es queda fora del torneig

Marc, campió de la categoria sub-23 deixa fora de la competició a un dels pilotaris en millor forma de l'actualitat, Canari.

Marc, campió de la categoria sub-23 deixa fora de la competició a un dels pilotaris en millor forma de l'actualitat, Canari. / FUNPIVAL

J. CANO

Hi havia seguretat del fet que Marc realitzaria un bon paper ahir al trinquet de Castelló perquè el jove pilotari d'Alcàntera de Xúquer té maneres i a més arribava a la primera eliminatòria prèvia del Campionat Individual CaixaBank de raspall amb l'aval d'haver sigut recentment campió de la competició sub-23. Però enfront estava Canari, probablement el mitger en millor forma de l'actualitat amb el permís de Tonet IV. El pronòstic era clar a la mà del de Xeraco, però es va donar la sorpresa i va guanyar l'aspirant a figura pel resultat de 25-15.

Primera sorpresa en el mà a mà

Primera sorpresa en el mà a mà

Primera sorpresa en el mà a mà

Primera sorpresa en el mà a mà

En els primers compassos de la partida ja va quedar clar que la diferència de categoria o d'escalafó no era tal sobre les lloses. És el que té el mà a mà, que premia la inspiració i no permet concessions. Els dos pilotaris van eixir igualats en forces i amb igualtat van transcórrer els jocs, que sempre queien del costat d'aquell que estava al dau, on va començar Marc.

Ambdós mitgers executaven amb solvència la treta afavorits pel fet que el de Castelló no és un trinquet excessivament gran. Era prou amb allargar la pilota al fons i a la mínima oportunitat avançaven metres per a tindre la iniciativa, trobar una posició còmoda per a rematar i acabar el quinze.

En esta dinàmica de pegar un i restar l'altre, Marc va guanyar opcions a poc a poc. I és que el fet d'aguantar les escomeses d'una primera figura va fer que el públic premiara les accions de l'aspirant i la seua voluntat de trencar els vaticinis. Físicament també semblava que el d'Alcàntera estava més sencer, o almenys més rodat pel bagatge acumulat en la competició sub-23.

El cas és que un estava pletòric de moral i l'altre patia. I va arribar el moment clau, el de la consecució del primer i únic joc des del rest, que va atorgar la passada Marc.

Primera sorpresa en el mà a mà

Primera sorpresa en el mà a mà

Hui a guadassuar

Les prèvies per a classificar-se per al torneig de raspall continuen esta vesprada al trinquet de Guadassuar, ara amb el duel entre Raúl i Murcianet, que obrirà la sessió al recinte de la Ribera.

La partida és a priori interessant per l'estil diferent d'ambdós pilotaris. El de Raúl més tècnic i segurament amb més possibilitats de fer mal amb les jugades d'aire mentre que Murcianet té una raspada letal i més poder per terra. El del Genovés, tot i la seua joventut, acumula més experiència, mentre que el de Castelló ha entrat amb força en el món professional. Iván espera al vencedor en els huitens de final.