COMPETICIÓ

Les millors dinàmiques per competir pel títol de la Copa Caixa Popular d'escala i corda

La presentació del duel decisiu va reunir als dos equips finalistes que arriben després d’encadenar dues victòries a les eliminatòries

Finalistes de la XVI Copa Caixa Popular d'escala i corda.

Finalistes de la XVI Copa Caixa Popular d'escala i corda.

Maties Oliver

Maties Oliver

Les dinàmiques són més que importants per a competir en una final i la XVI Copa Caixa Popular d’escala i corda no escapa d’esta tessitura. I és que els dos equips que competiran pel títol arriben amb una ratxa prolongada, ja que ambdues parelles van jugar les eliminatòries d’accés a les semifinals, per a després superar-les. Una injecció de confiança per afrontar la partida més rellevant. Almenys, així ho van expressar tant Puchol II i Álvaro Gimeno, representatius de la Pobla de Vallbona, com MarcConillet, combinat de Montserrat, en la presentació de la final que va tindre lloc en l’oficina de Caixa Popular ubicada al carrer Ciril Amorós de València.

«Al costat de Álvaro portem una dinàmica positiva i les dues últimes partides són les millors. Això dona molta confiança a l’equip per afrontar la final en les màximes garanties possibles», va assenyalar Puchol II. Una idea que va recolzar Álvaro Gimeno en comentar que: «Hem entrenat i hem jugat bé les dues últimes. Ha eixit el treball del dia a dia. Hem guanyat en confiança de cara a una final que estarà renyida».

Per la seua part, Marc va afegir que «la dinàmica de competició del nostre equip és ascendent», encara que Conillet es va centrar més en la final. «La feina no està feta. Cal quedar-se en primera fila, i guanyant una final seria la millor manera. Juguem contra una parella molt difícil de matar. Són molt passadors. És molt difícil fer-li un quinze a Puchol II. Cal posar un ritme alt i pegar igual que a la semifinal, eixir amb bona empenta i intentar guanyar», va comentar el mitger.

L’anàlisi dels montserratins va caure en paraules de Puchol II. «Serà una partida dura, enfront tenim una parella amb una pegada molt forta, caldrà jugar ben jugat i aguantar el ritme que d’ells és alt», va puntualitzar el de Vinalesa. En altre sentit, Puchol II podria sumar les tres grans competicions de la temporada (Lliga, Individual i Copa), sempre que s’impose en la final copera. «Seria una manera d’arrodonir la temporada», va opinar el vinalesí, encara que el número u de l’escala i corda no vol «pensar en números u estadístiques. Simplement, entrenar per arribar en les millors sensacions», va afegir.

Així mateix, Marc és un jugador al qual li va bé la Copa. Tant és així que el de Montserrat hi ha jugat totes les finals des que participa, a excepció d’una. Un fet que el rest explica per què «jugar en parelles em sol agradar». Tot açò quedarà en res el pròxim dissabte. A les 17:30 hores, el trinquet de Dénia descobrirà als campions de la XVI Copa Caixa Popular d’escala i corda, Puchol II i Álvaro Gimeno o Marc i Conillet.

Copa 2 Caixa popular

La cita també va servir per a presentar la final de la V Copa 2 Caixa Popular d’escala i corda. Diego d’Onda i Carlos s’enfrontaran amb Alejandro i Hilari, el dia 9 de desembre, al trinquet de Vilamarxant, però abans es van enfrontar de manera dialèctica. «Crec que fa prou temps que jugue a bon nivell, però ara cal mantenir-se per a poder pujar un altre escaló i competir contra els millors», va comentar Diego, el qual és una d’eixes promeses que tots els aficionats esperen que es consoliden davant les figures. Una idea que recolza Alejandro, en dir que: «Tot açò és una experiència nova per a mi, perquè és el primer any que participe en la Copa2 i la primera final important que jugue. Ara vull que no es passe l’oportunitat de ser campió en una competició que és molt rellevant per a la gent jove perquè ens permet pujar el nivell, progressar i apropar-nos a les màximes figures».

Finalistes de la Copa 2 Caixa Popular d'escala i corda.

Finalistes de la Copa 2 Caixa Popular d'escala i corda. / FUNPIVAL

Autoritats

La presentació també va comptar amb la participació de Juan Ureña, president de la Fundació per la Pilota Valenciana; i Paco Alòs, director de Relacions Institucionals i RSC de Caixa Popular. "No era fàcil enguany arribar a la final perquè podies quedar-te fora de primeres i això demostra el nivell i l'esforç dels finalistes. Sé que donareu el màxim perquè és una necessitat per a ajudar a continuar connectant amb més públic. Caixa Popular és una entitat valenciana i una de les nostres obligacions és col·laborar en tots els elements que ens mostren com a poble. La superació, l'honorabilitat, la companyonia, són uns valors de la pilota que hem de traslladar a la societat valenciana per a trencar eixes dicotomies d'uns contra altres", va dir Alòs.

Juan Antonio Ureña, qui ha agraït a Caixa Popular la seua implicació amb l'esport dels valencians. "Sense estes empreses, la pilota no es trobaria en el lloc on es troba, millor que fa uns anys. Enhorabona als jugadors. Arribar a una final és molt meritori en els campionats professionals i estic convençut que veurem finals molt emocionants, com emocionants han estat la majoria de les partides que s'han disputat en les dos competicions".

Tots els protagonistes de les finals.

Tots els protagonistes de les finals. / FUNPIVAL