ESCALA I CORDA

La Copa 2 Caixa Popular d'escala i corda veu nàixer una nova estrela, Alejandro

El de Montserrat es llueix, formant parella amb Hilari, per a convertir-se en campió contra un Diego d’Onda, en el qual serà l’enfrontament de la pròxima dècada

Alejandro i Hilari, amb Andreu de feridor, van véncer amb  un resultat  de 60 per 40.

Alejandro i Hilari, amb Andreu de feridor, van véncer amb un resultat de 60 per 40. / FUNPIVAL

Maties Oliver

Maties Oliver

La Copa 2 Caixa Popular és un bressol de nous noms que entren en el circuit de la pilota més professional. Una competició que és un viver de figures que en uns anys acapararan els focus en les partides més rellevants de cada temporada. Dissabte es va completar la cinquena edició en la modalitat d’escala i corda, on Alejandro i Hilari es van imposar per 60-40 a Diego d’Onda i Carlos, en un trinquet de Vilamarxant vestit de gala per a l’ocasió. Un resultat que determina als campions, però tot això queda de costat quan es profunditza en el joc viscut a la catedral del Túria. Un duel entre dos rests que marcaran la pròxima gran rivalitat de la dècada vinent en el trinquet. En este cas, Alejandro va ser el vencedor de la batalla amb mereixement, ja que el de Montserrat va exhibir-se. Per la seua part, Diego, de 20 anys, va ser capaç de recuperar el terreny perdut gràcies a la qualitat que atresora. Això no obstant, Alejandro va demostrar una capacitat de tornada i d’atac inapel·lable. Tant és així que amb només 19 anys, pot dir-se que ha nascut una nova estrela en el trinquet, Alejandro de Montserrat.

Alejandro va demostrar una capacitat de tornada i d’atac inapel·lable.

Alejandro va demostrar una capacitat de tornada i d’atac inapel·lable. / FUNPIVAL

Aquell aficionat que va gaudir de la final de la V Copa 2 Caixa Popular d’escala i corda, de segur que es va quedar amb el nom d’Alejandro. El montserratí va mostrar les seues virtuts, davant il·lustres de la modalitat que estaven asseguts en l’escala, com Puchol II i Marc, els quals ja saben que d’ací a uns anys, sempre que seguisca en la mateixa línia de preparació i no hi haja lesions, tenen un rival que s’anomena Alejandro i els pot fer tremolar.

La partida

El de Montserrat va posar sobre la taula tota una paleta de colps per a dibuixar quinzes de tots els colors. De volea, de palma, de rebot, de bot i braç o en parada. Alejandro va ser un autèntic malson per als seus contrincants perquè era capaç de creuar la canxa com si estiguera jugant al pati del col·legi. El de Montserrat trobava la llotgeta amb facilitat i tallava la corda a cada colp millor. Una pegada superior que va ser determinant per a avançar-se per primera vegada en el marcador.

Els blaus sumaven més còmodament des del dau, mentre que els rojos també estaven més insegurs, amb errades no forçades. Tampoc la pilota li deia a Diego iCarlos. Amb tot açò, Alejandro i Hilari es van escapar tres jocs (40-25).

Això no obstant, enfront no tenien a qualsevol. A diferència d’Alejandro, Diego ja s’havia mostrat entre les figures en l’Individual i altres campionats com el Diputació de Castelló. No era casualitat i així ho va demostrar per a igualar a 40. El d’Onda va agafar el volant del duel a còpia de tècnica i també pegada. Per la seua part, Carlos també intervenia aportant la seua experiència tancant quinzes claus. Enmig de tot açò, els blaus varen dubtar i Alejandro va desconnectar.

Diego ja s’havia mostrat entre les figures en l’Individual i altres campionats com el Diputació de Castelló.

Diego ja s’havia mostrat entre les figures en l’Individual i altres campionats com el Diputació de Castelló. / FUNPIVAL

Va ser amb 40 iguals quan la parella finalment campiona va reaccionar des del rest, amb Hilari sostenint els envits rivals. Alejandro tancava els punys i celebrava un joc clau. La ratxa va continuar en el dau, però els rojos no es van afonar i van lluitar per totes en el següent. Podia haver caigut per a qualsevol costat, però Alejandro va trobar la llotgeta de nou, creuant la canxa i deixant clar que una nova estrela treu el cap en l’escala i corda.

Va ser amb 40 iguals quan la parella finalment campiona va reaccionar des del rest, amb Hilari sostenint els envits rivals.

Va ser amb 40 iguals quan la parella finalment campiona va reaccionar des del rest, amb Hilari sostenint els envits rivals. / FUNPIVAL