RASPALL FEMENÍ PROFESSIONAL

Presentada la II Copa Diputació de Castelló de raspall femení professional

La competició s’iniciarà el 9 d’octubre a Castelló i visitarà els trinquets de Vila-real, Borriana, Almassora, Xilxes, Borriol i Onda, on es jugarà la final el 12 de novembre

El diputat d'Esports de la Diputació de Castelló, amb les jugadores, l'adjunt a la presidència de la FPV, la representació municipal de Xilxes i el CP Castelló.

El diputat d'Esports de la Diputació de Castelló, amb les jugadores, l'adjunt a la presidència de la FPV, la representació municipal de Xilxes i el CP Castelló. / FEDPIVAL

FEDPIVAL

Aquest dijous s’ha presentat la segona Copa Diputació de Castelló de raspall d’elit femenina, que durant els mesos d’octubre i novembre recorrerà els trinquets de la província amb les millors jugadores professionals de la modalitat.

Presentació

L’acte s’ha celebrat a Les Aules Espai Cultural Obert de la Diputació de Castelló, a la capital de la Plana, i ha comptat amb la presència d’Iván Sánchez, diputat d’Esports de la Diputació de Castelló; Pedro López, adjunt a la presidència de la Federació de Pilota Valenciana; Ismael Minguet, alcalde, i Penélope Pérez, regidora de Joventut de l’Ajuntament de Xilxes; i Noemí Torrijos, presidenta del CPV Castelló, així com una representació de les jugadores participants en el Campionat.

"La Diputació de Castelló té, pel que fa a l'esport, 4 pilars bàsics de treball: l'esport base, l'esport adaptat, l'esport de rendiment i l'esport femení. Amb aquest Campionat de raspall de primer nivell, unit al suport que també oferim a l'Autonòmic de frare, completem la nostra col·laboració amb la Federació de Pilota Valenciana en la seua important tasca de promoció d'aquest esport i totes les seues modalitats a la província de Castelló", va dir Iván Sánchez, diputat d’Esports de la Diputació de Castelló.

Iván Sánchez va destacar la importància de l'esport femení per a la corporació provincial.

Iván Sánchez va destacar la importància de l'esport femení per a la corporació provincial. / FEDPIVAL

Pedro López ha manifestat la seua satisfacció "per posar en marxa per segon any consecutiu la Copa Diputació de Castelló femenina, una iniciativa que ja en 2022 va comptar amb la col·laboració i complicitat de tots els clubs de Castelló".

Per la seua banda, Ismael Minguet, alcalde de Xilxes, una de les seus de la Copa, s'ha mostrat "impacient" perquè arribe una de les jornades al municipi: "En aquesta legislatura ens anem a bolcar amb la pilota valenciana", ha assegurat.

Ismael Minguet, alcalde de Xilxes, una de les seus d'aquesta II Copa Diputació de Castelló.

Ismael Minguet, alcalde de Xilxes, una de les seus d'aquesta II Copa Diputació de Castelló. / FEDPIVAL

Calendari

La competició arrancarà el pròxim dilluns 9 d’octubre i es tancarà el diumenge 12 de novembre. Com al 2022, any en que es va celebrar la primera edició, el campionat visitarà els trinquets de Castelló, Vila-real, Borriana, Almassora, Xilxes, Borriol i Onda.

La primera partida es jugarà al trinquet de Castelló, mentre que la gran final tindrà Onda com a escenari i serà emesa en directe per À Punt Mèdia. Quatre equips -dos parelles i dos trios- seran els encarregats d’acostar la modalitat del raspall i la pilota femenina al públic castellonenc i oferir un alt nivell de joc com va ocórrer en l’edició inaugural.

Victoria de València, campiona l’any passat fent parella amb Natalia, jugarà enguany amb Myriam de l’Alqueria d’Asnar. Aida de Moixent i Mar de Bicorp seran l’altre duo del torneig. Ana de Beniparrell tindrà a Anabel de Tavernes Blanques i Marina d’Algímia d’Alfara com a companyes, mentre que Irene de Massamagrell formarà amb Amparo de Moncada i Júlia de Tavernes de la Valldigna.