ESCALA I CORDA

Tres alacantins en defensa del seu territori en el Trofeu Diputació d'Alacant

Pere Roc II i Héctor s’enfronten amb Francés i Jesús en la segona semifinal que tindrà lloc hui a Ondara, per a continuar en la lluita pel títol

L’actuació d’Héctor va ser impecable per a exhibir un joc perfecte i classificar-se.

L’actuació d’Héctor va ser impecable per a exhibir un joc perfecte i classificar-se. / FUNPIVAL

Maties Oliver

Maties Oliver

La província d’Alacant és un autèntic bressol de pilotaris en la modalitat d’escala i corda. Les comarques de les Marines són el principal focus on la vaqueta cobra un protagonisme excepcional en la nòmina d’escaleters de la Fundació per la Pilota, entitat organitzadora del món professional, encara que les comarques de l’interior també tenen una representació que es reflecteix al màxim nivell en la segona semifinal del X Trofeu Diputació d’Alacant. Per un costat, Pere Roc II i Héctor. Un de Benidorm, és a dir, de la Marina Baixa; i l’altre de la Vall de Laguar, localitat ubicada en la Marina Alta. A l’altre costat de la corda, Francés representa a Petrer de la comarca del Vinalopó Mitjà. Acompanyant al petrerí estarà Jesús, en este cas provinent de València, concretament de Silla. En definitiva, tres alacantins que lluitaran hui al trinquet d’Ondara (18.30 hores) amb l’objectiu d’arribar a la final que tindrà lloc el pròxim diumenge a Dénia. Ací, esperen Giner i Sant, altres dos escaleters autòctons alacantins.

El camí de Pere Roc II i Héctor és el més recent. Esta parella va ser l’última a aconseguir la classificació. Precisament va ser al trinquet Vicente Pérez Devesa de Benidorm on van obtenir el bitllet. I és que si hi ha un pilotari que representa la localitat benidormera eixe és Pere Roc II.

Tal volta per això, la victòria es va decantar pel seu costat. Pere Roc II coneix cada racó del recinte i això és un factor determinant, més si cap quan el rest es troba en un gran moment de forma.

Pere Roc II i Héctor representen les comarques de les Marines, Francés al Vinalopó Mitjà.

Pere Roc II i Héctor representen les comarques de les Marines, Francés al Vinalopó Mitjà. / FUNPIVAL

Trinquet

El triomf sobre Salva Palau i Javi per 60-30 així es va donar. I és que en cas contrari, Salva Palau, el qual va entrar en substitució de Mario, va estrenar-se en la instal·lació benidormera i va estar més perdut per les mentides que guarda el trinquet.

Si a tot açò es suma un Héctor intractable, la fórmula va eixir redona. Héctor va ser el més destacat amb una actuació impecable en tots els sentits. Tot el que va fer el de Laguar li va eixir bé, per a fer quinzes com per a evitar-los. Enfront, ni Salva Palau ni Javi van tindre el dia. Van ficar molta voluntat, però no van saber explotar la seua poderosa pegada.

Remuntada

Per la seua part, Francés i Jesús van classificar-se gràcies al seu triomf sobre Puchol II i Conillet per 60-45 al trinquet de Benissa. Encara que el vinalesí i el d’Orba van començar ben forts, la reacció dels vencedors va ser aclaparant. Puchol II i Conillet es van imposar d’inici per a situar el marcador en 15-30.

Pere Roc II i Héctor s’enfronten amb Francés (foto) i Jesús en la segona semifinal que tindrà lloc hui a Ondara.

Pere Roc II i Héctor s’enfronten amb Francés (foto) i Jesús en la segona semifinal que tindrà lloc hui a Ondara. / FUNPIVAL

Això no obstant, en el moment que Francés i Jesús es van activar, la partida va ser seua. I no per desmereixement dels derrotats. Quinzes disputats que queien en favor dels guanyadors, encara que cal dir que Francés anava a més amb els passos dels jocs. El lluminós va capgirar-se a 40-30 i, tot i que Puchol II i Conillet, van igualar a 40, la partida va estar més favorable per als semifinalistes.

Amb tot açò, Giner i Santi esperen contrincant en la qual serà la conclusió de la gran festa alacantina, el pròxim diumenge al trinquet ‘El Rovellet’ de Dénia en una jornada matinal.

En este cas, Giner i Santi han superat dues eliminatòries, l’última d’elles davant José Salvador i Nacho per 60-55.

Cal recordar que el Trofeu Diputació d’Alacant és un dels clàssics que serveix per a obrir el calendari estival. Les competicions per equips tornen a acaparar protagonisme amb un format que es disputa íntegrament en trinquets de la província d’Alacant i on es prioritza la presència de pilotaris alacantins, encara que perquè el cartell siga del màxim nivell, també juguen unes altres primeres figures provinents de la resta de la geografia valenciana.

Així es compleix la premissa, amb tres alacantins lluitant per la final, amb altre representant de València.

Aniversari

El trinquet de Castelló de Rugat va viure ahir una jornada de festa amb la millor pilota possible. Tot açò amb motiu de la celebració del 40 aniversari del recinte castellonenc. Així, el cartell reunia dues partides, una per modalitat.

En escala i corda, Puchol II i Tomás II van véncer per 60-55 a De la Vega i Nacho. En raspall, Vercher i Brisca van guanyar a Salelles II i Tonet IV per 25-5.

Festes de Benigembla

Per altra banda, Benigembla va disputar una partida de festes a galotxa on Giner, Álvaro Gimeno i Carlos van superar a Salva Palau, Santi i Conillet per 5-0.