COMPETICIÓ

Arriba la Copa Caixa Popular, la competició per parelles per excelència

Un total de huit equips per modalitat representaran a municipis valencians de les tres províncies i estaran distribuïts en dos grups, tant en la primera fase, com en la segona ronda

Ian va ser campió en l’última edició  de la Copa de Raspall, juntament amb Brisca.

Ian va ser campió en l’última edició de la Copa de Raspall, juntament amb Brisca. / FUNPIVAL

Maties Oliver

Maties Oliver

Ja està configurada la pròxima Copa Caixa Popular, l’altra gran competició per equips de la pilota d’elit juntament amb la Lliga. Per al campionat de raspall serà l’edició número IX i la XVI pel que fa a la disciplina d’escala i corda.

En cada campionat s’han confeccionat huit equips, que representaran a altres tants municipis de les tres províncies. Com és norma en esta competició, i a diferència de la Lliga, la configuració ha estat feta per parelles. En cada modalitat, les huit parelles han estat distribuïdes en dos grups, A i B, per a la disputa de la primera fase que constarà de dotze partides, tres per cada equip. En acabar esta ronda, el quart classificat de cada grup serà eliminat i els tres equips restants accediran a la segona fase.

Segona fase

En la segona fase, els equips començaran de zero en la seua puntuació i es tornaran a distribuir en dos grups de la següent manera: el primer i tercer classificat del Grup A, més el segon del Grup B. Per altra part competiran el primer i tercer del Grup B, més el segon del Grup A.

En cada grup, els tres equips s’enfrontaran entre si dues vegades, de manera que es disputaran un total de dotze partides. En acabar esta segona fase, els líders de cada grup aconseguiran el premi de la classificació per a les semifinals, on no s’enfrontaran.

Per a decidir els seus rivals en les altres dues places de semifinals, es jugaran dues eliminatòries que enfrontaran al segon classificat del Grup A contra el tercer del Grup B i al segon classificat del Grup B contra el tercer del Grup A.

Després d’açò solament quedaria decidir el títol en la gran final, que es disputarà a partida única a mitjans del mes de novembre.

IX Copa Caixa Popular de raspall

La IX Copa Caixa Popular de raspall començarà el dimecres de la setmana que ve, dia 13 de setembre, a la localitat de Castelló de Rugat. En la XVI Copa Caixa Popular d’escala i corda, el tret d’eixida tindrà lloc el 15 de setembre al trinquet de Vilamarxant.

En la IX Copa Caixa Popular de raspall la configuració dels grups de la primera fase i els equips és la següent. En el Grup A estaran Ian i Brisca (Castelló de Rugat), Badenes i Tonet IV (El Genovés), Moltó i Murcianet (Barxeta), i Iván i Sanchis (Ontinyent). El Grup B estarà conformat per Marrahí i Raúl (Castelló), Salelles II i Canari (Oliva), Montaner i Seve (La Llosa de Ranes), i Vicent i Lorja (Xeraco).

En la IX Copa Caixa Popular de raspall la configuració dels grups de la primera fase i els equips és la següent

En la IX Copa Caixa Popular de raspall la configuració dels grups de la primera fase i els equips és la següent / SD

XVI Copa Caixa Popular de la modalitat d’escala i corda

En la XVI Copa Caixa Popular de la modalitat d’escala i corda, la configuració dels grups de la primera fase i els equips és la següent. En el Grup A, Pere Roc II i Santi (Benidorm), Puchol II i Álvaro Gimeno (La Pobla de Vallbona), De la Vega i Jesús (Almussafes), i José Salvador i Tomàs II (Dénia). Així mateix, el Grup B queda de la següent manera amb Marc i Conillet (Montserrat), Giner i Héctor (Murla), Salva Palau i Javi (Vila-real), i Francés i Pere (Pedreguer-masymas).

En la XVI Copa Caixa Popular de la modalitat d'escala i corda, la configuració dels grups de la primera fase i els equips és la següent

En la XVI Copa Caixa Popular de la modalitat d'escala i corda, la configuració dels grups de la primera fase i els equips és la següent / SD

En escala i corda, l’equip de Marc va quedar subcampió davant Soro III i Nacho, els quals no estaran enguany, el rest perquè es va retirar, i el mitger perquè està lesionat.

En escala i corda, l’equip de Marc va quedar subcampió davant Soro III i Nacho, els quals no estaran enguany, el rest perquè es va retirar, i el mitger perquè està lesionat. / FUNPIVAL

Dins dels nombres participants, ambdues modalitat tenen absències significatives a causa de les lesions. Nacho no podrà defendre el títol aconseguit l’any passat en escala i corda, mentre que Vercher es cau del llistat de raspall.