ESCALA I CORDA

Una baixa que obliga a modificar dos equips del Trofeu Diputació de Castelló

Álvaro Gimeno cau del torneig per una lesió en el peu i Héctor entra com a substitut, encara que no jugarà amb Marc, sinó que formarà parella amb Giner

Álvaro Gimeno cau del torneig per una lesió en el peu.

Álvaro Gimeno cau del torneig per una lesió en el peu. / FUNPIVAL

J. CANO

El XV Trofeu Diputació de Castelló es presenta en la seu de la corporació provincial en la capital de la Plana i en l’acte s’anunciarà una baixa que ha obligat a modificar dos equips.

El pilotari que no serà de la partida és Álvaro Gimeno, que anava a formar parella amb Marc, amb el debut d’ambdós programat en la jornada inaugural de divendres al trinquet de Vila-real, on es jugaran les dos primeres eliminatòries de la ronda dels quarts de final.

El mitger campió de la Lliga, però, ha hagut de renunciar a causa d’una lesió en el peu que es va fer el passat dilluns al trinquet de la Pobla de Vallbona en un moment de la partida, que no va poder acabar. Una vegada realitzades les oportunes proves mèdiques s’ha sabut que haurà de romandre un mínim de quinze dies sense jugar per a recuperar-se de l’esquinç de l’os metatarsià.

Davant el contratemps, la solució ha estat convocar a Héctor. Però no serà un canvi d’un jugador per l’altre. Per a mantenir l’hipotètic equilibri entre els equips, que és una premissa en l’esport de la pilota valenciana, l’organització ha estimat oportú que el mitger de Laguar forme amb Giner i traslladar a Santi com a nou company de Marc. Així les coses, una baixa ha causat la variació de dos equips.

Marc (foto) tindrà com a nou company a Santi.

Marc (foto) tindrà com a nou company a Santi. / FUNPIVAL

Partida inaugural

Marc i Santi disputaran la partida inaugural del trofeu demà a Vila-real contra Pere Roc II i Jesús. A continuació, en el mateix recinte que gestiona Pepe Mezquita i segons estava previst en el calendari original, Puchol II i Hilari jugaran contra Diego d’Onda i Nacho.

Marc i Santi (foto) disputaran la partida inaugural del trofeu demà a Vila-real contra Pere Roc II i Jesús.

Marc i Santi (foto) disputaran la partida inaugural del trofeu demà a Vila-real contra Pere Roc II i Jesús. / FUNPIVAL

Pere Roc II.

Pere Roc II. / FUNPIVAL

La jornada inaugural del Trofeu Diputació de Castelló es completarà divendres al trinquet de Vila-real amb la disputa de les dos primeres eliminatòries de la ronda dels quarts de final. En la foto, Jesús.

La jornada inaugural del Trofeu Diputació de Castelló es completarà divendres al trinquet de Vila-real amb la disputa de les dos primeres eliminatòries de la ronda dels quarts de final. En la foto, Jesús.

Tercera partida de quarts

La tercera eliminatòria de quarts es disputarà el dissabte a la Pobla de Vallbona i la quarta i definitiva el diumenge a Onda, on es produirà l’altre canvi, amb Giner i Héctor com a nova parella per a mesurar les seues forces davant Salva Palau i Javi.

Altres trofeus

El Trofeu Diputació de Castelló és la cita més immediata en la modalitat d’escala i corda encara que prompte s’afegiran altres trofeus al calendari com el de la Pobla de Vallbona, que probablement comence la setmana que ve, i el de Vilamarxant, que arrancaria el 24 d’agost, dia de reobertura del trinquet després del parèntesi vacacional. Amdós trofeus es jugaran amb el format curt de dos semifinals i la final per a concentrar en pocs dies les millors figures del moment.

En la disciplina del raspall, el Trofeu de Xeraco acapara a hores d’ara l’atenció. Després de la disputa de les semifinals, que van tindre lloc dilluns i dimarts passat, la final es jugarà el dilluns vinent i enfrontarà Montaner i Tonet IV contra Vicent i Seve. Pròximament, arribaran el tradicional Trofeu Gregori Maians d’Oliva i el Trofeu de Castelló, en la Ribera.