FORMACIÓ

Arranca la nova Àrea de Rendiment de la Fedració de Pilota Valenciana

Durant les primeres setmanes del mes de setembre s’han realitzat les proves d’accés al programa de Formació amb la participació de 134 alumnes

27 jugadores han participat en les proves d'accés al programa de Formació de la modalitat de raspall.

27 jugadores han participat en les proves d'accés al programa de Formació de la modalitat de raspall. / FEDPIVAL

FEDPIVAL

El nou projecte formatiu de joves valors de la Federació de Pilota Valenciana es posa en marxa. Durant aquestes dos primeres setmanes de setembre s’han dut a terme les proves d’accés al Programa de Formació de l’Àrea de Rendiment.

Proves

En aquestes proves han participat 49 alumnes en les proves de la modalitat de raspall masculí, 27 pel que fa al raspall femení i 58 en escala i corda. El total de 134 alumnes fa augmentar enguany el nombre d’inscripcions per a les proves respecte a anys anteriors.

En aquestes proves han participat 49 alumnes en les proves de la modalitat de raspall masculí.

En aquestes proves han participat 49 alumnes en les proves de la modalitat de raspall masculí. / FEDPIVAL

A més de la prova tècnica, on s’ha avaluat el nivell tècnic i tàctic dels i les esportistes, aquest any s’ha realitzat també una prova física, on s’han executat diferents tests per tal de conèixer les distintes capacitats de l’alumnat.

A més de la prova tècnica, aquest any s’ha realitzat també una prova física.

A més de la prova tècnica, aquest any s’ha realitzat també una prova física. / FEDPIVAL

Trinquets i tècnics

Les sessions s’han realitzat als trinquets de Vilamarxant, l’Eliana, Pedreguer, Guadassuar, la Llosa de Ranes, Càrcer i Piles, i han estat dirigides i valorades pels tècnics del Programa Josep Llopis “Ricardet”, José García “Moro”, Arnau Oliver i Francesc Soro. Tots els tècnics han mostrat la seua satisfacció, i han destacat la gran il·lusió de tots i totes les participants així com la màxima implicació en la realització de les proves, que junt al bon nivell general mostrat farà difícil la tasca de selecció d’alumnes per al Programa de Formació de Rendiment.

Les proves s'han realitzat als trinquets de Vilamarxant, l’Eliana, Pedreguer, Guadassuar, la Llosa de Ranes, Càrcer i Piles.

Les proves s'han realitzat als trinquets de Vilamarxant, l’Eliana, Pedreguer, Guadassuar, la Llosa de Ranes, Càrcer i Piles. / FEDPIVAL

En paraules de Francesc Soro, “estem molt satisfets del nivell que ens hem trobat en les proves que s’han realitzat. Hem estat treballant amb jugadors i jugadores amb molta motivació i que a més han mostrat un nivell tècnic molt interessant, la qual cosa ens fa ser optimistes de cara al nou curs i el futur més immediat de la pilota”.

Inici del curs

Cal destacar també que el pròxim dimecres dia 20 de setembre es donarà inici al nou curs del Programa amb una xerrada a l’Alqueria del Basket per als i les alumnes de l’Etapa de Perfeccionament. Aquesta xerrada, emmarcada dins dels actes del 32 Dia de la Pilota -que es presenta aquest dijous a l’Ajuntament de València-, tractarà sobre “Entrenament i Preparació Física en la Pilota Valenciana”, a càrrec d’Arnau Oliver, Preparador Físic de l’Àrea de Rendiment i de la Selecció de la Comunitat Valenciana de pilota.

Ja durant la setmana del 25 de setembre arribarà el moment de que s’inicien els entrenaments de totes les etapes de Formació de Rendiment a les distintes seus.