PILOTA VALENCIANA

La selecció valenciana de pilota, a la Trobada del País Basc

El seleccionador valencià ha convocat a 8 jugadors i 5 jugadores

Selecció valenciana de pilota

Selecció valenciana de pilota / FEDPIVAL

Superdeporte

La selecció valenciana de pilota disputarà el pròxim cap de setmana, a la localitat basca d’Oiartzun, la Trobada de pilota entre les seleccions valenciana i del País Basc. Es jugarà a llargues, joc internacional, wall-ball i galotxa. Vicent Molines, seleccionador valencià, ha confeccionat una llista de 13 esportistes, amb 8 homes i 5 dones.

Cartel Trobada de Pilota

Cartel Trobada de Pilota / FEDPIVAL

La jornada de dissabte serà la més completa, amb joc de llargues masculí a les 10:30h, per seguir amb wall-ball femení i masculí. Ja per la vesprada, a partir de les 17:00h, joc internacional de dones i d’homes, i reservat per al diumenge, una partida de galotxa femenina, a les 11:00h.

El combinat valencià viurà un cap de setmana molt intens que servirà també per a polir detalls, segons ha explicat el seleccionador, a més de començar a perfilar els jugadors amb què es comptarà de cara al futur immediat. "Ha de servir per assentar les bases de la selecció, per a seguir provant jugadors i jugadores, tot i que entre les jugadores ja està més definit. En homes hi ha noves incorporacions de jugadors joves, d’altres amb experiència i també jugadors que volem seguir provant", ha manifestat el seleccionador, Vicent Molines.

La selecció valenciana, a la Trobada del País Basc

FEDPIVAL

"Els jugadors que venen saben jugar a totes les modalitats que tindrem al País Basc”, ha continuat explicant el tècnic. “Anem a veure detalls tècnics, adaptació a la nova pilota, i valorarem tot. Segueix sent un camí avançant una nova selecció on tots els jugadors estiguen ben qualificats per a jugar”, ha dit. “Estes trobades signifiquen una aproximació d’una mateixa cosa, que és la pilota. Som dos comunitats que estem distants però que ens uneix la pilota. També ens ajuda a fomentar al País Basc el joc directe, perquè allà el fonamental és el joc indirecte", ha conclòs.

Somos dos comunidades que estamos distantes pero que nos une la pelota.

Vicent Molines

— Seleccionador valencià de pilota

Llista de selecció valenciana Trobada de pilota al País Basc

Dones:

Ana Puertes

Amparo Martí

Mar Giménez

Victoria Díez

Mònica Moya

Homes:

Hilari Vázquez

Diego López

Guillermo Alandes

Nacho Chacón

Seve Martínez

Jose Cabanes Genovés II

José Luis Calvo

Josep Roig Conillet