XXV TROFEU GREGORI MAIANS

Oliva es converteix en l’epicentre del raspall

Arriba un clàssic entre els clàssics, que manté el format de les dos semifinals i la final, que es completaran esta setmana

Tonet IV i Ian

Tonet IV i Ian / Funpival

J. Cano

Nombroses són les cites de rellevància que van succeint-se durant la temporada estival en la pilota professional i el Trofeu Gregori Maians és una de les més significatives, per tradicional. Tant és així que enguany es compleixen vint-i-cinc anys des que el poble d’Oliva honra la memòria d’un dels seus fills predilectes amb un esdeveniment de pilota valenciana. 

El torneig continua fidel al seu format de les dos semifinals i la final a disputar durant la mateixa setmana en la qual, el trinquet d’Oliva, serà l’epicentre del raspall professional.

La primera eliminatòria es jugarà esta vesprada. El dilluns és el dia de partida del trinquet de Xeraco, que hui no obrirà les portes i cedirà l’activitat al d’Oliva. Igualment va succeir fa unes setmanes, quan a Xeraco van celebrar el seu trofeu i Oliva va cedir el seu dia, el dimarts. Amb l’aclariment fet, la semifinal enfrontarà a Ian i Tonet IV contra Vicent i Canari.

Canari, molt en forma

Canari, molt en forma / Funpival

Els dos equips són del nivell que requereix la cita. Ian torna a un trofeu de renom després de la Lliga i de no participar en altres com el Mancomunitats, el de la Llosa de Ranes, el de Castelló de Rugat i l’esmentat de Xeraco. I és que la competència en la posició del rest és molta i no sempre hi ha lloc per a tots, encara que la temporada és llarga i el de Senyera té ara la seua oportunitat.

Els altres tres contendents estan de moda i, per tant, com una poma. 

Canvi obligat

La segona semifinal es jugarà dimarts, però el cartell ha canviat per la lesió de Vercher, que el divendres a la nit no va acabar la partida de festes que estava jugant al seu poble, Piles. El pilotari serà sotmés hui a unes proves mèdiques. A falta de conéixer els resultats, amb les primeres exploracions se sospita que puga tindre un trencament muscular en el bíceps. 

La segona semifinal també estava configurada amb un duel per parelles i es manté la dels pilotaris locals Salelles II i Brisca. Però des de l’organització s’ha considerat que canviar a Vercher por un altre rest no garantia l’equilibri que a priori sempre ha d’haver-hi en les partides de pilota valenciana i el seu equip passa a ser un trio, amb Moltó, Lorja i Raúl.