LLIGA CAIXABANK

Xeraco coronarà als campions de la Lliga CaixaBank de raspall Pro2

David-Ricardet i Boronat-Ibiza, que representen a Genovés i la Llosa de Ranes protagonitzen este diumenge la primera de les cinc finals del torneig

S'ha presentat en la Alqueria de Julià la final de la Lliga CaixaBank de raspall Pro2 amb els dos equips protagonistes: David-Ricardet (Genovés) i Boronat-Ibiza (Llosa de Ranes).

S'ha presentat en la Alqueria de Julià la final de la Lliga CaixaBank de raspall Pro2 amb els dos equips protagonistes: David-Ricardet (Genovés) i Boronat-Ibiza (Llosa de Ranes). / FEDPIVAL

FEDPIVAL

Este matí s'ha presentat en la Alqueria de Julià la final de la Lliga CaixaBank de raspall Pro2 amb els dos equips protagonistes: David-Ricardet (Genovés) i Boronat-Ibiza (Llosa de Ranes). Esta primera final de les cinc grans lligues de pilota valenciana es disputarà el diumenge 25 de febrer, a les 11:00 hores, en el trinquet de Xeraco.

L'acte ha comptat també amb la presència del director d'Institucions de CaixaBank en la Comunitat Valenciana, Jaime Casas; el coordinador de Pilota Valenciana de la vicepresidència de Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, Tino Bendicho; el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Xeraco, Evaristo Salom; i Santi Navarro, director esportiu de la Federació de Pilota Valenciana.

Els protagonistes

Després d'un intens mes de competició en la fase regular, la Lliga CaixaBank de raspall Pro2 coneixerà en tan sols uns dies als seus primers campions. Precisament David Martí (Xeraco) i Josep Llopis, Ricardet (Genovés) van ser els encarregats d'obrir la nova era de la pilota valenciana el 12 de gener i ara tenen la possibilitat de convertir-se també en els primers campions. Amb quatre victòries i una única derrota (9 punts), mantenint el lideratge durant tota la competició, l'equip de Genovés partix amb lleuger favoritisme. A més, van solucionar amb molta solidesa les seues dos partides de semifinals davant Favarero, Rafa i Verdú (Gavarda) per 25-10.

“Enguany ha sigut molt diferent dels anteriors. Pràcticament des de xicotets no jugàvem partides de dos contra tres, i per a mi ha sigut un repte personal que m'ha agradat”, ha destacat Ricardet . Mentres que David ha advertit del perill dels seus rivals: “Boronat para molt la pilota i són molt forts des del rest”.

Xeraco coronarà als campions de la Lliga CaixaBank de raspall Pro2 amb el duel entre David-Ricardet i Boronat-Ibiza.

Xeraco coronarà als campions de la Lliga CaixaBank de raspall Pro2 amb el duel entre David-Ricardet i Boronat-Ibiza. / FEDPIVAL

Davant tindran a Andreu Boronat (Castelló de Rugat) i Héctor Ibiza (Xeraco) que, malgrat quedar tercers en la classificació, van ser l'únic equip capaç de guanyar als líders. L'equip de la Llosa de Ranes ja sap com véncer-los i hauran de traure la seua millor versió per a repetir l'actuació que esta vegada els permetria emportar-se el títol. Les sensacions en semifinals evidencien que regalaran una altra apassionant partida. I és que tant Boronat com Ibiza arriben en un gran estat de forma després de véncer al trio de Joan, Gabi i Javier (Castelló) en semifinals. “Són un equip molt complet i hem d'evitar a Ricardet, que compta amb molta experiència”.

Presentació

Durant la presentació de la final, celebrada en l’Alqueria de Julià – Casa de la Música, el director d'Institucions de CaixaBank en la Comunitat Valenciana, ha donat l'enhorabona als finalistes: “Qui arriba a l'última partida queda inscrit per sempre en la història de la pilota valenciana. El mateix valor hem de donar als equips que han quedat pel camí. La Lliga CaixaBank és el campionat més exigent, el que reunix més noms, plens d'il·lusió, en el món de la pilota professional. Enhorabona a tots aquells que heu deixat el vostre lliurament sobre les lloses", va destacar Jaime Casas.

