RASPALL FEMENÍ PROFESSIONAL

Aida i Mar conquisten la II Copa Diputació de Castelló de raspall

La parella s'imposà per 25-20 a Victoria i Myriam després d'una gran final celebrada al trinquet d'Onda

Campiones i subcampiones al trinquet d'Onda, amb les autoritats.

Campiones i subcampiones al trinquet d'Onda, amb les autoritats. / FEDPIVAL

FEDPIVAL

La II Copa Diputació de Castelló de raspall femení professional va coronar aquest diumenge a les seues noves campiones. El trinquet d'Onda va celebrar la gran final de la major cita de pilota femenina de la província de Castelló amb els dos equips que durant la competició van mostrar un nivell més alt, i aixina ho van confirmar a la instal·lació ondenca, amb un bon ambient de públic a l'escala i la presentació, prèvia a la partida, de les escoles de pilota castellonenques.

Aida i Mar, de blau, ja sabien el que era guanyar a Victoria i Myriam, com ho van fer a la primera partida d'aquesta Copa, celebrada al trinquet de Castelló. La reballà va afavorir a la parella blava, primera ocupant del dau, i Aida i Mar aconseguiren assegurar-se el joc, no sense treballar-s'ho. Els dos equips deixaren clar des del principi que la partida seria llarga i lluitada, per la qualitat de les quatre jugadores i per les condicions del trinquet, ampli i lent per a la modalitat de raspall.

Victoria i Myriam ho van intentar fins el final i estigueren a punt de culminar una gran remuntada.

Victoria i Myriam ho van intentar fins el final i estigueren a punt de culminar una gran remuntada. / FEDPIVAL

La resposta de Victoria i Myriam també va arribar des del dau, en unes circumstàncies molt paregudes de quinzes llargs i disputats, en els quals cada equip buscava evitar el joc de la puntera rival. Novament al traure, Aida i Mar s'adjudicaren el tercer joc i, ja des del rest, ampliaren diferències després de trencar la treta de Victoria, més erràtica del que la número 1 acostuma, amb un 'net'. Tant la de Moixent com especialment la de Bicorp es mostraren molt inspirades i ficaren la partida molt de cara, amb 15-5 i torn al dau. Les blaves mantingueren el ritme i establiren un 20-5 que semblava definitiu, tot i els esforços de las jugadoras de València i de l'Alqueria d'Asnar.

Aida va oferir un ampli repertori de tretes des del dau.

Aida va oferir un ampli repertori de tretes des del dau. / FEDPIVAL

Les blaves tingueren dos 'val' per a tancar la partida, però van ser les roges les que s'apuntaren el següent joc i poc després també trencaren la treta blava, coincidint amb l'hora de partida. Aida i Mar començaren a mostrar-se més insegures i tant Victoria com Myriam s'engegantiren fins equilibrar el marcador a 20. El factor dau va ser decisiu en l'últim joc i Aida i Mar certificaren el seu triomf en aquesta II Copa Diputació de Castelló de raspall femení professional.

Mar es va mostrar molt resolutiva a l'hora de tancar els quinzes.

Mar es va mostrar molt resolutiva a l'hora de tancar els quinzes. / FEDPIVAL

"Hem començat molt fortes, des del primer moment i durant tot el campionat Aida i jo ens hem entés molt bé, però al final Victoria i Myriam ens han agafat la mà i ens hem ficat un poc nervioses. Les nostres rivals han jugat molt bé, semblaven una muralla, tapaven tots els forats i era molt difícil fer-les un quinze", va reconèixer Mar poc després de la partida.

Autoritats

Estigueren presents en el lliurament de trofeus els regidors d'Esports dels ajuntaments d'Onda i Xilxes, José Vicente Iserte i Sergio Cherta; el president del Club Pilotari Onda, Ricardo Baraldes, i Pedro López, vicepresident de la Federació de Pilota Valenciana.

Inici de la XVII Lliga CaixaBank

El raspall d'elit femenina continua aquesta mateixa setmana amb l'inici de la XVII Lliga CaixaBank, on participaran cinc equips formats per trios. El trinquet Pelayo de València acollirà les dos primeres partides el dijous 16 a partir de les 17:00 hores.