COPA CAIXA POPULAR

Ian i Brisca, una parella que s’entén a la perfecció

L’equip de Castelló de Rugat suma la tercera victòria en tres partides de la segona fase, l’última d’elles contra Marrahí i Raúl amb un marcador de 25-10

L’equip d’Ian encapçala el Grup B amb sis punts després de véncer en les tres jornades que han disputat en la segona fase de la IX Copa Caixa Popular de raspall.

L’equip d’Ian encapçala el Grup B amb sis punts després de véncer en les tres jornades que han disputat en la segona fase de la IX Copa Caixa Popular de raspall. / FUNPIVAL

Maties Oliver

Maties Oliver

Si hi ha una competició on la compenetració és important, eixa és la Copa Caixa Popular. A diferència de la Lliga que es disputa en trios, la Copa és l’ecosistema on les parelles poden desplegar la seua complicitat sobre la canxa. Si parlem d’açò, Ian i Brisca es troben al més alt de la piràmide tròfica. L’equip de Castelló de Rugat són els autèntics depredadors de la competència copera en la modalitat de raspall. Ja ho van demostrar en l’any 2020, així com en l’edició passada. En ambdues participacions, Ian i Brisca van eixir com a campions. Un títol que estan defenent a la perfecció enguany. En plena segona fase de la IX Copa Caixa Popular de raspall, els de Castelló de Rugat sumen tres victòries en les tres jornades jugades fins ara. L’últim triomf va arribar ahir al trinquet d’Oliva. Ian i Brisca van véncer per 25-10 a Marrahí i Raúl, formació de Castelló.

Ian i Brisca (foto) van véncer per 25-10 a Marrahí i Raúl, formació de Castelló.

Ian i Brisca (foto) van véncer per 25-10 a Marrahí i Raúl, formació de Castelló. / FUNPIVAL

Amb estos dos punts, els de la Vall d’Albaida acumulen sis de sis, és a dir, tots els possibles, per a encapçalar el Grup B. Això no obstant, Ian i Brisca encara no tenen la primera plaça assegurada, la qual dona l’accés directe a les semifinals, ja que Vicent i Lorja (Xeraco) es mantenen en la lluita.

Per la seua part, Marrahí i Raúl es queden amb dues unitats. El resultat d’ahir deixa als de la Ribera Alta sense opcions d’assolir el primer lloc i seran un dels binomis que estaran a l’eliminatòria que decidirà l’altre lloc disponible entre segons i tercers de cada grup.

Respecte a la partida, Marrahí i Raúl van pegar primer amb dos jocs. Tot i la igualtat, Castelló va mantenir-se seré davant les envestides rivals.

Tanmateix, Ian i Brisca van saber jugar amb les característiques que guarda el trinquet d’Oliva. Ian executava el martell sense parar i sense errar. Així, Brisca trobava la manera de concloure quinzes definitius per a voltejar el marcador. Amb 15-10, Marrahí i Raúl van intentar trencar la ratxa i van estar a punt. No va ser així i el triomf va ser per a Castelló de Rugat.

Classificació segona fase IX Copa Caixa Popular de raspall.

Classificació segona fase IX Copa Caixa Popular de raspall. / FUNPIVAL

Escala i corda

El trinquet Tio Pena de Massamagrell va tornar a acollir ahir una partida de competició després de reobrir fa unes setmanes. Un duel on l’equip de Dénia, amb José Salvador i Tomás II, va superar al representatiu de Benidorm, amb Pere Roc IISanti, per un ajustat 60-55.

Tomás II.

Tomás II. / FUNPIVAL

A excepció dels tres primers jocs, José Salvador iTomás II sempre van dur la iniciativa en el marcador. L’actuació del rest va ser clau per a sostenir el seu equip quan els benidormers s’aproparen. I és que Pere Roc II i Santi no donaren mai la partida per perduda. Primer igualant a 35 i, a posteriori, a 45. Els deniers van tornar-se a escapar amb 55-45, però, de nou, Benidorm va igualar, ara a 55.

El triomf va ser per a José Salvador i Tomás II, els quals es van adjudicar els dos primers punts del Grup B en la segona fase de la XVI Copa Caixa Popular d’escala i corda.

José Salvador va sostenir  el seu equip per a mantenir la iniciativa en  el marcador a Massamagrell.

José Salvador va sostenir el seu equip per a mantenir la iniciativa en el marcador a Massamagrell. / FUNPIVAL