Presentació de la final, celebrada en l’Alqueria de Julià – Casa de la Música, el director d'Institucions de CaixaBank en la Comunitat Valenciana.

Presentació de la final, celebrada en l’Alqueria de Julià – Casa de la Música, el director d'Institucions de CaixaBank en la Comunitat Valenciana. / FEDPIVAL

“En CaixaBank sentim una gran satisfacció per veure com creix un esport que és també part fonamental de la identitat valenciana. Contribuir i fer costat a este projecte, juntament amb la Federació de Pilota Valenciana, la Generalitat Valenciana i la Diputació de València, és un honor i una gran responsabilitat", ha afegit el director territorial de CaixaBank en la Comunitat.

Per part seua, Santi Navarro ha destacat l'escenari i el moment de forma en el qual arriben tots dos equips: “La partida és immillorable en un trinquet que ha demostrat que funciona molt bé i té gran entrada. Els dos equips estan molt compensats i estem encantats amb este nou format”. En esta línia s'ha mostrat Evaristo Salom: “És un honor acollir una final de raspall i una satisfacció veure a dos jugadors locals com David i Ibiza, tinc el cor dividit però feliç perquè algun xeraquer guanyarà”.

“Des de la Generalitat volem agrair a CaixaBank, l'Ajuntament de Xeraco, a la Federació de Pilota Valenciana. i als jugadors per esta competició. Gaudiu perquè les finals estan també per a això, i la Generalitat Valenciana serà ací per a donar el suport necessari”, finalitzava Tino Bendicho.

Les Lligues CaixaBank compten amb el suport de la Generalitat Valenciana, la Diputació de València, l'Hospital IMSKE (Grup Sanitari Ribera), Baleària i els Supermercats MasyMas Des que es presentaren el passat 9 de gener en el Caixaforum, les competicions s'han disputat per tota la Comunitat Valenciana. En la categoria de raspall Pro2 s'han visitat els trinquets de Genovés, Llosa de Ranes, Bellreguard, Xeraco, Oliva, Piles i Guadassuar.

Calendari de la final

Diumenge 25 de febrer a les 11:00 hores | Trinquet de Xeraco

Gran Final Llliga CaixaBank Raspall Pro2: David i Ricardet – Boronat i Ibiza

El trio de Vila-real s'assegura la segona plaça

L'última jornada de la Lliga CaixaBank Pro1 d'escala i corda arrancà aquest dimecres amb una entretinguda partida al trinquet de Guadassuar. José Salvador, Conillet i Monrabal s'imposaren per 60-45 a Julio Palau, Jesús i Álvaro Gimeno (Almussafes) en un duel on el rest de les Valls i el mitger de Silla van ser els més destacats.

José Salvador, Conillet i Monrabal (Vila real) han rubricat una magnífica Lliga CaixaBank amb cinc victòries i només dos derrotes.

José Salvador, Conillet i Monrabal (Vila real) han rubricat una magnífica Lliga CaixaBank amb cinc victòries i només dos derrotes. / FEDPIVAL

Mentre que els almussafencs ja no tenien opcions de passar de fase, la formació de Vila-real, amb aquesta victòria, s'embutxacà la segona plaça, independentment del que facen els equips de Francés-Hilari-Carlos (Benissa) i Pere Roc II-Pere-Santi (Benidorm), igualats a punts els tres abans d'encetar-se la jornada.

D'aquesta manera, el conjunto de José Salvador evita l'eliminatòria contra Giner-Nacho (Murla), l'equip més fort del campionat fins el moment. Per la seua part, Benidorm s'ha d'enfrontar dissabte a Pedreguer contra Giner i Nacho, mentre que Benissa jugarà a Dénia contra Salva Palau-Salva-Héctor. En cas de mantindre's l'empat a punts, els benidormers ocuparien la quarta posició i s'enfrontarien a Murla a semifinals.

També a Guadassuar començaren les semifinals de la Lliga CaixaBank d'escala i corda Pro2. Carlos Donat i Guillermo (Marquesat-Ovocity) no donaren opció a Héctor, Guillem Palau i Marc Barber (Sueca) i s'imposaren per un clar 60-25. L'equip de la Ribera Alta, el més regular de la lligueta, i el de la Ribera Baixa es tornaran a enfrontar diumenge al trinquet de Manises.