LLIGA CAIXABANK

Pelayo espera la final de la Lliga CaixaBank d'escala i corda

Amb la competició a raspall resolta amb una cloenda a l’altura de les expectatives, ara toca proclamar els campions del joc per dalt corda

Álvaro Gimeno i Hilari s’aparten i s’acatxen perquè Puchol II es descarregue de rebot

Álvaro Gimeno i Hilari s’aparten i s’acatxen perquè Puchol II es descarregue de rebot / FUNPIVAL

J. CANO

La Lliga CaixaBank de raspall es va resoldre amb èxit el diumenge: trinquet ple, incertesa en la partida, emoció i molta tensió, per a finalment coronar campions a Iván, Murcianet i Ricardet. Ara toca fer el mateix en la competició germana d’escala i corda, que conclourà el dissabte al trinquet Pelayo. Amb faixa roja jugaran els representants de La Pobla de Vallbona, Puchol II, Álvaro Gimeno i Hilari mentre la blava correspondrà al trio de Vila-real de José Salvador, Nacho i Guillermo.

Justos aspirants al títol

Si la Lliga és el campionat de la regularitat, ambdós equips són justos aspirants al títol. Els de La Pobla de Vallbona van ser els millors en la primera fase i els de Vila-real els més destacats en la segona. Ja en semifinals, la classificació ha estat diferent. I és que mentre que José Salvador, Nacho i Guillermo van aconseguir la passada a la final amb autoritat, Puchol II, Álvaro i Hilari van necessitar la pròrroga.

Assalt atractiu

L’assalt definitiu a Pelayo es presenta igual d’atractiu que incert. La ‘catedral’ és, probablement, el recinte més favorable al joc del número u de la modalitat, Puchol II; però també un escenari on el mitger més determinant del panorama professional, Nacho, pot acabar el quinze amb més solvència.

Este hauria de ser el duel de la final perquè les figures que a més actuen de líders són les que han d’agafar la responsabilitat en els moments claus. Però ni Puchol II ni Nacho es podran proclamar campions a soles.

El trio de Vila-real esperant l’execució d’una pilota parada.

El trio de Vila-real esperant l’execució d’una pilota parada. / FUNPIVAL

Álvaro Gimeno i Hilari han deixat clar que són pura dinamita. I que tenen caràcter guanyador. Solament en l’anada de la seua semifinal van evidenciar certa inexperiència. Ara bé, en la tornada van mostrar una actitud pròpia d’aquells que han estat en mil batalles.

En la formació rival, José Salvador ha assumit sense problemes el seu paper secundari, però sabent que és ell qui ha d’espentar i qui ha d’aportar seguretat perquè els de davant es lluïsquen. I ho està fent. És un pas més en la seua progressió a la condició de pilotari referent. Per part seua, Guillermo està sabent mesurar la seua força per a aportar moltes parades i quinzes impossibles d’evitar.