RESUM 2023

Les tres potes de la temporada 2023: la Copa de raspall (III)

Badenes i Tonet IV es van proclamar campions de la Copa, una competició on primen les parelles i que és l’última de les tres grans que estructuren la temporada

És la tercera Copa  de Tonet IV que l’iguala amb Brisca com als pilotaris amb més títols en el quadre d’honor.

És la tercera Copa de Tonet IV que l’iguala amb Brisca com als pilotaris amb més títols en el quadre d’honor. / FUNPIVAL

Maties Oliver

Maties Oliver

Per a finalitzar amb esta sèrie que resumeix la temporada de la pilota professional i que es centra en les tres grans competicions que estructuren el calendari de raspall, només faltaria parlar de la Copa. Després de repassar la resolució de la Lliga i el Campionat Individual en la modalitat de la raspada, ara és el torn de la competència que enfronta a parelles, on este cas, Badenes i Tonet IV quedaren campions com a representants de l’equip del Genovés.

Badenes (foto) i Tonet IV quedaren campions com a representants de l’equip del Genovés.

Badenes (foto) i Tonet IV quedaren campions com a representants de l’equip del Genovés. / FUNPIVAL

Primera fase

La novena Copa Caixa Popular de raspall va iniciar el dia 13 de setembre al trinquet de Castelló de Rugat. Com és norma, la configuració va estar feta per huit parelles que es van distribuir en dos grups per a una primera fase que va constar de dotze partides, tres per cada equip. En acabar esta ronda, el quart classificat de cada grup va ser eliminat (Iván i Ricardet, així comSalelles II Canari) i els tres equips restants van accedir a la segona fase.

Segona fase

Per a la segona fase es va actualitzar la configuració per a dotar-la de més partides i més intensitat. Els equips van començar de zero en la seua puntuació i es van tornar a distribuir en dos grups de la següent manera: el primer i tercer classificat del Grup A, més el segon del Grup B. Per altra part, van competir el primer i tercer del Grup B, més el segon del Grup A.

En cada grup, els tres equips es van enfrontar entre si dues vegades, de manera que es van disputar un total de dotze partides. En acabar esta segona fase, els líders de cada grup van aconseguir el premi de la classificació per a les semifinals, on no s’enfrontaran. En este cas van ser Badenes i Tonet IV, representants del Genovés, a més d’Ian i Brisca, combinat de Castelló de Rugat.

Per a decidir els seus rivals en les altres dues places de semifinals, es van jugar dues eliminatòries que enfrontaren al segon classificat del Grup A (Montaner i Seve) contra el tercer del Grup B (Marrahí i Raúl) i al segon classificat del Grup B (Vicent i Lorja) contra el tercer del Grup A (Moltó i  Murcianet).

Semifinals

Amb tot açò, a les semifinals, Badenes i Tonet IV van superar a Moltó i  Murcianet (25-10), mentre que el cartell de la final el van completar Ian i Brisca en véncer Marrahí i Raúl (25-15).

Ian i Brisca  van tornar a la final després de véncer en l’edició anterior i la de 2020.

Ian i Brisca van tornar a la final després de véncer en l’edició anterior i la de 2020. / FUNPIVAL

Final

El títol es va resoldre el dia 11 de novembre al trinquet d’Oliva, on Badenes i Tonet IV van apoderar-se del marcador amb un resultat de 25-15. Un títol que va suposar el segon gran de l’any per al número u del raspall i la tercera Copa, igualant amb Brisca en el més alt del quadre d’honor. Així mateix, Badenes va estrenar el seu palmarés en una competició de les que estructuren la temporada, és a dir, Lliga, Individual i Copa.

Badenes va estrenar el seu palmarés en una competició de les que estructuren la temporada, és a dir, Lliga, Individual i Copa.

Badenes va estrenar el seu palmarés en una competició de les que estructuren la temporada, és a dir, Lliga, Individual i Copa. / FUNPIVAL