RASPALL

Momparler, sense por a un futur com a pilotari contra tots

L’ambició del de Senyera s’ha demostrat en este final de temporada on Jordi Momparler va ser finalista de la Lliga 2 i campió del Trofeu Mestres de raspall, al costat de Tonet IV i Ian

Momparler espera continuar la seua progressió com a pilotari i combinar-ho amb els seus estudis universitaris en el Grau de Matemàtiques.

Momparler espera continuar la seua progressió com a pilotari i combinar-ho amb els seus estudis universitaris en el Grau de Matemàtiques. / FUNPIVAL

Maties Oliver

Maties Oliver

Arranca el mes de desembre i com és habitual és temps d’extraure conclusions. En la pilota valenciana és l’hora d’analitzar el transcurs de la temporada. Un període en el qual uns pilotaris es consoliden i altres desapareixen, però sobretot, nous noms que entren al circuit i regeneren la vitalitat en els trinquets. És el cas de Jordi Momparler. Amb només 20 anys, el jugador de Senyera es veu capacitat per a competir contra els millors després d’un final d’any on va ser finalista a la Copa 2 i campió del Trofeu Mestres de raspall.

Estudis i esport

Momparler és un pilotari jove que combina els seus estudis universitaris en el Grau de Matemàtiques amb el seu somni de convertir-se en pilotari professional. «La meua carrera requereix moltes hores d’estudi. De preparació per a fer exàmens i treballs. Això em provocava que quan entrenava, estava més pendent dels estudis i em costava preparar-me com toca. Ara he canviat la meua manera d’afrontar els estudis, sense deixar-los de banda. Entrene més a gust i això es veu a l’hora de jugar», confessa Momparler.

Un fet que es va traslladar a les lloses del trinquet, ja que el senyerut sent que el seu creixement com a jugador és notable. «Pràcticament, he jugat contra tots i m’he trobat bé. Ara mateix he de tenir confiança contra qui siga i intentar tenir la talla. Soc un jugador al qual li agrada competir i tractar de donar el màxim nivell en totes les partides. Un joc pot eixir millor o pitjor, però vull que els aficionats vegen que ho done tot al trinquet», expressa Jordi Momparler.

Campió del Trofeu Mestres de raspall

Tant és així que Momparler ha estrenat recentment el seu palmarés en l’elit amb el Trofeu Mestres. Un títol on el de Senyera va actuar com a punter per davant d’Ian i Tonet IV. Una situació que va beneficiar a Momparler, perquè va jugar amb més confiança i seguretat per a exhibir un gran joc en la final on no va ser una mera comparsa. Jordi Momparler també va aportar quinzes claus en la victòria sobre Salelles II, Seve i Bossio per 30-15.

Jordi Momparler també va aportar quinzes claus en la victòria sobre Salelles II, Seve i Bossio per 30-15.

Jordi Momparler també va aportar quinzes claus en la victòria sobre Salelles II, Seve i Bossio per 30-15. / FUNPIVAL

«Tindre a Tonet IV al costat em va donar seguretat per a entrar a cada colp de la millor manera possible. Sé que si la pilota es complica, darrere tinc al número u que pot pegar-li i jo puc tornar a entrar en joc», explica el punter.

Un títol que obre les portes de Momparler cap a la titularitat en la pròxima Lliga. Almenys, així ho espera el de Senyera. «És el meu objectiu. Sé que hi ha altres punters que volen entrar, però per què no puc ser jo? Crec que he estat a l’altura esta temporada i tinc possibilitats d’estar entre els seleccionats», manifesta un jugador que no vol quedar-se ací, sinó que aspira a ser mitger, però entén que el procés natural és passar primer per la punta.

Tino Bendicho, coordinador de pilota

La Generalitat Valenciana ha nomenat a l’actual director tècnic de la Fundació per la Pilota, Tino Bendicho, com a coordinador de pilota. Un càrrec que començarà a exercir a partir del pròxim mes de gener, tal com va indicar la Fundació.

Tino, coordinador de pilota.

Tino, coordinador de pilota. / FUNPIVAL