RESUM 2023

Les tres potes de la temporada 2023: la Lliga de raspall (I)

Iván, Murcianet i Ricardet es van proclamar campions de la primera gran competició de l’any, la qual obri un calendari que compta amb Individual i Copa com a eixos principals

Iván, Murcianet i Ricardet es van proclamar campions de la primera gran competició de l’any.

Iván, Murcianet i Ricardet es van proclamar campions de la primera gran competició de l’any. / FUNPIVAL

Maties Oliver

Maties Oliver

La pilota professional no viu soles de l’escala i corda. Més enllà de la modalitat escaletera, el raspall viu el calendari de manera paral·lela i, per tant, també compta amb una agenda estructurada en tres potes, és a dir, les tres competicions més grans: Lliga, Individual i Copa. Així les coses, la primera d’esta terna va ser, igual que amb l’escala i corda, la Lliga on Iván, Murcianet i Ricardet van proclamar-se campions.

Primera fase

El dia 13 de gener, va iniciar la XL Lliga CaixaBank de raspall al trinquet del Genovés amb l’enfrontament de l’equip representatiu de Xàbia, format per Vercher, Lorja i Néstor; contra el conjunt representatiu de la localitat genovesina d’Ian, Tonet IV i Bossio.

Lorja.

Lorja. / FUNPIVAL

Amb este duel va arrancar la primera fase regular que van disputar 7 trios i que es va jugar a una ronda, amb set jornades de tres partides en cada jornada, amb la qual es van celebrar un total de 21 partides deixant fora el pitjor equip dels 7. En este cas Montaner, Canari i Ibiza, representatius de Xeraco van quedar descartats.

Segona fase

El dia 24 de febrer va començar la segona fase regular, de nou, al trinquet del Genovés. Una ronda que va estar disputada per 6 trios, amb cinc jornades de tres partides en cadascuna. Un total de 15 partides per a definir als quatre semifinalistes, és a dir, els quatre primers classificats.

Semifinals

La primera semifinal es va celebrar el dia 7 d’abril al trinquet Ciscar de Piles amb Ian, Tonet IV i Bossio, trio del Genovés, contra Iván, Murcianet i Ricardet, com a representatius de la Llosa de Ranes, amb victòria per als llosers per 30-10.

Iván.

Iván. / FUNPIVAL

La tornada va disputar-se el dia 14 d’abril al Genovés, amb triomf per als genovesins per 30-5. Un fet que va significar la pròrroga, on els de la Llosa de Ranes es van classificar en guanyar 10 per cap.

La segona semifinal va tindre lloc el dia 8 d’abril a Oliva on els representatius locals, amb Salelles II, Brisca i Sergi, es van enfrontar a Vercher, Lorja i Néstor de Xàbia, amb victòria per a estos últims per 30-10. La tornada va ser per als xabiencs, encara que també va ser en la pròrroga, en este cas per 10-5, ja que els olivers van véncer per 30-10. Una partida disputada el dia 16 d’abril al trinquet de Xeraco.

Les dues semifinals van haver de decidir-se en la pròrroga, un fet que explica la igualtat del campionat lliguer.

Les dues semifinals van haver de decidir-se en la pròrroga, un fet que explica la igualtat del campionat lliguer. / FUNPIVAL

Final

Així els equips de Xàbia i de la Llosa de Ranes es van classificar per a la final que es va disputar al trinquet de la localitat de la Costera, el dia 23 d’abril. Iván, Murcianet i Ricardet van proclamar-se campions en véncer per 30-20. Un títol que va suposar la primera Lliga per a Iván, la segona consecutiva de Murcianet, encara que la primera com a mitger; així com el quart entorxat de Ricardet.

Un títol que va suposar la primera Lliga per a Iván, la segona consecutiva de Murcianet (foto), encara que la primera com a mitger; així com el quart entorxat de Ricardet.

Un títol que va suposar la primera Lliga per a Iván, la segona consecutiva de Murcianet (foto), encara que la primera com a mitger; així com el quart entorxat de Ricardet. / FUNPIVAL