COPA CAIXA POPULAR

Ian i Brisca continuen intractables; Salelles II i Canari, primers eliminats de la Copa

L’equip de Castelló de Rugat s’assegura la presència en la següent fase després de la victòria d’ahir per 25-10 sobre Badenes i Tonet IV, a sa casa, el Genovés.

Els representants d’Oliva s’acomiaden de la competició després de perdre les tres partides de la primera fase

La clau de  la victòria  va ser l’únic joc convertit des del rest en poder d’Ian (foto) i Brisca, el qual va significar el 10 per 5.  La resta de jocs es van tancar des del dau.

La clau de la victòria va ser l’únic joc convertit des del rest en poder d’Ian (foto) i Brisca, el qual va significar el 10 per 5. La resta de jocs es van tancar des del dau. / FUNPIVAL

Maties Oliver

Maties Oliver

S i hi ha una parella que domina la IX Copa Caixa Popular de raspall eixa és la d’Ian i Brisca. Els representatius de Castelló de Rugat sumen dues victòries en dues partides disputades en l’actual edició. Una ratxa que es prolonga des de l’any passat, ja que cal recordar que són els vigents campions. Tant és així que van derrotar al número u, Tonet IV, a sa casa, el Genovés. Ian i Brisca van superar a Badenes iTonet IV per 25-15. Un resultat que deixa als castellonencs com els primers classificats del grup A, mentre que els genovesins han d’esperar a la data final de la primera fase.

Badenes i Tonet IV (foto) van disposar d’un val i 15 en l’últim joc, però Ian i Brisca van capgirar-lo.

Badenes i Tonet IV (foto) van disposar d’un val i 15 en l’últim joc, però Ian i Brisca van capgirar-lo. / FUNPIVAL

Brisca.

Brisca. / FUNPIVAL

Respecte a la partida, Ian i Brisca van ser els únics en sumar des del rest i en un trinquet tan reduït com el del Genovés, això és un factor clau. Va ser en el tercer joc (10-5) quan Ian es va convertir en una paret que ho tornava tot. Açò, unit a la inspiració de Brisca, va trencar l’equilibri en un tanteig on Badenes i Tonet IV no van estar tan contundents.

Badenes (foto) i Tonet IV no van estar tan contundents.

Badenes (foto) i Tonet IV no van estar tan contundents. / FUNPIVAL

Els del Genovés van respondre amb una forta treta, inclòs voltejant un val i net en contra amb 20-10. Així mateix, Badenes i Tonet IV no van poder aprofitar un val i 15 en l’últim joc.

Salelles II i Canari, primers eliminats de la Copa

La Copa Caixa Popular en la modalitat de raspall ja té el primer equip eliminat, el representatiu d’Oliva de Salelles II i Canari, que van certificar el seu comiat en perdre al trinquet de la Llosa de Ranes davant la parella local de Montaner i Seve pel resultat de 25-15.

El gran moment de forma pel qual travessa Salelles II no li ha valgut per a arribar lluny en la Copa de raspall.

El gran moment de forma pel qual travessa Salelles II no li ha valgut per a arribar lluny en la Copa de raspall. / FUNPIVAL

La partida va ser ràpida i intensa, amb Montaner i Seve signant una altra molt bona actuació, que en esta ocasió ha servit per a situar-se líders i, com a mínim, per a assegurar la segona posició del Grup B. Esta parella es va mostrar intractable al dau, on va sumar amb total autoritat, mentre que al rest va posar en problemes a la dupla rival i fins i tot va estar capaç de sumar un joc, el primer del duel.

Montaner.

Montaner. / FUNPIVAL

Salelles II i Canari van dir adeu a la Copa amb dignitat. Bé és cert que els va costar un poc arrancar, i al rest no van trobar la manera de contrarestar les tretes de Montaner ni les rematades de Seve, però, així i tot, no van deixar de pegar i carregar en cap moment, fent una demostració de professionalitat.

Primera fase impol·luta per a Marrahí i Raúl

Hui en dia, només hi ha un equip que té la primera plaça assegurada en la IX Copa Caixa Popular. És el representatiu de Castelló. Vist el vist en el que es porta de competició, Marrahí i Raúl són la parella més en forma. Almenys fins que el grup A es resolga per complet, com va passar ahir amb el grup B. Els de la Ribera Alta jugaven a casa, al trinquet de Castelló, i no van donar treva als rivals davant els seus veïns i veïnes. Marrahí i Raúl van véncer a Vicent i Lorja, combinat de Xeraco, per 25-10. Un resultat que els deixa al capdavant del tauler i amb la sensació de ser un dels binomis a tindre en compte per a les fases finals.

Marrahí (foto) i Raúl conclouen la primera fase de  la Copa amb sis punts, és a dir,  tots els possibles.

Marrahí (foto) i Raúl conclouen la primera fase de la Copa amb sis punts, és a dir, tots els possibles. / FUNPIVAL

Tant castellonencs, com xeraquers, van sortir a la canxa amb la seguretat de tindre la seua presència assegurada en la següent fase. Això no obstant, els quatre primers jocs van ser frenètics.

Marrahí i Raúl van véncer a Vicent i Lorja (foto), combinat de Xeraco, per 25-10.

Marrahí i Raúl van véncer a Vicent i Lorja (foto), combinat de Xeraco, per 25-10. / FUNPIVAL

No va ser fins al 15 per 10 quan va haver-hi protagonisme en l’anotació lluny del dau. La defensa de Raúl va créixer per aturar la treta de Vicent, minvada per la falta al 7. Així, Marrahí ja podia jugar amb major comoditat per a tirar-la dalt a la mínima oportunitat. A més, Marrahí estava a casa i això es va reflectir en la motivació del rest. El joc final va ser més fàcil. Val i net i dos punts més per a sumar un total de sis.

Escala i corda

La Copa en la modalitat d’escala i corda, on encara no s’ha arribat a l’equador de la primera fase, hi hagué partida al trinquet de Pedreguer on la parella de Murla de Giner i Héctor va superar a la formació local amb Francés i Hilari per 60-55.

La partida va ser magnífica, en el global i pel que respecta a l’actuació individual de tots quatre pilotaris. El marcador sempre va transcórrer igualat i la tensió es va poder tallar amb un ganivet en els compassos finals.

Este desenllaç implica que Giner i Héctor igualen a 2 punts amb els altres equips del Grup B mentre que Francés i Pere, amb Hilari com a reserva, queden cuers amb 1 punt i compliquen prou la seua continuïtat a falta d’una partida per a tancar la seua participació en esta ronda.

José Salvador i Tomás II, duo de Dénia, van debutar amb victòria sobre Pere Roc II i Santi, per 60-50 al trinquet benidormer. Una partida igualada que van trencar els deniers des del rest amb 55-50.

En la Copa Caixa Popular d’escala i corda, José Salvador (foto)  i Tomás II van véncer a Pere Roc II i Santi (60-50).

En la Copa Caixa Popular d’escala i corda, José Salvador (foto) i Tomás II van véncer a Pere Roc II i Santi (60-50). / FUNPIVAL

Pere Roc II.

Pere Roc II. / FUNPIVAL

Classificacions

Primera Fase - classificacions

Primera Fase - classificacions / FUNPIVAL