COMPETICIÓ

Oliva i Xeraco ja esperen campions de la Copa Caixa Popular

Aquest dimarts va tindre lloc la presentació de les partides que decidiran els títols copers en la modalitat de la raspada, amb Badenes i Tonet IV contra Ian i Brisca, com a plat fort

Les finals de la ‘IX Copa Caixa Popular de raspall’ i de la ‘V Copa 2 Caixa Popular de raspall’ es van donar a conéixer en un escenari modern abans de viure’s sobre les lloses.

Les finals de la ‘IX Copa Caixa Popular de raspall’ i de la ‘V Copa 2 Caixa Popular de raspall’ es van donar a conéixer en un escenari modern abans de viure’s sobre les lloses. / FUNPIVAL

Maties Oliver

Maties Oliver

L’oficina de Caixa Popular al carrer Cirilo Amorós de València va ser ahir l’escenari de la presentació d’unes noves partides que definiran a campions. Les finals de la ‘IX Copa Caixa Popular de raspall’ i de la ‘V Copa 2 Caixa Popular de raspall’ es van donar a conéixer en un escenari modern abans de viure’s sobre les lloses. El trinquet d’Oliva acollirà el pròxim dissabte el duel pel títol de la IX Copa Caixa Popular de raspall amb la formació del Genovés, de Badenes i Tonet IV, per un costat; i els representatius de Castelló de Rugat, amb Ian i Brisca, per l’altre costat. Pel que respecta a la final de la V Copa Caixa Popular de raspall caldrà esperar fins al pròxim dilluns. En este cas, el títol es resol al trinquet de Xeraco entre David i Momparler o Boronat i Néstor.

Cartell de la Final de la Copa Caixa Popular de raspall.

Cartell de la Final de la Copa Caixa Popular de raspall. / FUNPIVAL

Autoritats en la presentació

L’acte va comptar amb la presència dels pilotaris participants en els cartells de les finals a més de les següents autoritats: Juan Ureña, president de la Fundació per la Pilota Valenciana; Paco Alòs, director de Relacions Institucionals i RSC de Caixa Popular; Joan Mascarell, regidor d’Esports de l’Ajuntament d’Oliva; i Ferran Calabuig, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Castelló de Rugat.

Jugadors i autoritats, en la presentació de la Final  de la Copa Caixa Popular de raspall,

Jugadors i autoritats, en la presentació de la Final de la Copa Caixa Popular de raspall. / FUNPIVAL

"Enhorabona a tots els jugadors perquè no és fàcil arribar a una final en el raspall d'elit. La clau en la pilota sou vosaltres. Com a president he pogut conéixer els jugadors i descobrir la modalitat de raspall. Estic orgullós que el càrrec m'haja apropat a veure una modalitat que és espectacular quan un la viu dins del trinquet", ha comentat Ureña en l'acte de presentació de les finals.

Per la seua part Paco Alòs ha agraït la feina de la Fundació per la Pilota Valenciana per professionalitzar i dignificar l'esport dels valencians, afegint també la implicació de les empreses col·laboradores i institucions, ja que "és una tasca de tots perquè és un patrimoni que ens diferencia". Respecte als finalistes, Alòs ha recordat que tot i que Ian i Brisca juguen la tercera final, "no serà senzilla, perquè els rojos li donaran feina. Espere que es cree afició, perquè estes finals són els moments en els quals podem enganxar a més gent. Demostreu tot el que teniu, fiqueu el màxim esforç. En un trinquet gran com el d'Oliva es podrà veure la plasticitat que guardeu", ha comentat el director de Relacions Institucionals i RSC de Caixa Popular.

Així mateix, Joan Mascarell no ha volgut deixar passar l'oportunitat de mostrar "l'orgull que Oliva siga la seu d'un esdeveniment tan important que tancarà un any espectacular en este aspecte". Cal esmentar que Brisca és natural d'Oliva i és per això que Mascarell ha decantat la balança en favor de l'equip blau, ja que, "si no no arribe a casa, però que guanye el millor", ha bromejat el regidor d'Esports de l'Ajuntament d'Oliva. Per part seua, Ferran Calabuig també ha manifestat que "sabem que Tonet IV és el millor i està ben acompanyat amb Badenes, però Ian i Brisca tenen l'experiència. Segur que veiem una gran partida". A més, Castelló de Rugat també compta a un pilotari natural del poble en la final de la V Copa 2 Caixa Popular de raspall, com és Boronat. Un fet que Mascarell no ha deixat passar per a sentir-se orgullós com a regidor d'Esports de l'Ajuntament de Castelló de Rugat.

Copa Caixa Popular de raspall

Ian va ser el primer protagonista de la final de la IX Copa Caixa Popular de raspall en oferir les seues impressions. «Necessitem fer la partida perfecta. Tots conega’m el nivell de Tonet IV. És el número u i, a Badenes, costa fer-li un quinze. Serà una final igualada perquè els quatre som jugadors tornadors. Seran quinzes disputats i llargs. Hem d’encertar, tant a l’hora d’atacar, com de defensar perquè el contrari aprofitarà la mínima errada», va analitzar Ian.

Cal esmentar que serà la tercera final de la Copa Caixa Popular que disputen Ian i Brisca. «Arribem en la mateixa il·lusió. Si arribes a la final és perquè estàs en un gran nivell i és el que hem demostrat. Soles queda una partida i guanyar a una parella també consolidada. Serà especial perquè jugue a casa i això és un extra per a valorar positivament», va valorar Brisca.

Finalistes de la IX Copa Caixa Popular de raspall.

Finalistes de la IX Copa Caixa Popular de raspall. / FUNPIVAL

En l’altra banda, Badenes creu que «és una confirmació del meu millor moment com a professional. És la tercera Copa Caixa Popular que jugue amb Tonet IV i les dues anteriors havíem caigut en semifinals. Sem llevat l’espineta i ara vull gaudir de la final. Pensava que estaria nerviós, però està sent una setmana especial. Tinc ganes que arribe el dissabte, però també estic assaborint la situació».

Al seu costat estarà un Tonet IV que busca igualar en nombre de títols a la Copa Caixa Popular amb Brisca, dues per al del Genovés, per tres del d’Oliva. «Sempre vols arribar lluny i amb Badenes hem tingut dues Copes on ens hem quedat a les portes. Ara toca gaudir i fer bon paper. Apleguem en bon moment de confiança. Les últimes partides hem estat a gust en el trinquet», va destacar el número u en la modalitat de raspall.

Calendari.

Calendari. / FUNPIVAL

Copa 2 Caixa popular

Una vegada es coneguen els campions de la IX Caixa Popular de raspall serà el torn per a descobrir a la parella que s’adjudicarà el títol de la V Copa 2 Caixa Popular de raspall. Una competició que no sols dona cabuda a les promeses que estan esforçant-se per a convertir-se en figures, però que compten amb el suport de pilotaris consolidats en la nòmina com, per exemple, Néstor.

Cartell de la final de la Copa 2 Caixa Popular de raspall.

Cartell de la final de la Copa 2 Caixa Popular de raspall. / FUNPIVAL

«Per arribar han de tenir il·lusió i estes competicions els ho aporta. Significa llevar-se les partides del dia a dia i competir a llarg termini que també és important. Per a mi també significa molt perquè he tingut moments difícils per una lesió i és molt rellevant perquè vull dedicar-li la victòria a mon pare», va comentar Néstor.

Finalistes de la Copa 2 Caixa Popular.

Finalistes de la Copa 2 Caixa Popular. / FUNPIVAL