COPA CAIXA POPULAR

Marrahí i Raúl vencen enmig d’una estrena electritzant de la Copa Caixa Popular

La primera partida de la Copa es va resoldre en l’únic joc que es va convertir des del rest i que va significar el resultat final de 25-15 sobre Montaner i Seve

Una vegada amb  el marcador a favor, Marrahí (foto) i Raúl van sentenciar des de  la zona de dau  amb un val i 15.

Una vegada amb el marcador a favor, Marrahí (foto) i Raúl van sentenciar des de la zona de dau amb un val i 15. / FUNPIVAL

Maties Oliver

Maties Oliver

Ja ha arribat el moment. Una nova fase de la temporada es posa en marxa. El període estival s’acaba i això significa que és l’hora de la Copa. La novena edició en la modalitat de raspall va donar principi amb una partida de les denominades coperes, valga la redundància. Un duel on tots els pilotaris van donar el màxim per a estrenar-se de la millor manera possible. Això no obstant, només un equip podia eixir vencedor. Este va ser el combinat representatiu de Castelló, format per Marrahí i Raúl. Els de la Ribera Alta van superar a la parella que enarbora la bandera de l’Ajuntament de La Llosa de Ranes, composta per Montaner i Seve, per 25 per 15.

La treta poderosa de Montaner va  ser una arma ofensiva que va fer mal fins  als 15 iguals.

La treta poderosa de Montaner va ser una arma ofensiva que va fer mal fins als 15 iguals. / FUNPIVAL

La partida

El trinquet de Castelló de Rugat va ser el punt de partida de la IX Copa Caixa Popular de raspall i de segur que els aficionats que es van apropar, no es van penedir. Una partida elèctrica només començar. De les que creen afició. I els que els quatre pilotaris en lluita van fer un exercici de competitivitat fins a l’últim quinze.

Tant és així que el duel es va decidir en l’únic joc que es va convertir des del rest. Marrahí i Raúl van haver de suar sang per a capgirar un val i 15 en contra. I és que les tretes de Montaner estaven sent una arma ofensiva potent, bé de manera directa o perquè la pilota quedara morta i Seve carregara per a rematar.

Seve.

Seve. / FUNPIVAL

Això no obstant, la defensa també juga. En el moment que Raúl va poder aturar la treta de Montaner, Marrahí se’n va pujar al carro per a equilibrar-ho i recuperar el control del joc. Amb tot açò, el marcador era d’iguals a 15. Quinze rere quinze, l’oportunitat amb val va canviar de color i l’avantatge final va recaure en favor de la formació castellonenca.

Raúl.

Raúl. / FUNPIVAL

El lluminós es va posar amb 20 per 15 per als riberencs, els quals van sentenciar des del dau. Un tanteig ràpid que podia haver-hi conclòs amb un val i net, però en consonància amb la partida, Montaner i Seve van poder tancar un quinze abans que es donara per finalitzat el duel a Castelló de Rugat.

Abans de tot açò, tots els jocs es van tancar des de la zona del dau. I és que la pegada en la treta de Montaner i Marrahí era poderosa i, a més, tant Seve com Raúl colpejaven de dolç per a sumar quinzes i que la primera part del duel fora ràpid.

Classificació

L’equip de Castelló és el primer a sumar dos punts, gràcies al triomf aconseguit ahir. Per la seua part, els de La Llosa de Ranes van obtenir una unitat en arribar a la barrera dels 15 tantejos.

Classificació Grup B Copa Caixa Popular de raspall.

Classificació Grup B Copa Caixa Popular de raspall. / FUNPIVAL

El Grup B completarà la primera jornada, el pròxim divendres al trinquet de Piles. En este cas, el binomi d’Oliva, amb Salelles II i Canari, es veurà les cares amb el duo representatiu de Xeraco, amb Vicent i Lorja.

Calendari primera fase de la Copa Caixa Popular de raspall.

Calendari primera fase de la Copa Caixa Popular de raspall. / FUNPIVAL

Escala i corda

No serà fins al pròxim divendres quan la XVI Copa CaixaPopular d’escala i corda done el tret d’eixida. En este cas amb un canvi del planificat inicialment. A l’equip de Pedreguer-masymas, Pere serà substituït per Hilari.

Tal com va informar ahir la Fundació per la Pilota, entitat organitzadora del món professional, Pere està lesionat per un trencament muscular al bessó dret. Un fet que impedeix que el mitger de Pedreguer siga de la partida en la primera cita. Caldrà esperar per a veure l’evolució de la lesió i per a saber si Pere podrà jugar més avant.

Equips Copa Caixa Popular.

Equips Copa Caixa Popular.A l’equip de Pedreguer-masymas, Pere serà substituït per Hilari. / FUNPIVAL